начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

razvod

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

razvod

Мнениеот zuzy » 19 Мар 2004, 12:14

Има ли възможност като не живея от 3 год. с мъжа ми да се даде служебен развод чрез призоваване на свидетел ?
zuzy
Нов потребител

Re: razvod

Мнениеот Toshko » 19 Мар 2004, 12:20

НЕ! Понятие като "служебен развод" няма и освен това, така набързо да се разведете като разчитате само на показанията на свидетел няма да стане.
Потърсете си адвокат-специалист по брачни дела.
Toshko

Мнениеот гала » 19 Мар 2004, 12:21

Колеги , мен също ме интересува това , но дали освен свидетели е нужно от момента в който не живеят на един адрес да си сменя адресната регистрация .
гала

Мнениеот zuzy » 19 Мар 2004, 12:54

Добре а как тогава ще ми плати издръжка при положение че не приема призовки под предлог че не живее вече на тоя адрес и не работи.Коя Община ще плаща и дали ще плати.
zuzy
Нов потребител

Мнениеот feniks » 19 Мар 2004, 12:55

Ето Ви пояснение от адвокат-специалист по брачни дела:
1.За zuzy:
Няма значение колко време не живеете със съпруга си-само на това основание никой къд няма да постанови решение за развод. Нужни са конкретни брачни провинения относно "дълбокото и непоправимо разстройство на брака", които се доказват със свидетелски показания и/или документи.
Няма термин "служебен развод"!Вие сезирате съда, чрез исковата молба и доказвате твърденията, описани в нея!
2.За гала:
Не е нужно никой от двамата съпрузи-страни по бр. дело да си променя адресната регистрация, само заради призоваването-някой страни по бр.д. си живеят заедно и по време на процеса и дори след развода!Важно е страните да запомнят, че никой от двамата не трябва да подписва призовката на другия по бр.д.!
feniks
Младши потребител

Назад към Семейни казуси