начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

НИЩОЖНА ЗАПОВЕД!

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

НИЩОЖНА ЗАПОВЕД!

Мнениеот Penkov_МО » 03 Яну 2005, 20:27

Обращам се към Вас,юристите от лекс- форума , за съвет!Казусът ми е следния: С решение на ВАС бе обявена за нищожна заповедта ми за освобождаване от длъжност и след близо 2 години бях възстановен на предишната заемана от мен длъжност. Когато реших да се пенсионирам никои не включи този период от близо 2 г. по време на които водех дело и не бях никъде на работа.Отправих молба до съответното ведомство като оттам ми отговориха че няма ли основание да включат тези 2г при изчисляването на пенсията ! Имат ли право!Та нали заповедта е обявена за нищожна!!! Моля за вашето мнение, тай като текат срокове!!! БЛАГОДАРЯ!!!!
Penkov_МО

Re: НИЩОЖНА ЗАПОВЕД!

Мнениеот donna » 03 Яну 2005, 20:31

през тоя период работили ли сте някъде другаде
donna
Старши потребител

Мнениеот лунатик » 03 Яну 2005, 21:06

Виж дискусията на Георги Николов: "Дължими осигурителни вноски"
лунатик

Мнениеот Penkov_МО » 03 Яну 2005, 21:06

ne prez celia preiod, samo za po njakoi mesec! Za6to ?
Penkov_МО

Мнениеот altruist » 08 Яну 2005, 18:10

Краси послушай съвета на "лунатик" и разгледай темата на Георги Николов. (Пламен Пенев може да ти припомни). От нея ще разбереш правните основания.

А иначе:
С молба искай от Министъра на отбраната да ти бъдат издадени УП 2 и документ за осигурителен стаж (лист от пенсионните документи) (ДКВС ти е с министъра) за съответния период. Ако не ти го издаде в срок (КСО /чл 5,ал7/) търпиш вреди и имаш право на иск

чл 5
(7) (Предишна ал. 6, доп. - ДВ, бр. 67 от 2003 г.) Осигурителят е длъжен при поискване от осигуреното лице или негов представител да издава безплатно в 14-дневен срок необходимите документи за осигурителен стаж и осигурителен доход.

Ако си направиш нещата имаш да вземаш 20 б.р.з

Ако искаш дай си email за връзка
altruist

Мнениеот лунатик » 08 Яну 2005, 18:37

Наистина ли ВАС е признал заповедта за нищожна? Ако е така, това е много тежък порок. Всъщност заповедта е несъществуваща. А от това могат да се търсят други пътища за разрешаване.
лунатик

Назад към Административно право