начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

СРОК НА ДАВНОСТ НА ГЛОБА ПО НП НА НОИ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СРОК НА ДАВНОСТ НА ГЛОБА ПО НП НА НОИ

Мнениеот n_aleks » 27 Яну 2011, 15:08

Предстои ми заличаване на ЕТ. В тази връзка поисках Удостоверение за наличие или липса на задължения.Излиза ми глоба по НП на НОИ ЗА 50 лв.от 25.02.2002г.НП №399
Акта за установяване на извършеноадминистративно нарушение е от 11.02.2002г.за представена декларация за започната дейност на 06.09.2001 след регламентирания 7 дневен срок. С това е нарушена разпоредбата на чл.1 ал.2 на раздел 1 от Наредбата за обществено осигуряване на самоосигуряващите се лица.
Въпроса ми е:
1. Имам ли право да подам възражение за давностен срок
2.Към кого мога да подам това възражение, ако имам основание за това и
3.Има ли стандартен текст или задължителни реквизити по това възражение
n_aleks
Нов потребител

Re: СРОК НА ДАВНОСТ НА ГЛОБА ПО НП НА НОИ

Мнениеот inspectora » 27 Яну 2011, 15:14

Я да видим сега как се плащат доброволно задължения погасени по давност :lol:
Моля да ни информирате за развитието на случая - какво в крайна сметка се е случило: заличили ли сте фирмата, платили ли сте задължението, или сте подал възражение за давност някъде, къде, уважено ли е ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот n_aleks » 02 Фев 2011, 17:02

очаквам съвет по казуса
n_aleks
Нов потребител

Мнениеот blackthorn » 02 Фев 2011, 17:26

Важно е дали са образували изпълнително производство за събиране на тази глоба, защото в такъв случай не можеш да се позовеш на изтекъл давностен срок. Ако обаче такова дело все още не е образувано, аз не виждам пречки да възразиш за изтекла давност. Прочети си ЗАНН все пак:)
blackthorn
Младши потребител

Назад към Административно право