funcy написа:Тук веднага отиваме на хипотезата на чл.32, ал.1, т.3 от ЗМГО хаха понеже си говорим с членове. Тази норма е императивна, а не диспозитивна.
Кой не чете внимателно? И дано само това да е причината за писанията Ви... по-горе изрично съм подчертал
"ако регистрацията е действаща".
ЗМГО Раздел VI.
Производство в Патентното ведомство
Заявка
Чл. 32. (1) (Изм. - ДВ, бр. 19 от 2010 г., в сила от 10.03.2011 г.) Заявката за регистрация на марка се подава в Патентното ведомство директно, по пощата, по факс или по електронен път. Когато заявката се подава по електронен път, идентификация чрез уникален идентификатор на заявителя и на представителя по индустриална собственост, както и електронен подпис по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис не са задължителни.
(2) Заявката трябва да се отнася до една марка, предназначена за стоки и/или услуги от един или повече класове на Международната класификация.
.......
Аз лично не виждам посочената от Вас разпоредба... нито връзка с прехвърлянето на права по РЕГИСТРИРАНА марка...
1. Ако имате предвид нормата по чл.
23 ал. 1, т. 3, то там пише: ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ, каквото ЕТ не е, ферщейн? Освен това май се изискват и още неща в алинея втора - неща като искане и (до 10.06.2010 г.) доказване на интерес.
funcy написа:Що се отнася до това дали сроковете в чл.39 и 48 ЗМГО са преклузивни...
2. Казал съм го ясно: Срока по чл.
40... какви са тези свободни съчинения за чл. 39 и 48? Не правите ли разлика?
Споменал съм изискването за вписване на промяна в адреса и/или името само в случаи, че такова е необходимо, т.е. ако трябва да се осъществи индивидуализирането на вписания притежател на правата като същото лице, което ще ги прехвърли. Сега по-ясно ли е?
Мисля, че на всеки грамотен човек е известно какво показват личните нападки - очевидно не и професионализъм... особено когато не са подкрепени с нищо повече от "съвети" с липсваща или сгрешена обосновка.
Само да Ви попитам, уважаеми Господин Адвокат Костов (приемете го като поредна подсказка към питащия, отговор от Вас не ми е нужен):
Кой каза, че в архива, който би трябвало да се пази при същото ФЛ, което е имало качеството ЕТ, а по настоящем е едноличен собственик на капитала (предполагам и управител) на ЕООД,
няма документ с подходяща дата, който удостоверява прехвърлянето на правата? Може да е и към самото ФЛ ...или бъркам нещо?
Може да се поспори дори и за това, дали такъв документ е необходим в последния случай, но приемаме, че е по-добре да има.
Лекцията приключи, а изводите за това кой колко трябва да се ограмотява остават по преценка на четящите темата
Защитата на (според мен) нелепото предложение да се заяви нова марка е слаба и необоснована точно толкова, колкото и твърдението Ви в една друга тема, че ФОРМАЛНА експертиза е тази, която прави изследването по относителни основания за отказ от регистрация, но всеки си преценява сам за себе си, както преценява и тона си на общуване
По-горе споделих само насоките, в които бих разсъждавал с оглед на съотношението цена-очакван резултат. Ако някой има други фактори предвид, то следва да разсъждава в съответствие с тях, нали?