пак съм аз :))
този мой развод ще ми излезе през носа ( няма да се женя пак видях как човека който най-много обичаш какво е способен да ти причини ( заради един подпис)това е объркващо )
както и да е моля за съвет
от около 2 м не живея със съпругата ми , до преди 2 седм нямах проблеми да виждам дъщеря си ,но откакто тя разбра че питам много и то пред други хора дали се прибира ( а тя всеки петък след работа отива при новият си приател и се връща в неделя, а и през седмицата след работа ходи поне 2 пъти до тях и се прбира към 20,30-21,00 а детето си ляга в 21,30) тя започна да ми пречи да я виждам по следния начин : имаме уговорка да и казвам предварително кога искам да я виждам и когато и кажа тя казва "тогава не може за утре ако искаш " ето тя не ми е отказала нали ама винаги "това утре аз съм на работа (работя на смени) и мисля че натиска детето -миналата седмица я взех сутринта изведох я за 2 часа и казах на детето че съм на работа но след работа ще се върна пак ,и така стана ,но на вратата ме посрещна майка й и новият и приател ,и казаха че тя не иска да излезе. Аз поисках да чуя от нея това ,казаха няма проблеми и тя дойде и каза че не искала да излиза с мен ,и че не искала да й се обаждам ,и че не иска и да ме вижда и че тя щяла да ми се обади чак другата неделя- заболя ме ах как ме заболя- заболя ме от безсилието ми и от това че знаех че нищо в този момент немога да направя знаех че това не е истина . И познах ,дъщеря ми ми се обади още в сряда вечер пак била сама , Добре минах след училище и се видяхме поговорихме каза ,че няма вече така ,а аз питах защо ми говори така а тя каза не иска да говориме за това Добре съгласих се ама и тази седмица пак се повтаря снощи( петък) аз звъня в тях телефона даваше заето до 22,30 след това ми вдига тъщата и казва няма ги звня в приателя й и той а и тя ми казват о детето спи и утре неможе да я видиш за неделя (на работа съм) и днес дъщеря ми се обади и тя ми казва същото ,,,,
голямата ми молба е за някъкв съвет какво правя и как защото съм амбициозен и имам намерение да се боря за това да докажа че майката не се грижи за детето(има лоши оценки в училище майката се прибира рядко-(ама това трудно се доказва)детето стои при баба си ама тя е леквана на 4км крият я ,,,дайте съвет как да накарам майката да ми осигурява да виждам дъщеря си и то документално защото сме в голям конфликт а аз обичам много дъщеря си
благодаря Ви за вниманието
- Дата и час: 23 Ное 2024, 08:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ако може помогнете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ако може помогнете
а пропуснал съм какво мога да направя ДОКАТО ЗАПОЧНЕ ДЕЛОТО И ДОКАТО ИМА НЯКЪКВА ЯСНОТА ЗА ДЕТЕТО
- marian1
- Младши потребител
Ако има висящ бракоразводен процес, подайте молба за привременни мерки, които да определи съдът - по отношение на упражняването на родителските права, личните контакти на детето с другия родител, дължимата издръжка и ползването на семейното жилище. Като доказателства поискайте да бъдат допуснати свидетели.
- shveda
- Потребител
за съжаление нямаш големи шансове да го направиш по законов път,след като не е започнало дело за развод.След като приключи развода ще имаш официално право,а сега ти все още си в брак със съпругата си така че си имаш всички права на настойник на детето.Единственото което може да ти помогне е да продължиш да го виждаш както досега.Опитай се да се разбираш за това със съпругата си.
-
vagabon4o - Младши потребител
Това което ще ти напиша не е правен съвет, но няма да ти струва нищо:)и сериозно не си го измислям или представям...
