начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Гр. дело № 1/2008 г. по описа на Лекс.бг

Виртуални съдебни процеси.

Посетителите на форума следва предварително да заявят качеството, в което се включват в процеса и да следват правилата в реалния процес.

Нека правото бъде с вас :)

Гр. дело № 1/2008 г. по описа на Лекс.бг

Мнениеот balance » 27 Май 2008, 16:27

ДО
ФОРУМНИЯ СЪД
ПРИ ЛЕКС.БГ

И С К О В А М О Л Б А

от balance, прокурор във Форумна прокуратура при Лекс.бг

СРЕЩУ teomira - Десислава Петкова -
участник във форума.
адрес за призоваване: форум "Общи дискусии"

ИСК ЗА ПОСТАВЯНЕ ПОД ЗАПРЕЩЕНИЕ

ПРАВНО ОСНОВАНИЕ: чл. 336 ал. 1 от гПК във вр. с чл. 5 ал. 1 от ЗЛС

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН (ГОСПОЖО) СЪДИЯ,
Ответницата teomira - Десислава Петкова 36 годишна, е участник във форум "Общи дискусии" при Лекс.бг. Същата се легитимира като юрист.
От самото начало ответницата показва явно неадекватно поведение за участник във форум, в който се провеждат обсъждания между юристи на правни теми. Същата отправя нападки по адрес както на участниц;ите във форума, така и на лица, неучастващи в него. По отношение на останалите участници във форума, освен обидни думи, си позволява явно агресивно поведение с параноидни прояви. Смесва чисто правни въпроси, за които смята, че е подготвена, с религиозни теми, понятия от различни верски и мистични учения. Обяви участниците във форума за извънземни, като прогласява, че била "нападана" от тях.
Считам, че поведенческите прояви на ответницата са доказателство, че teomira - Десислава Петкова страда от параноидна форма на шизофрения, придружена с маниакални прояви. Горното е основание за поставяне на ответницата под пълно запрещение от форумния съд.
Като се мотивирам от изложеното

М О Л Я:

Да ни призовете на съд и, след като се уверите в основателността и доказаността на искането ми, да постановите решение, с което да поставите ответницата teomira - Десислава Петкова - 36 годишна, ПОД ПЪЛНО ЗАПРЕЩЕНИЕ.
Моля след влизане в сила на решението да изпратите същото на Съвета на модераторите във форума, които да определят Настойнически съвет.

Доказателства: съдържат се във форум "Общи дискусии".

Приложение: препис от исковата молба за ответницата.

Гр. Форум Лекс.бг
27.05.2008 г. С УВАЖЕНИЕ:
balance
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 27 Май 2008, 16:39

......
Последна промяна kalahan2008 на 10 Юни 2008, 23:49, променена общо 1 път
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот balance » 27 Май 2008, 16:47

ДО
ФОРУМНИЯ СЪД
ПРИ ЛЕКС.БГ

Д О П Ъ Л Н Е Н И Е К Ъ М И С К О В А М О Л Б А

по гр. дело № 1/2008 г.

Във връзка с предявения от мен срещу teomira - Десислава Петкова иск с правно основание чл. 336 ал. 1 от ГПК във вр. с чл. 5 ал. 1 от ЗЛС,

ПРАВЯ СЛЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВЕНО ИСКАНЕ:

МОЛЯ да назначите съдебно-психиатрична експертиза със следните задачи:
1. Страда ли освидетелстваната teomira - Десислава Петкова от психично заболяване, и ако страда, как се квалифицира то ? Води ли се на диспансерен учет в психиатрично заведение ?
2. Способна ли е освидетелстваната правилно да възприема, анализира и оценява ффактите от действителността, темите във форума, мненията и действията на участниците в него ?
3. Способмна ли е освидетелстваната да формира адекватно поведение във форума и извън него ?

Моля да назначите вещо лице kalahan2008, тъй като същият притежава необходимите професионални знания и умения за изготвяне на експертизата.

С УВАЖЕНИЕ:
balance
Потребител

Мнениеот donna » 27 Май 2008, 17:44

balance написа:ДО
ФОРУМНИЯ СЪД
ПРИ ЛЕКС.БГ

Д О П Ъ Л Н Е Н И Е К Ъ М И С К О В А М О Л Б А

по гр. дело № 1/2008 г.

Във връзка с предявения от мен срещу teomira - Десислава Петкова иск с правно основание чл. 336 ал. 1 от ГПК във вр. с чл. 5 ал. 1 от ЗЛС,

ПРАВЯ СЛЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВЕНО ИСКАНЕ:

МОЛЯ да назначите съдебно-психиатрична експертиза със следните задачи:
1. Страда ли освидетелстваната teomira - Десислава Петкова от психично заболяване, и ако страда, как се квалифицира то ? Води ли се на диспансерен учет в психиатрично заведение ?
2. Способна ли е освидетелстваната правилно да възприема, анализира и оценява ффактите от действителността, темите във форума, мненията и действията на участниците в него ?
3. Способмна ли е освидетелстваната да формира адекватно поведение във форума и извън него ?

Моля да назначите вещо лице kalahan2008, тъй като същият притежава необходимите професионални знания и умения за изготвяне на експертизата.

