- Дата и час: 23 Ное 2024, 21:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Липса на дата в акт за административно ннарушение по ЗДП
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
19 мнения
• Страница 1 от 1
Липса на дата в акт за административно ннарушение по ЗДП
Здравейте,
Интересува ме дали ако в акта за административно нарушение е посочена годината, но не и датата - цитирам " Днес 2.........2005 г." т.е.има само една двойка пред годината, а нарушението е от 28.02.2005г. е основание, въз основа на което лесно ще бъде отменено нак.постановление .
Интересува ме дали ако в акта за административно нарушение е посочена годината, но не и датата - цитирам " Днес 2.........2005 г." т.е.има само една двойка пред годината, а нарушението е от 28.02.2005г. е основание, въз основа на което лесно ще бъде отменено нак.постановление .
- bom
Re: Липса на дата в акт за административно ннарушение по ЗДП
че сега сме януари да не бъркаш нещо
- донна2
. 42. Актът за установяване на административното нарушение трябва да съдържа:
1. собственото, бащиното и фамилното име на съставителя и длъжността му;
2. датата на съставяне на акта;
3. датата и мястото на извършване на нарушението;
......................
Мисля ,че ще имаш шанс ,датата е задължителен реквизит на акта за установяване на административното нарушение/ дата това значи ден ,месец и година / ,признавам,че до сега такова чудо с такъв груб пропуск не ми се е случвало!
1. собственото, бащиното и фамилното име на съставителя и длъжността му;
2. датата на съставяне на акта;
3. датата и мястото на извършване на нарушението;
......................
Мисля ,че ще имаш шанс ,датата е задължителен реквизит на акта за установяване на административното нарушение/ дата това значи ден ,месец и година / ,признавам,че до сега такова чудо с такъв груб пропуск не ми се е случвало!
- донна2
Да, датата е 28.01.05 за мое нарушение-неправилно паркиране и аз не мислих, че ще се хвана за нещо , не очаквах да има такъв пропуск.
- bom
Най-сетне си призна неграмотноста, как ще ти се случи нещо такова, като не си го учила във факултетчето, наречено РусИнски РабФак. Естествено, че това няма да е съществено нарушение на административно-наказателните правила! Теб не бих те осветлил за нищо, защото не го заслужаваш, но тъй като трябва да се придържам към общия дух да се дават съвети на по-незнаещите и най-вече не желаещите да се учат от чуждите знания, ето ти и разпоредбата - чл . 53 (2) ЗАНН. Повече не искам да се занимавам с твоята неукост, погнусен съм от твоето безсрамие и тъпота!
- gega
Благодаря Донна 2. Гега не бъди гаден.
- bom
Не съм гаден, а обективен! Наистина ще ти бъде трудно да обосновеш същестевн онарушение на административно-наказателните правила, тъй като в съдебния процес ще се установи чрез свидетелсски показания времето на извършване на административното нарушение! А и за мое най-голямо съжаление все още съществува чл. 53 (2) ЗАНН! Това е положението, приятел!
- gega
Добре, може и да си прав, но не ми се вярва, че липсата на дата на акта за АН не е съществено нарушение, при положение, че същият може да е съставен не към датата на извършване на нарушението. Как тогава ще се ползвам от правото си в три дневен срок да правя възражения, като не е ясно кога е съставен акта. Как ще се прецени дали са изтекли 30 дни за да се издаде нак.постановление. И не на последно място това, че актът е подписан от мен, както е отбелязано на 28.01. не значи, че полицаят не го е съставил дни по рано за подобно мое нарушение. Какво става например ако един нотариален акт няма дата.
- bom
Чл. 40. (1) Актът за установяване на административното нарушение се съставя в ПРИСЪСТВИЕТО на нарушителя и свидетелите, които са присъствували при извършване или установяване на нарушението.
Чл. 43. (1) Актът се подписва от съставителя и поне от един от свидетелите, посочени в него, и се предявява на нарушителя да се запознае със съдържанието му и го подпише със задължение да уведоми наказващия орган, когато промени адреса си.
Чл. 44. (1) Освен възраженията при съставяне на акта в тридневен срок от ПОДПИСВАНЕТО МУ нарушителят може да направи и писмени възражения по него.
Чл. 43. (1) Актът се подписва от съставителя и поне от един от свидетелите, посочени в него, и се предявява на нарушителя да се запознае със съдържанието му и го подпише със задължение да уведоми наказващия орган, когато промени адреса си.
Чл. 44. (1) Освен възраженията при съставяне на акта в тридневен срок от ПОДПИСВАНЕТО МУ нарушителят може да направи и писмени възражения по него.
- gega
Интересна ми е коментираната тема,колеги:)Имам един още по фрапиращ случай-на екземпляра на "нарушителя" липсва името на единия свидетел и подписа на другия. Датата е преправяна два пъти, а името на "нарушителя" липсва, където трябва да подпише,че е запознат, а фигурира само подписа му...Първоинстанционния съд потвърди наказателното постановление, защото от КАТ представили попълнен оригинал на акта/най-вероятно подописан/ и не прие за достоверно представеното заверено копие от мен. Сега обжалваме решението му като сме представили своя оригинал.Интересно ми е мнението ви!!!
- LakeG
Докато разпоредбата на чл. 53 (2) ЗАНН съществува, административният произвол в админ.-наказ. произвдство ще продължава!
- gega
Това ми е известно, за съжаление, но съдът не се е позовал на въпросната разпоредба, още повече, че актосъставителят заяви в съдебно заседание, че може би си спомня нарушителя и то след прочитане на акта от съда.Позовал се е на това, че КАТ е представил акт съдържащ всички реквизити:)/той , според мен, си е абсолютно преправен документ, но...не разчитам органите да се сезират сами по въпроса/
- LakeG
Гега пак доказа ,че си зле , сигурно по безпорен начин ще докажеш ,че на всяка една дата да речем през месец януари е извършвано нарушение .....айде холан ,виждали сме какво ли не .
Но това ще го реши съда ,а не гега който на две магарета сламате не може да раздели ,който се изживява като ощетения интелегент ,и когото в СУ на нищо не са го научили.
Гега все пак изучили изпълнителния процес ,ЗУТ и данъчното право където се показа от бос по бос .
Айде със здраве и продължавай да се излагаш!
Но това ще го реши съда ,а не гега който на две магарета сламате не може да раздели ,който се изживява като ощетения интелегент ,и когото в СУ на нищо не са го научили.
Гега все пак изучили изпълнителния процес ,ЗУТ и данъчното право където се показа от бос по бос .
Айде със здраве и продължавай да се излагаш!
- donna
- Старши потребител
С простакеси нямам желание да се занимавам!:))
- gega
Щом си имал съмнение, е следвало да поискаш графилогична експретиза в първата съдебна инстанция! В касационната инстанция не могат да се събират други доказателства, освен писмени по правилата на ЗВАС!
- gega
Колеги, да не обръщаме форума в място за лични нападки.Експертиза не съм искала, но представям писмено доказателство пред втората инстанция-моя оригинал-нека съда прецени кой да кредитира,нали?
- LakeG
Щом ти притежаваш ОРИГИНАЛ, ще следва да се приеме, че твоят е истинският документ!
- gega
гега с теб тук приключвам ,наистина си некъдърник
- донна2
В твоите "У"чи всички са некадърници, поради простата причина, че не възприемат твоите безумия! :)))))
- gega
19 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|