начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

детските помощи

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

детските помощи

Мнениеот az13 » 19 Дек 2003, 18:13

Майка съм на едно дете.Съобразно разпоредбите за отпускане на детските помощи , моето дете няма право да получи 15.00 лева на месец.Възмутена съм от начина на определяне на правоимащите деца.Недопустимо е децата да бъдат делени от нашата държава според доходите на родители им.Аз и моят съпруг нямаме нужда от посочените 15.00 лева , но недопустим е подхода при определяне на сумите. Недопустимо е делението на децата , които са бъдещето на тази държава, и са равни ,както пред бога , така и според Контитуцията на страната.Считам , че разпоредбите ,които определят начина за получаване на детските надбавки противоречат на контитуцията на даржавата . Пишете ми ,всички ,които мислите като мен.
az13
Младши потребител

Re: детските помощи

Мнениеот monteskio » 21 Дек 2003, 01:35

Мила Госпожо,
Пиша Ви , ЗАЩОТО не съм съгласен с Вас.
Накратко ще изложа мотивите си:
1.Още от самото определение на термина "помощ" би следвало да се направи логичен извод ,че това парично плащане може и трябва да се извърши само спрямо този кръг от лица,които изпитват нуждата от тези парични доходи. ( тук напълное излишно да говорим за размера ,който е срамно нисък!!!!! )
1.1.В този смисъл законодателят е уредил това парично плащане като "субективно право" - т.е. лицето може да реши и да не го упражни, а има и друга хипотеза - да не отговаря на условията посочени в закона за семейни помощи ( чл.4 във връзк ас чл.3 ).
2.Вие споделяте ,че противоречи на Конституцията - в това отношение отново ще Ви се противопоставя, тъй като след внимателен прочит на преамбюла - "
прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и социална държава, за което приемаме тази"
се установява факта ,че ,нашето управление е насочено към създаване на СОЦИАЛНА дЪРЖАВА, с други думи - такава Държава,която освен да защитава интересите като цяло на своите граждани, да обърнр повече внимание на "по-слабите", това са имемно тези лица,които Закона за семейните помощи посочва като носите ли на правото за получване на семейни помощи.
monteskio
Активен потребител

Назад към Семейни казуси