Ако се интересуваш наистина от детето си и не е целиш да докажеш , че си по-силен от съпругата си мисля, че най-добре е да останеш в добри отношения с нея и след евентуален развод.Вместо да се чудиш как да получиш достъп до детето си с правни способи/ това изисква понякога много нерви и освен това детето става свидетел в повечето случаи на всичко, чуди страната на кого да избере, страда много..въобще децата тежко преживяват такова нещо/ каквото и да става в душата ти и заради детето ти се опитай да се разделиш приятелски със съпругата си.Какво те интересува, че има нов приятел-направи така , че през това време да води детето при теб ...А може и ти да си имаш нова приятелка-не е престъпление нали:))
Ако се интересуваш наистина от детето си и не е целиш да докажеш , че си по-силен от съпругата си мисля, че най-добре е да останеш в добри отношения с нея и след евентуален развод.Вместо да се чудиш как да получиш достъп до детето си с правни способи/ това изисква понякога много нерви и освен това детето става свидетел в повечето случаи на всичко, чуди страната на кого да избере, страда много..въобще децата тежко преживяват такова нещо/ каквото и да става в душата ти и заради детето ти се опитай да се разделиш приятелски със съпругата си.Какво те интересува, че има нов приятел-направи така , че през това време да води детето при теб ...А може и ти да си имаш нова приятелка-не е престъпление нали:))
- jo
- Младши потребител
Здравейте, моя съвет, не като адвокат а като човек е следния: Не укорявайте дъщеря си че ви "предава" тя е в много трудна ситуация и е принудена да го прави. По-добре поговорете с нея, когато й се налага да го прави да ви дава някакъв уговорен между вас знак, освободете я от положението тя да е между чука и наковалнята, това е най-разумното за бъдещите ви отношения и най-доброто за нея.
Така най- добре ще й докажете колко държите на нея. Тя е поставена в ситуацията да не знае как ще се развие живота й занапред, нито знае на кого със сигурност ще я даде съда- това няма да е нейн избор тя се оказва нещо като чувал с картофи в случая.... а на когото й да я дадат все пак е добре да не си е изпортила отношенията с него нали, как ще живее с човек който я смята за предател, а?
Тя не може да вземе страна само се измъчва, поне вие не я карайте да се чувства така.
Понякога най-голямата проява на любов е да не се виждаш с някого, но трябва първо да й обясните защо го правите и че не искате да я поставяте в тази невъзможна ситуация и че ще се борите докрай за да сте заедно но не искате тя да страда от това.
Така вие ще сте единствения човек който реално се е замислил как се чувства и е на нейна страна. Защото цялата тази война вие ще я водите повече в сърцето й отколкото в съда.
Колкото до срещите, защо не си поговорите с този нов любовник на жена ви по мъжки.Oще не се е родил мъжа който да изгаря от любов към детето на предишния или да си умира от кеф да му го водят в къщи, дори в началото да се прави на много загрижен сигурна съм че ако има начин тя да не му се мота наоколо ще е по доволен, т.е. ако е при вас в това време.
Много е вероятно и на жена ви да й се иска да останат повече само но след като сте я обвинили че е лоша майка не сте й оставили път за отстъпление, все пак това е най- важното за една жена, а така тя дори няма как да се самозаблуждава или да се оправдае пред себе си ... защото да ви го даде сега значи да признае че сте прав. Ако тя има сериозни намерения да ожени този господин за себе си тя трябва да се представи като добра майка, нали така.
По начало може би е било тактическа грешка да действате по този начин. Аз навремето бих ви посъветвала без изобщо да се конфронтирате с нея да давате на детето по телефона да я пита може ли да остане при вас... и когато тя разреши...
и така постепенно тя да остава все повече , да се разведете по взаимно съгласие, като проформа родителските права останат за майката(тя посмъртно няма да се съгласи иначе защото в България трябва да е най-пропадналата жена за да не й ги дадат и после ще я е срам) и така всичко да мине мирно и тихо. Вие си преценете дали можете да промените посоката на събитията, и дали случая е такъв какъвто предположих, все пак не ви познавам, нито вас нито жена ви. Пожелавам ви успех, най-вече заради детето.
