Здравейте,
Имам нужда от помощ...
Казуса е следния: Майка ми, баща ми, сестра ми и аз бихме искали да закупим имот (къща на 3 етажа), но няма да можем да съберем цялата сума. Имайки предвид, че майка ми е безработна, баща ми пенсионер, само сестра ми и аз можем да си позволим да изплащаме кредити.
Бихме искали имотът да се раздели на части, като всеки от нас да има негова собственост.
Възможна ли е ипотеката, ако при закупуването въпросния имот стане собственост на четеримата.
Ако да - това означава ли че всеки собственик трябва да има кредит или кредита трябва да е само един?
Ще Ви бъда много благодарна, ако ми съдествате със съвет!
Благодаря предварително!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Закупуване на имот от няколко човека с ипотечен кредит
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Закупуване на имот от няколко човека с ипотечен кредит
doroteia_mihailova написа:Възможна ли е ипотеката, ако при закупуването въпросния имот стане собственост на четеримата.
Ако да - това означава ли че всеки собственик трябва да има кредит или кредита трябва да е само един?
Много работи са възможни.Ако се консултилате с юрист,той най-добре ще Ви обясни какво може и какво не-един кредит,два,три,респ. една ипотека,две или повече.Така че най добре е така да се процедира. И без това въпросите ще трябва да се изясняват с негово съдействие-относно конкретно придобиваното имущество от всеки от Вас,реални или идеални части от къщата и т.н.Сигурно не една среща ще имате с адвоката.
Успех!
- svettoslav
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|