С УВАЖЕНИЕ:

Колега ,ако лицето страда от психичоно заболяване ще е освидетелствано искайте съдебно удостоверение и се снабдете с инфо , дори може да има ТЕЛК за това заболяване .
donna
Старши потребител

Мнениеот balance » 27 Май 2008, 18:18

О, не е задължително лицето, което страда от психично заболяване, да е освидетелствано. Както се казва "Не всички луди са в лудсницата". Точно затова поисках вещото лице да отговори води ли се ответницата на диспансерен учет. Това означава, че е била освидетелствана в психиатрично заведение.
balance
Потребител

Мнениеот karanedeff » 27 Май 2008, 19:25

Прелагам за Преседател на състава Милена, членове Систем и Митко Шестака
Аз се кандидатирам за резервен член, каня и Революшъна за резервен член
Предлагам за Съдебни заседетели Данчо Хаирсъзина, Хасплу и Диаида
ако приемат одма да й назначат служебен защинник, поради характера на обвинението
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот system » 27 Май 2008, 19:58

Чакайте, чакайте ! По тези дела съдът заседава в състав от 1 съдия. А и аз като модератор не мога, нали после ще учредяваме настойничество. Само ще подсказвам
system
Активен потребител

Мнениеот donna » 27 Май 2008, 20:09

karanedeff написа:Прелагам за Преседател на състава Милена, членове Систем и Митко Шестака
ако приемат одма да й назначат служебен защинник, поради характера на обвинението

Ще се прежаля ,ще представлявам teomira :!:
donna
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 27 Май 2008, 20:20

karanedeff написа:Прелагам за Преседател на състава Милена, членове Систем и Митко Шестака

Приемам! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 27 Май 2008, 20:27

REVOLUTION написа:

Приемам! :D

:shock: Какъв е този състав :?: :!: Дайте тогава да направим и grand jury с 24 заседатели, избрани по случаен принцип, да им искат прокурорът и защитата отводи и т.н.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 27 Май 2008, 20:27

Аз се самопровъзгласявам за в.и.д кметица, като орган по настойничеството.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот balance » 27 Май 2008, 20:30

kalahan2008 написа:Виждам, че все още няма съдия по делото и никой не ме е назначил за ВЛ :D Само ще помоля прокурора да ми разтълкува задача № 3: "Способна ли е освидетелстваната да формира адекватно поведение във форума и извън него ?"

Признавам, че задачата е малко неясна. Беше в смисъл, дали може правилно да реагира на фактите от действителноста, действията и изказванията на други лица и да формира действия, съответни на тези фактори ... нещо подобно, май пак не се изказах точно :(
balance
Потребител

Мнениеот system » 27 Май 2008, 20:37

Може би за трета задача по-подходящо би било да "заимствате" от наказателноправната формулировка - напр. "Способна ли е да разбира свойството и зцначението на постъпките (и изказванията) си и да ги ръководи ?"
system
Активен потребител

Мнениеот karanedeff » 27 Май 2008, 21:40

Тъй!
Да уточним състава на съда
Революшана - едноличен съдия! Не са постъпили възражения и отводи.
Прокурорът е ясен
Адвокат на обвиняемата също има - Многопочитаемата Дона - явно не е служеебно :wink:
Ако обвиняемата желае няма пречка да си ангажира и други :wink:
Дончо Хаирсъзина предлага 24 членно жури - сори не ми е известна практика нито континетална, нито англосаксонска с такъв състав на журито - дори и в Нова Русия журито е 12 членно
Аз си оставам резервен член на съдебния състав
Чакаме номинации за журито - допустими са са и лични кандидатури
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот donna » 27 Май 2008, 21:45

karanedeff написа:Тъй!
Да уточним състава на съда
Революшана - едноличен съдия! Не са постъпили възражения и отводи.
Прокурорът е ясен
Адвокат на обвиняемата също има - Многопочитаемата Дона - явно не е служеебно :wink:
Ако обвиняемата желае няма пречка да си ангажира и други :wink:
Дончо Хаирсъзина предлага 24 членно жури - сори не ми е известна практика нито континетална, нито англосаксонска с такъв състав на журито - дори и в Нова Русия журито е 12 членно
Аз си оставам резервен член на съдебния състав
Чакаме номинации за журито - допустими са са и лични кандидатури

Чакам разпореждането на съдията и айде да ми връчите призовката с материалите по делото :twisted: ...ама ще пиша жалба за бавност :!:
donna
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 28 Май 2008, 10:03

system написа:Чакайте, чакайте ! По тези дела съдът заседава в състав от 1 съдия. А и аз като модератор не мога, нали после ще учредяваме настойничество. Само ще подсказвам

ААааа , прав е колегата system.Няма как и аз съм модератор , затова си правя самоотвод , а и от снощи нещо ми е зле , надявам се teomira , да не е призовала някакви адски сили срещу мен.Препоръчвам бъдещия съдия да се консултира с ходжа или маг предварително! :lol: :lol: :lol: :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Biby » 28 Май 2008, 10:11

Аз съм зяпач в залата. Разполагам с кълбо червен конец и светена вода. При необходимост ще помага на съда и прокурора с алтернативни защитни методи. :lol:
Последна промяна Biby на 28 Май 2008, 11:52, променена общо 1 път
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот donna » 28 Май 2008, 11:25

Biby написа:Аз съм зяпач в залата. Разполагам с кълбо червен конц и светена вода. При необходимост ще помага на съда и прокурора с алтернативни защитни методи. :lol:

http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?p=234987

С отеглено пълномощно съм ,ще се защитава сама явно :P
А на мен да ми баете против уроки ,щото ...виждате какво стана :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот Biby » 28 Май 2008, 12:00

Дона, получаваш бонус баене против УПЛАХ :lol: :lol: :lol:
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот poul » 28 Май 2008, 13:34

Докладвам за постъпила молба от ответницата, с която същата уведомява уважаемия съд, че на 27.05.2008 год. е напуснала пределите на Република България и се е установила трайно в чужбина. Към молбата е приложено заверено от страната копие от международен паспорт с изх. печат на летище София. ..
Ами сега?
poul
Младши потребител

Следваща

Назад към Виртуално деловодство