начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

укрева се наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

укрева се наследство

Мнениеот ваня » 29 Апр 2004, 09:55

Колеги, надявам се да ми помогнете да разреше следния казус.
При мен дойде клиент, чиито баща е починал на 24.04. Бащата има втори брак, който от НБД става ясно, че е от април 2000г. През 1988г. се развежда с първата си съпруга, от която има две деца-клиентът ми и сестра му. От тогава и живее с втората си съпруга. През 90-те открива ЕТ/за която не намерих информация в регистъра-неофициално, а и клиентът ми няма такава, но фирмата функционира, т.к. са работили заедно/. Имаме информация за един апартамент и два автомобила на значителна стойност, закупени след брака. Но в служба вписвания нама инф. за сделки с имоти след 1991г. нито на бащата на името, нито на втората му съпруга. В данъчното по ЕГН на двамата също не излезе нищо, а в КАТ ми отказват справка за колите. А клиентът ми не е в добри отношения с мащехата си и не може да се добере до талоните на колите. Тя също укрива и фактури на приблизителна стойност 15000лв., които трябват на клиента ми, за да се разплати с възложителите. Въпросите ми са следните:
1. Как да разбера на чие име се колите?
2. Как да разбера какво още имущество има клиентът ми?
Много Ви благодаря.
ваня

Re: укрева се наследство

Мнениеот donna2 » 29 Апр 2004, 10:11

първо прати фирмата ще ти я потърсим ,второ апартамента от кого е купуван ако е от общината то тогава писмените договори не се вписваха , а все още не съществуваше и ЗОС , иди провери в общината или в държавни имоти ,в данъчното може да са "забравили" да подат декларация това се случва , в КАТ ще идите с удостоверение за наследници и тогава няма да ви откажат ,напишете си писмена молба и удостоверението ,за колите в данъчното проверихте ли , за фактурите няма проблем искайте да се назначи ревизия , ако това ЕТ съществува
а и проверете в общинска служба земеделие и гори може да има и ниви
но навсякъде ще се наложи да представяте удостоверение за наследници
donna2
Потребител

Мнениеот ваня » 29 Апр 2004, 11:47

Донна, мерси много! Но фирмата я търсих по втория начин и я няма. Затова се притеснявам. В данъчното проверих за колите - няма. Мащехата се е обадила в данъчното и е спряла фирмата. Мога ли да го протестирам? Не съм търсила в данъчното за апартамента по адрес да видя на кой е, но ще го направя. В МВР имам познат-не намери колите. Направо шах! а ги има тези неща и са негови!
ваня

Мнениеот donna2 » 29 Апр 2004, 12:17

тези неща са купувани по време на брак явно и може да са на името на втората съпруга ,така също ще трябва да проверите какво се води и на нейно име ,щом като фирмата е спряна както казвате значи съществува мога да проверя в АПИС , а ако имота /апартамента/е купуван от държавата ,по онова време писмените договори не се вписваха ,ако не е така проверете на името на мащехата какво има ,а също така на фирмата ако съществува разбира се

за ЕТ-то по случая вижте чл.60 ал.2 и 60а отТЗ и съдебната практика по него - това за ЕТ
donna2
Потребител

Мнениеот ваня » 29 Апр 2004, 12:28

Всичко на името на мащехата е проверено. Апартаментът е около 100кв. м. може ли да бъде купен от държавата в края на 90-те? Мисля, че не. Ще проверя. Не е проверено на фирмата но не знам БУЛСТАТ Дан № и др. Абе, не я открих в регистъра! Мерси
ваня

Мнениеот donna2 » 29 Апр 2004, 12:31

дай ЕГН или името на фирмата и града , прати ги на donna@lex.bg ще я потърся в АПС ако желаеш
donna2
Потребител

Назад към Семейни казуси