Имам закупен апартамент с ипотека на мое име. Не съм семеен, нямам деца. Нямам друго движимо/недвижимо имущество на мое име. Поради спада на цените, вдигането на лихвите и така нататък искам да спра да плащам по ипотеката и да подаря апартамента на банката. Какво мога да загубя, освен парите, които съм погребал вече в имота и в ипотекта?
Процедурата вече я разбрах - съдия изпълнител и така нататък. Но след това какво следва? Ако банката продаде апартамента за по-малка сума, от тази която е отпуснала за ипотеката какво става? Как ще ме накарат да им платя разликата?
Както казах нямам друго имущество на мое име, мога дори трудовия си договор да прекъсна и какво могат да ми направят за да си вземат парите? Не съм се оженил за този имот и не желая да продължавам спонсорирането на алчните банки!
Благодаря предварително за евентуалната информация!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
как да се отърва от ипотекиран имот?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: как да се отърва от ипотекирам имот?
Ще те дебнат докато си жив за заплатка, за имотче, за наследство, за банкова сметчица....
ако си имаш деца и не си се издължил и се споминеш,то децата ти наследяват дълга/в повечето случаи/ и преследването продължава и след теб дори...
ако си имаш деца и не си се издължил и се споминеш,то децата ти наследяват дълга/в повечето случаи/ и преследването продължава и след теб дори...
- usra_ovcova
- Потребител
Re: как да се отърва от ипотекиран имот?
Не бяха алчни банките когато ги лъгахте и с фалшиви служебни бележки смукахте парите им, нали? Тогава бяха добрите банки. За такива като теб не трябва да има милост. Ще ти продадат имотчето за без пари и ще си им длъжник за останалата сума. Как и кога ще си я вземат от теб те си знаят. Банковата система функционира от хиляди години и е много ефективна срещу образи като теб. Няма къде да избягаш пич. Или ти ще си платиш или семейството ти. На добър път :)
-
tino76 - Потребител
Здравейте,
Жалко, че тонът ви е такъв, но какво да се прави
usra_ovcova, има един период от 5 години, след който вече нищо не могат да ти направят, от тук си правя заключения че не си прав
tino76, не си ме разбрал правилно - пари изкарвам, дадох бележка дори за по-нисък доход от реалния. Просто ми писна постоянно да ми искат повече и повече пари.
Хайде със здраве, видяло се е, че ще се ходи при адвокат
Жалко, че тонът ви е такъв, но какво да се прави
usra_ovcova, има един период от 5 години, след който вече нищо не могат да ти направят, от тук си правя заключения че не си прав
tino76, не си ме разбрал правилно - пари изкарвам, дадох бележка дори за по-нисък доход от реалния. Просто ми писна постоянно да ми искат повече и повече пари.
Хайде със здраве, видяло се е, че ще се ходи при адвокат
- doni1
- Нов потребител
пич, няма какво да разбирам - никъде не си писал колко пари изкарваш или какви доходи си декларирал. Презюмирах, че си декларирал по-високи от реалните ти доходи, защото това беше практиката. Едва ли банките ти искат все повече и повече пари. По-скоро на теб ти се струват все повече поради намаляващите ти доходи и все по-високите цени. Да си си правил сметката, да си чел договора и т.н. Правото е за зрящите не за спящите. Никой няма да те чака 5 години. Като не плащаш 3 месеца започва изпълнителното производство. Адвокат наистина ще ти е нужен
-
tino76 - Потребител
Пиеш една студена вода за средствата които си дал досега, намираш купувач който ще плати остатъка от кредита, а ако остане нещо отгоре, какво по добре и си отърван. Няма как, отдавна хората са разбрали, че благоденствието се редува с криза.
- fbr65
- Потребител
tino76 написа:Не бяха алчни банките когато ги лъгахте и с фалшиви служебни бележки смукахте парите им, нали?
парите НИ
-
teogeo - Активен потребител
имаш друго решение,можеш да предложиш на банката предоговаряне на договора за ипотека да си удьлжиш срока и сега по новите изисквания вече няма да има малките невидими текстчета какво има право банката а на юриста тино76 мога да кажа само даси пита банките къде са му парите защото те не са ги раздавали за такива сделки а са кредитирали такива от които той сега цица за да ги защитава а това май и важи за юриста ykovachev , смятаме как е драл кожи за да няма заем а само да внася единствено колежката ви с веселият ник даде правилното обяснение и да избягаш в ЕС ще те намерят иначе в третият свят може да чакаш тези 5 години особено в южна африка , оттам и да те искат няма кой да те вьрне стига да отидеш с поне 200 -300 хил евро другият вариянт е да отидеш в някое село което още в 21 век няма ток и да се цаниш да пасеш крави кози овце и изкарай 5г
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Ами ако мислиш, че като станеш овчар, банката ще миряса и ще бездейства пет години...
Защото ако не, ще трябва цял живот да си овчар или по-добре - южноафриканец.
Защото ако не, ще трябва цял живот да си овчар или по-добре - южноафриканец.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
защото там те искат да отидеш с пари ,бедняци не им трябват те си имат достатъчно
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|