начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Пълномощто от родителите

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пълномощто от родителите

Мнениеот Деница » 28 Фев 2005, 21:59

Здравейте
Преди няколко години родителите ми се завърнаха от чужбина за почивка. Тогава ми направиха пълномощно при нотариус за да ги представлявам пред разни институции. В пълномощното освен стандартните неща, най - отдолу под целия текст нотариуса вписа в няколко точки, че мога да ги представлявам и пред БТК и ДСК и ВИК в случай на нужда и пред различни институции.
Искам да тегля кредит за моята фирма, мога ли да използвам тяхното жилище като гаранция. Има ли някакъв срок на валидност това пълномощно. Издадено е август 2002г. Не ми се е налагало да го ползвам до сега. Дали като имам пълномощно мога като единствен техен наследник да гарантирам, че имам някаква собственост.

Имам друго жилище което е договор покупко - продажба от баба ми и дядо ми и те са водят ползватели като аз ги гледам. Имам ли възможност с това жилище което е на мое име да кандидатствам за кредит?
Имам пари за бизнес, но ми се иска банков кредит за по – голяма сигурност. Не искам да затварям всички пари които имам.

Съжалявам ако ми е объркано питането, не съм веща в правната област.
Благодаря предварително на всички които ми дадат съвет.
Деница

Re: Пълномощто от родителите

Мнениеот донна2 » 28 Фев 2005, 22:47

Не можете да обезпечите кредита на фирмата си с договорно ипотека върху жилището на родителите си , вие трябва да сте упълномощени да обременявате с тежести имота им , а за това не сте упълномощена .Банката ще ви откаже.
След като няма срок в пълномощното ,то е безсрочно ,важи докато не го оттеглят.
Можете да обезпечите кредита на фирмата си с договорно ипотека върху жилището ,което е ваше собственост и за което баба ви и дядо ви са си запазили ползването ,но не знам коя банка ще е съгласна на тоя вариант , при едно неизпълнеие на договора жилщето ще иде на публична продан , кой ще купи жилище в което има ползватели запазили си правото на ползване пожизнено .По принцип банките избягват такива обезпечения.
донна2

Re: Пълномощто от родителите

Мнениеот Деница » 28 Фев 2005, 22:58

Сърдечно благодаря за отговора.
Един ден ще имам всичко на всичко 5 жилищни имота и поне 100 декара земя. Обаче тогава няма да ми трябват за бизнес:)))
Дано в близко бъдеще има шанс за такива като мен.
Успех на всички
П.С. Поздравления за прекрасният сайт
Деница

Назад към Ипотека