заведено административно дело срещу решение на дирекция за социално подпомагане е приключило в окръжен съд и във върховен административен съд с решения за отмяна на заповедите на Дирекция за соцално подпомагане за отказване на помощ за отопление с твърдо гориво за сезон 2003-2004 и заповедта на РДСП която потвърждава първата заповед. Каква е процедурата , какво трябва да направя за да ми изплатят помощта, още повече че за новия отоплителен сезон ми е отпусната помощ вече за отопление с еленергия и в такъв случай не са ми необходими брикети или дърва , мога ли да поискам да ми изплатят равностойността , т.е. помощта в пари и въобще какво трябва да направя.
една молба достатъчна ли е ? какъв е механизмът?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 21:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
помощ- как да бъде изпълнено решение на ВАС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: помощ- как да бъде изпълнено решение на ВАС
не съм срещала до сега такъв случай като вашият ,но мисля ,че ще е добре да подадете една молба и заверен препис от решението до директора на дирекция социално подпомагане , смятам че би следвало да получите и тая помощ за която се отнасят отменените заповеди ,но във вид който сте я поискали тогава
- donna
- Старши потребител
а до коя дирекция да молбата - до първата инстанция която отказва помощтта или до РДСП която потвърждава отказа с друга заповед . Решението на ВАС гласи- "отменя заповед на РДСП, която потвърждава заповед на ДСП гр.Гълъбово."
- sugars
- Младши потребител
дo ДСП гр.Гълъбово."
- donna
- Старши потребител
благодаря ви много
- sugars
- Младши потребител
Не мисля, че можете да търсите пряко изпълнение, в следствие на отменената заповед, тъй като е отпаднало основанието за отпускане на помощта (зимният сезон 2003-2004г. отмина). Затова вероятно ще ви откажат изплащане на помощ за изминал период. В такъв случай, ще се наложи да потърсите обезщетение по реда на Закона за отговорността на държавата за вреди, причинени на граждани (на основание чл.1, ал.2). За производствата по този закон не се внасят предварително такси.
- legolas
това означава ново дело ли трябва да заведа ? отново към окръжен съд или към районния примерно в гр. Раднево в чиито район е гр.Гълъбово. а не трябва ли преди това да съм подала молбата и на база получения отказ да завеждам дело?
- sugars
- Младши потребител
Пробвайте първо това, което Ви каза Дона, за да получите отказ.
- Пионерче
Наистина, удостоверете първо отказ на ДСП. А иначе евентуалното дело следва да се заведе по общия исков ред - пред РС-Раднево.
- legolas
не мога да повярвам, че ти си можела да говориш и на ВИЕ, браво!!!
- my friend
аз ще помоля питащият да разкаже какво се е случило ,защото дефакто имаме съдебно решение влязло в сила ,да видим дали ще откажат да го изпълнят ,по мое мнение не би трябвало ,но нищо не се знае
- donna
- Старши потребител
Да разбира се ще ви разкажа, искренно се надявам да се получи по лесния начин, защото просто не си заслужава още две години проточване на дела една инстанция и после друга.
- sugars
- Младши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|