начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

представителство между съпрузи

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

представителство между съпрузи

Мнениеот 123 » 28 Юли 2003, 14:45

Тъй като не съм юрист, ще ви моля да ми отговорите на следното: съпрузите законни представители ли са и ако са, къде е уредено. Зная, че за пред съда е възможно да се представляват, но чрез пълномощно. А без пълномощно, възможно ли е да се представляват пред други инситуции и лица? Напр. ако дам пари на заем на едно лице и то ги върне на съпруга ми, аз мога ли да си ги искам от него, счита ли се че той ме се издължил, като ги е върнал на съпруга ми? Моля за отговор.
123

Re: представителство между съпрузи

Мнениеот sledovatel » 31 Юли 2003, 01:49

Без пълномощно не може единият съпруг да представлява другият.Качеството на съпруг в случая не играе никаква роля и не може да се изхожда от него.Т.е.представителство между съпрузи без пълномощно не съществува,независимо от факта на брачния съюз.
sledovatel

Re: представителство между съпрузи

Мнениеот МСМ » 31 Юли 2003, 09:00

Но ако от върнатия на другия съпруг заем се е "възползвал" и съпругът кредитор, задължението за връщане на заема е изпълнено - чл. 75 от ЗЗД.
МСМ

Назад към Семейни казуси