начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

как да се отърва от ипотекиран имот?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как да се отърва от ипотекиран имот?

Мнениеот doni1 » 23 Май 2010, 23:43

Имам закупен апартамент с ипотека на мое име. Не съм семеен, нямам деца. Нямам друго движимо/недвижимо имущество на мое име. Поради спада на цените, вдигането на лихвите и така нататък искам да спра да плащам по ипотеката и да подаря апартамента на банката. Какво мога да загубя, освен парите, които съм погребал вече в имота и в ипотекта?

Процедурата вече я разбрах - съдия изпълнител и така нататък. Но след това какво следва? Ако банката продаде апартамента за по-малка сума, от тази която е отпуснала за ипотеката какво става? Как ще ме накарат да им платя разликата?

Както казах нямам друго имущество на мое име, мога дори трудовия си договор да прекъсна и какво могат да ми направят за да си вземат парите? Не съм се оженил за този имот и не желая да продължавам спонсорирането на алчните банки!

Благодаря предварително за евентуалната информация!
doni1
Нов потребител

Re: как да се отърва от ипотекирам имот?

Мнениеот usra_ovcova » 24 Май 2010, 01:41

Ще те дебнат докато си жив за заплатка, за имотче, за наследство, за банкова сметчица....
ако си имаш деца и не си се издължил и се споминеш,то децата ти наследяват дълга/в повечето случаи/ и преследването продължава и след теб дори... :D
usra_ovcova
Потребител

Re: как да се отърва от ипотекиран имот?

Мнениеот tino76 » 24 Май 2010, 09:24

Не бяха алчни банките когато ги лъгахте и с фалшиви служебни бележки смукахте парите им, нали? Тогава бяха добрите банки. За такива като теб не трябва да има милост. Ще ти продадат имотчето за без пари и ще си им длъжник за останалата сума. Как и кога ще си я вземат от теб те си знаят. Банковата система функционира от хиляди години и е много ефективна срещу образи като теб. Няма къде да избягаш пич. Или ти ще си платиш или семейството ти. На добър път :):)
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот doni1 » 24 Май 2010, 10:02

Здравейте,

Жалко, че тонът ви е такъв, но какво да се прави :)

usra_ovcova, има един период от 5 години, след който вече нищо не могат да ти направят, от тук си правя заключения че не си прав

tino76, не си ме разбрал правилно - пари изкарвам, дадох бележка дори за по-нисък доход от реалния. Просто ми писна постоянно да ми искат повече и повече пари.

Хайде със здраве, видяло се е, че ще се ходи при адвокат :)
doni1
Нов потребител

Мнениеот tino76 » 24 Май 2010, 10:56

пич, няма какво да разбирам - никъде не си писал колко пари изкарваш или какви доходи си декларирал. Презюмирах, че си декларирал по-високи от реалните ти доходи, защото това беше практиката. Едва ли банките ти искат все повече и повече пари. По-скоро на теб ти се струват все повече поради намаляващите ти доходи и все по-високите цени. Да си си правил сметката, да си чел договора и т.н. Правото е за зрящите не за спящите. Никой няма да те чака 5 години. Като не плащаш 3 месеца започва изпълнителното производство. Адвокат наистина ще ти е нужен :)
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот fbr65 » 24 Май 2010, 11:38

Пиеш една студена вода за средствата които си дал досега, намираш купувач който ще плати остатъка от кредита, а ако остане нещо отгоре, какво по добре и си отърван. Няма как, отдавна хората са разбрали, че благоденствието се редува с криза.
fbr65
Потребител

Мнениеот teogeo » 24 Май 2010, 16:52

tino76 написа:Не бяха алчни банките когато ги лъгахте и с фалшиви служебни бележки смукахте парите им, нали?

парите НИ
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 18 Авг 2010, 13:12

имаш друго решение,можеш да предложиш на банката предоговаряне на договора за ипотека да си удьлжиш срока и сега по новите изисквания вече няма да има малките невидими текстчета какво има право банката :D а на юриста тино76 мога да кажа само даси пита банките къде са му парите защото те не са ги раздавали за такива сделки а са кредитирали такива от които той сега цица за да ги защитава :D а това май и важи за юриста ykovachev , смятаме как е драл кожи за да няма заем а само да внася :D единствено колежката ви с веселият ник даде правилното обяснение :D и да избягаш в ЕС ще те намерят иначе в третият свят може да чакаш тези 5 години особено в южна африка , оттам и да те искат няма кой да те вьрне стига да отидеш с поне 200 -300 хил евро :D другият вариянт е да отидеш в някое село което още в 21 век няма ток и да се цаниш да пасеш крави кози овце и изкарай 5г
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот portokal » 18 Авг 2010, 13:20

Ами ако мислиш, че като станеш овчар, банката ще миряса и ще бездейства пет години...
Защото ако не, ще трябва цял живот да си овчар или по-добре - южноафриканец.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 18 Авг 2010, 13:57

:D защото там те искат да отидеш с пари ,бедняци не им трябват те си имат достатъчно
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Назад към Ипотека