начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Акт за недоказано нарушение?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт за недоказано нарушение?

Мнениеот enerdji_67 » 10 Дек 2010, 12:44

Здравейте! Продавам авточасти. Преди два дни оставих приятел в магазина докато отида да преведа осигуровките си. През това време са дошли общински служители и са показали на приятеля ми една висяща табела на дърво, която е на около 20 метра от магазина ми. Казали на човека, че ще ми съставят акт, за това че съм я сложил там и той я махнал. Тази табела виси там отпреди аз да започна да работя на това място и видно е доста стара, няма нищо общо със собствената ми, която си е над магазина. Звъннаха ми по телефона и ми казаха за акта, който ще ми бъде съставен за незаконна табела. Помолих ги да ме изчакат 5 минути, не го направиха, а ми определиха час, в който да отида в администрацията. Като се прибрах в магазина и разбрах, че не става въпрос за моята табела се успокоих, доста бях притеснен, защото ми споменаха цифри 5000 до 50 000 лв за юридически лица. Не отидох в определения час, нямах намерение да доказвам че нямам сестра. На другия ден отново в телефонен разговор ме извикаха да ми връчат акт. Обясних им защо не съм отишъл и че тази табела не е моя, а явно е останала от предишен наемател и то на друг адрес, че е станало недоразумение. Могат ли да ми направят нещо? Обвиниха ме че лъжа. Как да докажа, че съм прав, на спорната табела пише единствено авточасти и виси там ръждива от миналия век.
enerdji_67
Нов потребител

Re: Акт за недоказано нарушение?

Мнениеот kuzdov » 10 Дек 2010, 21:58

Ако на табелата няма информация, която да Ви свързва с нея, пишете възражение (и гледайте да не изпуснете срока). Дали е от предишен наемател или който и да било, няма как да го докажете. Просто пишете, че не е Ваша и не знаете нищо за нея и точка... Но ако има нещо, което по някакъв начин я свързва с магазина, сори ....
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот enerdji_67 » 12 Дек 2010, 11:33

Благодаря много! Успокоих се наистина. Ще напиша възражение, разбира се, когато акта е факт. Засега е само заплаха. Дано и да си остане така и да са разбрали грешката си, защото наистина нищо не ме свързва с тази табела. Просто ми скапаха предколедното настроение при мисълта, че трябва да ходя по инстанции без вина. Винаги съм се стремил да бъда изряден, за да си спестя нерви и проблеми и сега това. Лек ден!
enerdji_67
Нов потребител

Мнениеот kuzdov » 13 Дек 2010, 00:15

По-добре иди при ония каки и без да се зъбиш им обясни кротко, че нямаш хабер от къде се е взела (при условие, че наистина нищо не те свързва с нея). Щото ако все пак ти съставят АУАН, ще трябва да пишеш възражение и ако не отменят акта (малко вероятно) ще трябва да жалиш и да ходиш по съдилища. Там пък какво ще се случи, един Бог знае, но при всички положения разправията е голяма.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот leonardos » 13 Дек 2010, 00:58

Изглежда че рамазана е налегнал и общинарите!! :mrgreen:
Когато гладът се окаже по-силен от тока - тръгват на лов да си заработят 13-та, че бат Бойко не им дава. Алчността и завистта са човешки порок, който се толерира сред правоимащите с укорно поведение! Ако табелата не е твоя - смъкни я за старо желязо, преди да се усетят ромите, а на актосъставителя му пожелай да го ..... /аерира/ ... под вода, че да не се вдига прах :roll:
leonardos
Потребител

Мнениеот rim_konsul » 20 Фев 2011, 10:29

КОЙ АКТ Е ДОКАЗАН, че не мога да се сетя.
КАКВО АКТ, нали една бланка, която я попълват поради липса на творчество в главите си.
rim_konsul
Потребител

Мнениеот leonardos » 12 Апр 2011, 23:10

Нещото, което води към тебе ... Какво пречи някой да те натопи, представяйки се от твое име и/или извършвайки задкулисни действия свързани с дейността ти.
leonardos
Потребител

Мнениеот Julyan » 13 Апр 2011, 11:03

enerdji_67 написа:Благодаря много! Успокоих се наистина. Ще напиша възражение, разбира се, когато акта е факт. Засега е само заплаха. Дано и да си остане така и да са разбрали грешката си, защото наистина нищо не ме свързва с тази табела. Просто ми скапаха предколедното настроение при мисълта, че трябва да ходя по инстанции без вина. Винаги съм се стремил да бъда изряден, за да си спестя нерви и проблеми и сега това. Лек ден!

А ако актът вече е факт? Може да са ти го съставили, т.к. са те поканили да се явиш в посочен ден и час, а теб не те е имало.
Можеш да попиташ има ли съставен акт и ако има- по- добре си напиши възражението.
А в случай, че получиш и наказателно постановление внимавай да не пропуснеш срока за съдебно обжалване на същото.
Julyan
Потребител

Мнениеот leonardos » 16 Апр 2011, 22:14

Симптомите на бедно изживяното детство се проявяват в начален стадий при въвеждане на субекта в максимата :"Пази боже сляпо да прогледа .... !!!" ... Е, така е в родината ни - Аман от крадци !!!
leonardos
Потребител

Назад към Административно право