начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

изнудване от Вик

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изнудване от Вик

Мнениеот jeimi » 05 Апр 2011, 16:58

Здравейте може ли някой да ми тълкува "НАРЕДБА № 4 от 14 септември 2004г. за условията и реда за присъединяване на потребители и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи"
Участъкът от водопроводната мрежа до водомерната шахта кой трябва да го изпълни и за чия сметка?
И защо ВиК ми предлага договор в който пише че това ще е за моя сметка ? Според мен това си е тяхно съоръжение, и те трябва да си го изпълнят и поддържат, а моите задължения започват след водомера.
jeimi
Нов потребител

Re: изнудване от Вик

Мнениеот TheOldMan » 05 Апр 2011, 18:06

За съжаление отговора е че вие имате нужда от вода повече, отколкото ВиК от нов абонат...
Да, задължението е тяхно, но спокойно могат да ви обяснят, че ще предвидят този инвестиционен разход за бюджета през ... 2020-та година да речем. Просто нямат пари в момента, иначе на драго сърце щяха да го направят но... криза, стагнация.
Така че за вас осатва избора да стоите без вода завинаги или да изградите отклонението и после да го харижете на ВиК дружеството.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот jeimi » 05 Апр 2011, 19:48

Но това положение е абсурдно, дори да извикам лицензирана фирма да извърши присъединяването,ще трябва да спирам движението по улицата докато трае изкопните работи ,след това ще трябва да възстановя и асфалтовата настилка...... В крайна сметка аз искам да им стана абонат а не да им изграждам съоръженията. Вече се замислям дали да не хвана една клечка и да търся вода из двора, и да копая кладенец ! Има толкова организации като "Закрила на потребителя" С какво се занимават? Няма да се учудя ако ЧЕЗ ме накарат да си построя трафопост.....
jeimi
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 05 Апр 2011, 21:35

jeimi написа: Няма да се учудя ако ЧЕЗ ме накарат да си построя трафопост.....

Аз още по-малко... попитайте ги дали могат да ви осигурят исканата мощност със съществуващите съоръжения в района, тъй като изплащането на една такава инвестиция чрез приспадане от дължимите сметки за ел. енергия (каквато е обичайната практика) може да продължи десетилетия.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Административно право