начало

Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления

АДМИНИСТРАТИВНИ ГЛАВОБОЛИЯ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

АДМИНИСТРАТИВНИ ГЛАВОБОЛИЯ

Мнениеот milenbb » 01 Ное 2004, 16:43

Имам потвърден Акт за узаконяване от Началника на РДНСК, след обжалване от съсобственик.На съсобственика е съобщено с препор. писмо , че жалбата му е отхвърлена като неоснователна и може да обжалва в Окръжен съд в 14дневен срок чрез РДНСК.
Кога може да се счита , че Акта е влязъл в сила?
Подал съм искане за регистрация на строеж от пета категория пред гл.архитект преди 7/седем/ дена , основание ли да се чака 14 дневния срок за обжалване и след това обекта да се въвежда в експлоатация.Трябва ли да чакам , ако има жалба от съсобственика до ОС, докато съдът се произнесе.
КАК ДА ПОСТЪПЯ????
milenbb
Младши потребител

Re: АДМИНИСТРАТИВНИ ГЛАВОБОЛИЯ

Мнениеот monteskio. » 01 Ное 2004, 16:58

Трябва да изчакате процедурата за обжалване,тъй като този акт за узаконяване не може да влезе в сила при положение, че е оспорен.

MONTESKIO
monteskio.

Мнениеот Milen Bratvanov » 01 Ное 2004, 17:10

При положение , че се обжалва акта пред Окръжен съд от съсобственика, колко време тръбва да чакам , за да мога да въведа обекта в експлоатация.Всички други документи са ми изрядни ,според мен.Не трябва ли гл.архитект, да ми отговори на искането в 7 дневния срок?
Milen Bratvanov

Мнениеот monteskio. » 01 Ное 2004, 17:55

Приблизително около 3 месеца, в зависимост от натовареността на съотвтния окръжен съд.

MONTESKIO
monteskio.

Мнениеот milenbb » 01 Ное 2004, 18:06

Monteskio, МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ!!!
milenbb
Младши потребител

Re: do MONTESKIO

Мнениеот milenbb » 13 Ное 2004, 00:15

Според разпоредбата на чл.217, ал.1 от ЗУТ, жалбите срещу решенията и актовете по чл.216, ал.5 от ЗУТ , не спират изпълнението им, освен ако съдът не постанови друго.
Monteskio, аз не съм юрист но това е за мен въпрос на живот и смърт и не спирам да се ровя.Защо трябва да се чака съда да се произнесе по жалбата на моя съсобственик и аз през това време да не работя, защото имам заповед за прекъсване на захранването на строежа с ток и вода.
ГОТОВ СЪМ ДА СИ ПЛАТЯ ЗА ПОМОЩТА , КОЯТО МОЖЕ ДА МИ БЪДЕ ОКАЗАНА ОТ ЮРИСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
milenbb
Младши потребител

Re: Обжалване на адм.акт пред ОСъд

Мнениеот milenbb » 13 Ное 2004, 00:20

Моя "любим" съсобственик обжалва пред Окръжен съд моя акт за узаконяване чрез началника на РДНСК.Влязъл ли е акта в сила.Как да убедя гл.архитект да ми издаде така необходимото удостоверение за въвеждане в експлоатация.
milenbb
Младши потребител

Re: do MONTESKIO

Мнениеот monteskio. » 13 Ное 2004, 14:23

Здравейте,
След внимателен прочит на разпоредбата на чл. 217 ЗУТ връзка чл. 37.ал. 3 ЗАП се прави следния извод:
Жалба ,подадена срещу актовете, кокито не са упоменати - спира изпълнението им. В този смисъл с подаването на ЖАЛБА от Вашия съсобственик, се спира изпълнението на Акта за узаконяване, като следва да се изчака решението на съда. По никкъв начин н еможете да изискате от гл. архитект да Ви издаде удсотоверение за въвеждане в експлоатация.

Съжалявам. Трявб да изчакате решението на Окръжния съд!

УСПЕХ!

monteskio
monteskio.

Мнениеот monteskio » 13 Ное 2004, 14:31

Относно заплащането - нека първата консултация бъде безплатна)))))))))))))))))))

Успех!

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

Мнениеот monteskio. » 13 Ное 2004, 14:40

Между -другото ако сте от Варна , имам възможност да съдействам от РДНСК да изпратят добър юрист -консулт по делото,тъй като в случая РДНСК ще защитава своя акт, с който се потвърждава Акта за узаконяване. За повече контакти можете да разгледате личната ми страница на адрес: www./lex.bg/members/monteskio/

MONTESKIO
monteskio.

Мнениеот monteskio » 14 Ное 2004, 21:38

Уважаеми г-н Братанов,

След като прегледах съдебната практика успях да намеря за Вас още една ,макар и минимална възможност за изпълнение на акта за узаконяване. Става въпрос за следното:
Съгласно чл. 37 ал. 3 ЗАП жалбата пред окръжния съд спира изпълнението на обжалвания административн акт, ОСВЕН ако съдът постанови друго, т.е. ПРЕЦЕНИХ, че законът допуска възможността съдът да постанови изпълнение на оспорвания адм.акт в случай, че се подаде молба с изрично искане съдът да допусне изпълнение на акта за узаконяване като основанието следва да бъде достатъчно мотивирано, напр. влагането на големи инвестиции и сключването на договир за покупко-продсажба, които са обвързани с тежки за инвеститора условия /срок, цена, и т.н./ при евентуално забавяне на административната процедура по годността за експлоатация на оебкта.
Считам, че предложената от мен възможност е реално изпълнима и законово допустима. В ОС-Благоевград може и да нямат такава практика, но си струва да опитате и да създадет такава.

Успех!

monteskio
monteskio
Активен потребител

Мнениеот milenbb » 14 Ное 2004, 22:50

Много БЛАГОДАРЯ!Притесненията ме напускат!
MONTESKIO, прочети си пощата.
milenbb
Младши потребител

Назад към Административно право