начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Рядко срещан казус ?????

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Рядко срещан казус ?????

Мнениеот madek4 » 03 Окт 2008, 21:05

Преди няколко седмици си закупих лек автомобил от автокъща. Документацията бе оформена по надлежния ред и с целия набор от документи посетих столичния КАТ с цел регистрация. Подадох си документите и зачаках пред каналите. В един момент ме придърпаха на резервен канал и ме заобградиха няколко униформени полицай. В последствие се оказа, че талона на автомобила се издирва от Италия, от където е внесен автомобила. Отказаха ми регистрация и ми казаха след около една седмица да отида в 01РПУ за разпит. На италиянския талон има печат на тамошния КАТ, че автомобила е отчислед. От Перник са му издадени транзитни номере и чак в София някой установява, че документите на автомобила са нередовни. В последствие от проведеното проучване на въпроса установих, че около 2000г. в Италия е извършена кражба на около 300 000 празни бланки за автомобилни талони. Същите са обявени за издирване. Моят автомобил се оказа, че е с такъв талон. Автомобила е редовен, не се издирва и няма интервенция по рама и двигател. Интересува ме някой сблъсквал ли се е с подобен казус и какво следва по-нататък, подлежи ли този автомобил на регистрация в България и аз бих ли могъл като добросъвестен купувач да си възтановя законовото право върху него.
madek4
Нов потребител

Re: Рядко срещан казус ?????

Мнениеот bocman__ » 04 Окт 2008, 03:53

А как ли автомобил внос от Италия и с дата на първа регистрация примерно 2001 година тук в България може да стане 2003,2004г и т.н :) Просто е доста рисковано да купиш автомобил внос от Италия
bocman__
Младши потребител

Мнениеот vetre » 05 Окт 2008, 21:28

щом си го купил от фирма с фактура предполагам си защитен донякъде.
vetre
Потребител

Мнениеот madek4 » 08 Окт 2008, 23:06

То защитен е грубо казано, поне до колкото се отнасят нещата за поемане на някаква наказателна отговорност. Но финасовата отговорност си остава моя грижа. Както се казва бития бит е.... е......, та в моя случай се опитвам да намеря вариант за изход от нещата поне като пия вода да не е много студена.
madek4
Нов потребител

Мнениеот vetre » 09 Окт 2008, 21:30

май да наистина-да заведеш дело срещу фирмата да ти върнат парите за провалената покупка.
vetre
Потребител

Мнениеот vetre » 10 Окт 2008, 23:29

хрумна ми нова идея,може би неосъществена досега в БГ
действаш по ЗЗП:
1.отиваш в автокъщата и искаш да ти върнат парите-те
естествено отказват,тогава искаш книгата за рекламации
те най-вероятно нямат такава,но всеки търговски обект
трябва да има такава
2.пускаш жалба до КЗП,че нямат книга за рекламации-
глобата която ще получат ще е горе долу колкото колата ти
3.искаш разваляне на сделката.
vetre
Потребител

Мнениеот madek4 » 30 Окт 2008, 22:02

Колегата Vetre предлага много хитро заиграване с продавача, лошото в случая е че вече съм направил прекалено много разходи по автомобила, който няма кой да ми ги възтанови. След малко проучване установих, че към момента в София има 5 такива случай три са на предварителна проверка два пътуват към СРП. Към момента няма яснота как ще процедира пруратурата. Единственото ми малко успокоение е че ако има някакво документално престъпление, то поне не е извършено на територията на Р.България.
madek4
Нов потребител

Мнениеот vetre » 31 Окт 2008, 23:00

че кога успя от автокъщата до КАТ да направиш много разходи?
и какво толкова си правил-все пак от автокъщите колите са
лустросани и уж перфектни.ако има нещо за ремонт то после
се проявява
vetre
Потребител

Мнениеот kiro7423 » 05 Юли 2012, 20:03

И аз взех кола от Италия и на 15-11-2011г. отидох в КАТ да я регистрирам и ми казаха че талона се издирва в Италия ,взеха ми документите и си прибрах колата във нас .След около 2 седмици проверих и бяха изпратили документите във 2ро РПУ защото там е нашият район .През този период даже не ми се обадиха дори за някаква справка ,трябваше аз да звъня във 2ро за да разбера при кой следовател е отишла моята преписка .След като разбрах при кой е отидох да попитам какво следва от тук нататък .Господина ми каза че до сега не се е сблъсквал с такъв проблем ,щял да пусне запитване до Италия и трябва да чакаме отговор .Така вече 8 месеца чакам и аз не знам какво .Ти как реши твоят казус с колата успя ли да я регистрираш ,има ли някакъв изход от тази абсурдна ситуация .
kiro7423
Нов потребител

Назад към Административно право