начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

nasledyavane-vupros

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

nasledyavane-vupros

Мнениеот slun4ice » 18 Мар 2004, 15:24

Zdraveite,kolegi! Obru6tam se kum Vas sus slednoto pitane - 6te se radvam da mi otgovorit!:) Vuprosyt e sledniya: kakva e vuzmojnostta suprugata da ostane da jivee v apartamenta na supruga si(koito nyama deca, no ima sestra, a tya ot svoya strana ima dwe deca/ i da ne bude obezpokoyavana sled smurtta na supruga si do neinata takava ot vuprosnata sestra i ot deca. Blagodarya predvaritelno za vsyako kompetentno mnenie!
slun4ice

Re: nasledyavane-vupros

Мнениеот donna2 » 18 Мар 2004, 18:54

1.ако имота е лична собственост на единия съпрут той може да сключи с другия договор за издръжка и гледане за процесния апартамент

2.ако е лична собственост на съпруга но няма сключен договор за издръжка и гледане ,съпругата ще получи половината от наследството ,ако то е открито преди навършване на 10г- от брака и 2/3 ако то е открито след като са минали по-вече от 10г. от брака

3.ако имота е СИО съпругата ще получи своята 1/2 ,а другота една втора се дели между нея и сестрата в пропорции описане в т.2

В случаите на т.2,3 съпругата може да поиска делба или още по -добре ще бъде ,ако сестрата е съгласна да продаде своята част на наследницата съпруга .

имайте предвид че съпруга е единствения наследник който наследява със наследници без запазена част
donna2
Потребител

rezim na svizdane s roditel

Мнениеот I Kirov » 18 Мар 2004, 19:36

Zdravejte!Iimam razvod ot edna godina, no saprugata mi obzalva reshenieto vav 4asta za vinata, rezima na svizdane s deteto, idra6kata. Njamam vremenen rezim na svizdane i tja otkazva da mi dava deteto ve4e 2 godini. Spored re6enieto deteto moga da go vzimam parva i treta sabota i nedelja ot meseca s prespivane, no pri vseki moj opit da go vidja ili vzema ili se krijat, ili me nagrubjavat i vikat policija pod predlog, 4e gi bezpokoja i tormozja. podadoh molba za vremenen rezim na svizdane, no ve4e mesec me motajat pod predlog, 4e SGS ne e varnal deloto, za da moze parvoinstancionnija sad da se proiznese. Obarnah se kam agencijata za zakrila na deteto no te mi zajaviha 4e sa bezsilni do okon4atelno re6enie, a az se pritesnjavam za fizi4eskoto i psihi4esko zdrave na deteto, taj kato roditelite na majkata go u4at, 4e nesam mu ba6ta i go pla6at s men. Molja pomognete mi sas savet kak da postapja!
I Kirov

Re: rezim na svizdane s roditel

Мнениеот donna2 » 18 Мар 2004, 19:43

КЪМ Агенцията за закрила на детето или към общинска служба социално подпомагане отдел закрила на диетето ,ако е второто идете направо в агенцията
ако и те ви отговорят по същия начин обърнете се към някоя медия тя с удоволствие ще се заеме с въпроса
donna2
Потребител

Назад към Семейни казуси