Така най- добре ще й докажете колко държите на нея. Тя е поставена в ситуацията да не знае как ще се развие живота й занапред, нито знае на кого със сигурност ще я даде съда- това няма да е нейн избор тя се оказва нещо като чувал с картофи в случая.... а на когото й да я дадат все пак е добре да не си е изпортила отношенията с него нали, как ще живее с човек който я смята за предател, а?
Тя не може да вземе страна само се измъчва, поне вие не я карайте да се чувства така.
Понякога най-голямата проява на любов е да не се виждаш с някого, но трябва първо да й обясните защо го правите и че не искате да я поставяте в тази невъзможна ситуация и че ще се борите докрай за да сте заедно но не искате тя да страда от това.
Така вие ще сте единствения човек който реално се е замислил как се чувства и е на нейна страна. Защото цялата тази война вие ще я водите повече в сърцето й отколкото в съда.
Колкото до срещите, защо не си поговорите с този нов любовник на жена ви по мъжки.Oще не се е родил мъжа който да изгаря от любов към детето на предишния или да си умира от кеф да му го водят в къщи, дори в началото да се прави на много загрижен сигурна съм че ако има начин тя да не му се мота наоколо ще е по доволен, т.е. ако е при вас в това време.
Много е вероятно и на жена ви да й се иска да останат повече само но след като сте я обвинили че е лоша майка не сте й оставили път за отстъпление, все пак това е най- важното за една жена, а така тя дори няма как да се самозаблуждава или да се оправдае пред себе си ... защото да ви го даде сега значи да признае че сте прав. Ако тя има сериозни намерения да ожени този господин за себе си тя трябва да се представи като добра майка, нали така.
По начало може би е било тактическа грешка да действате по този начин. Аз навремето бих ви посъветвала без изобщо да се конфронтирате с нея да давате на детето по телефона да я пита може ли да остане при вас... и когато тя разреши...
и така постепенно тя да остава все повече , да се разведете по взаимно съгласие, като проформа родителските права останат за майката(тя посмъртно няма да се съгласи иначе защото в България трябва да е най-пропадналата жена за да не й ги дадат и после ще я е срам) и така всичко да мине мирно и тихо. Вие си преценете дали можете да промените посоката на събитията, и дали случая е такъв какъвто предположих, все пак не ви познавам, нито вас нито жена ви. Пожелавам ви успех, най-вече заради детето.
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
da vsi4ko koeto ste kazali e taka no ima edno no i to e 4e maikata nejelae da govori s men a kogato otida da j vzema po4va6e da vika i da subira bloka ( se6ta6 se za6to ) priatelj gleda da se pokaze muz a az sum v pat 6toto sum police i trjbva da se vuzdurjam 6toto vizdate kakvo stava vuv vestnicite ne iskam da sum v no6ten na purva sled tova deteto stoi pri babata ( kojto ima njkvi problemi s nervite lekuvaha j ot 4 km) ili sama uspeha i padna maikai postojnno j njma a kogato iskam da j vidj kazva 4e imala rabota i kazete mi kak da ne napravj opit za da vzema tova dete kato gledam kakvo se slu4va s nej i kak i e povlialo ( a moze bi i 4uzda namesa e imalo ) mi se kusa surceto za nej da vjrno e az rabotj na smeni no imam pove4e svobodno vreme ot rabote6tite redovna smjna togava pitam kakuv e tozi zakon koito si protivore4i v konstitucijta pi6e 4e vseki se razda s ravni prava no kogato stigneme za deteto maikata ima predimstvo tova mislj 4e naru6ava pravata mi i mislj da potursj konstitucijta i da j pro4eta red po red otnovo i ako se nalozi i ima koi da me podkrepi i do strasburg moze da se stigne stiga da namerj vsi4ko neobhodimo a az sum dostatu4no motiviran za6toto tova koeto se slu4va s du6terj mi me zasjga prjko i mnogo me boli
- marian1
- Младши потребител
a i ako se suglasj tova 6te zna4i 4e maikata da produlzi da durji deteto samo i da si hodi kudeto iska i da se pribira kogato iska tova njma da se slu4i s men vizdam dva izhoda ili 6te se grizi za nej ili se otkazva taka vizdam ne6tata az njma da pripomnjm prikazkata za ku4eto i slamata znaj 4e 6te e mnogo trudno no ne e nevuzmozno imam pravo da opitam i bez tova po lo6o s nej ( biv6ata mi jena ) njma da stane njma na kude izvinjvam se za latinicata no njmah mnogo vreme a kulva edvam edvam po bg
- marian1
- Младши потребител
tova za predimstvoto na maikite se dalji VEROIATNO na tova che ima prekaleno mnogo bashti koito gi sadiat za izdrajka i koito sled razvoda pet pari ne davat kakvo stava s decata im.
pri vas neshtata mnogo sa zadalbali i vsichko tova e svarzano s mnogo bolka za vsichki...
moje bi shte e polezno da otidete na konsultacia sas detski psiholog, moje da vi dade mnogo polezni saveti kak da postapite taka che za deteto da e nai-dobre
tova v sluchai che iskate naistina tova, a ne da otmastite ma maikata
ne zabraviate che kakvoto isadebno reshenie da izvoiuvate nikoi ne moje da nakara deteto nalila da doide pri vas, ako kategorichno to otkaje...
pri vas neshtata mnogo sa zadalbali i vsichko tova e svarzano s mnogo bolka za vsichki...
moje bi shte e polezno da otidete na konsultacia sas detski psiholog, moje da vi dade mnogo polezni saveti kak da postapite taka che za deteto da e nai-dobre
tova v sluchai che iskate naistina tova, a ne da otmastite ma maikata
ne zabraviate che kakvoto isadebno reshenie da izvoiuvate nikoi ne moje da nakara deteto nalila da doide pri vas, ako kategorichno to otkaje...
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
ami kakto ve4e spomenah az si obi4am bezkraino deteto ne iskam must a da ne stoi samo ili pri baba si i deteto ne me iska samo kogato maika mu e nablizo ili mi kazva 4akai da pitam mama ina4e kogato hodj da j vzema ot u4ili6te i se razhozdame po malko tj ne iska da si hodj tova mi govori 4e ili me obi4a ili ne i se stoi sama ili 4e kogato maikata e tam tj e prinudena da j slu6a ( ima li izbor ) a maikata znae 4e obi4am deteto i se drazni moze bi zatova gleda da j izolira kato si misli 4e 6te me zabravi no uvi popitah du6terj mi za psiholog dali iska da otideme kato i objsnih za kakvo stava duma tj kategori4no otkaza s njkukvi sme6ni objsnenij v koito 4uh i ot dumite na drugi hora koeto me pritesni za6toto deteto ima nuzda ot pomo6t i grizi a moze bi maikata se strahuva ot tova za6toto moze bi 6te izleze vsi4ko za tova 4e ne j gleda i ne se pribira i tova 6te dovede do otnemane taka 4e 4akam da vidj po koi na4in 6te se protivopostavjt na tova a i mu drugoto deteto mi hodi s udovolstvie pri psiholozkata v u4ili6te a kogato i kazah 4e iskam da j sre6na s psiholog tj zapo4na da kazva az da ne sum luda njmam nuzda ot tova i vse takiva i dori iska6e da zapla4e i az ne nastojh za6toto mi stana zal i me hvana onova kofti 4ustvo no be6e naso4eno kum maikata kojto samo i samo da stane na neinoto 6te ostavi deteto v beda koeto e anti4ove6ko a kamo li da go pri4ini6 na deteto si edin den se obazdah i v agencijta za zakrila na deteto no uvi trjbvalo i dvamata da sme j ostavili i v soc grizi tam mi kazaha ne6to podobno basi tova e pulen 6ah-pat a stava vupros za 4ovek i to v nai vaznite godini ot jivota mu sega se modelira haraktera i vsi4ko drugo njmam ve4e dumi
- marian1
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|