Bivshiat mi saprug si smeni rabotata i sega ne jelae da mi kaje kade raboti zashtoto kasierkata ot predishata rabota mi izprashtashe izdrajkata s izpalnitelno delo, no sega toi se bavi s vaprosnata izdrajka i mi se pravi na interesen, kogato go popitam kakvo starva s parite. Vaprosat mi e kak moga da razbera kade raboti toi i da izpolzvam tazi informacia lega;no t.e. otnovo kasierkata da mi ia prashta??
Blagodaria predvaritelno
- Дата и час: 22 Ное 2024, 19:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Izdirvane na bivshi sapruzi
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Izdirvane na bivshi sapruzi
за неплащане на повече от две издръжки - бездействието е престъпление по чл.183 от НК:
"Който, като е осъден да издържа свой съпруг, възходящ, низходящ, брат или сестра, съзнателно не изпълни задължението си в размер на две или повече месечни вноски, се наказва с поправителен труд или със пробация. "
Пишете една молба в свободен текст на горепосочената тема (183 НК) и я депозирате в Софийски Районен Съд - предполагам сте от София. Давате три имена, ЕГН и адрес на бившия съпруг. По време на разпита задължиелно му снемат самоличността, това включва и месторабота.
А, ако искате само да реазберете къде работи - наемете дедектив или напийте някой негов приятел.
успех!!!
indi_alex@yahoo.com
...and justice for all
"Който, като е осъден да издържа свой съпруг, възходящ, низходящ, брат или сестра, съзнателно не изпълни задължението си в размер на две или повече месечни вноски, се наказва с поправителен труд или със пробация. "
Пишете една молба в свободен текст на горепосочената тема (183 НК) и я депозирате в Софийски Районен Съд - предполагам сте от София. Давате три имена, ЕГН и адрес на бившия съпруг. По време на разпита задължиелно му снемат самоличността, това включва и месторабота.
А, ако искате само да реазберете къде работи - наемете дедектив или напийте някой негов приятел.
успех!!!
indi_alex@yahoo.com
...and justice for all
- indi_alex
Kade da ia depoziram v tozi sad pri polojenie, 4e tam ima mnogo kancelarii?
Kade to4no triabva da ia ostavia tazi molba?
4akam otgovor
Kade to4no triabva da ia ostavia tazi molba?
4akam otgovor
- Belal
Влизате през входа за граждани. След проверката от полицаите, изкачвате стълбите и веднага завивате на ляво. Влизате в коридор и по него в дясно. В дъното има кафе машина. В ляво от нея е обща регистрация на СРС. Подавате молбата и Ви дават номер с дата за Вас.
Не забравяйте да адресирате молбата "ДО Софийски районен съд, наказателно отделение"
Успех
Не забравяйте да адресирате молбата "ДО Софийски районен съд, наказателно отделение"
Успех
- indi_alex
Moite pozdravleniya, indi! Malko sa horata ot tozi forum s tvoeto tyrpenie i jelanie za pomosht.
Az dori si mislya za izdavaneto na narychnik "Kak da polucha naj-byrzo idryjkata za deteto si?" Ne, ne e shega. A znaesh li kolko hora shte se otzovat za da razkajat istoriaya si za tova kak sa se borili za da poluchat dyljimata izdryjka za deteto si.
Belal, ako imash problemi /sigurna sym che shte iamsh/, ne se pritesnyavaj, pishi.
Az dori si mislya za izdavaneto na narychnik "Kak da polucha naj-byrzo idryjkata za deteto si?" Ne, ne e shega. A znaesh li kolko hora shte se otzovat za da razkajat istoriaya si za tova kak sa se borili za da poluchat dyljimata izdryjka za deteto si.
Belal, ako imash problemi /sigurna sym che shte iamsh/, ne se pritesnyavaj, pishi.
- Seriozna
Blagodaria biahte mnogo iz4erpatelen, spored Vas tova e na etaja deto e Advokatskata staia,Nali?
Jelaia i na Vas uspeh vav vsi4ko
Jelaia i na Vas uspeh vav vsi4ko
- Belal
Abe dano da niama problemi, ve4e 6toto se nasitih s tiah, reme e ve4e da jiveem po - malko ako moje, nali?? To tova ne se tarpi- ne stiga 4e samo izdrajka i ostana da plashtat, a na tiah i tova im teji, kato 4e li decata ne sa tiahna krav i plat sashto? To da e vapros samo na pari da mahnesh s raka, no kakvo stava s otgovornostta, morala i li4nia primer koito dava da ne govorim za ejednevnite griji i nervi okolo vsiako dete, koeto "bivshite" si spestiavat ??
A na vsi4koto otgore, kolkoto i da se opitvash da izlezej ot prostotiata s tova da dadesh badeshte na deteto si v 4ujda strana s "4ujd" bashta, te i tova ne ti pozvoliavat poneje ne ti podpisvat deklaracia da izvedesh deteto za koeot taka ili ina4e tuka ne polagat griji- Abe palna kasha - prosto ne znam ot koe da zapo4na- napravo ne mi se stava ot legloto sutrin ve4e.
EEEE sega malko mi olekna, vzimam si ranicata s 200 kg. problemi i izlizam na spokoinata ulica da gi reshavam "svoevremenno"
Pishete mi
Uspeh na vsi4ki
A na vsi4koto otgore, kolkoto i da se opitvash da izlezej ot prostotiata s tova da dadesh badeshte na deteto si v 4ujda strana s "4ujd" bashta, te i tova ne ti pozvoliavat poneje ne ti podpisvat deklaracia da izvedesh deteto za koeot taka ili ina4e tuka ne polagat griji- Abe palna kasha - prosto ne znam ot koe da zapo4na- napravo ne mi se stava ot legloto sutrin ve4e.
EEEE sega malko mi olekna, vzimam si ranicata s 200 kg. problemi i izlizam na spokoinata ulica da gi reshavam "svoevremenno"
Pishete mi
Uspeh na vsi4ki
- Belal
Не, не е на този етаж!
Имах предвид стълбите веднага след влизане в СРС (около 6-7 са).
А, откъде знаете къде е адвокатската стая :-)
Имах предвид стълбите веднага след влизане в СРС (около 6-7 са).
А, откъде знаете къде е адвокатската стая :-)
- indi_alex
до seriozna
Още като 183 беше от общ характер ги познавам тези .........................(въздържам се от точно определение)..................... казуси. Не можеш да съдиш някого за това, че не му пука за собствените му деца - не можеш да го накараш да се чувства родител или отговорен за тях с една осъдителна присъда. Просто е смешно.
А колкото до наръчника, ако имаш нужда от съавтори - насреща съм:-)
ИНДИ
А колкото до наръчника, ако имаш нужда от съавтори - насреща съм:-)
ИНДИ
- indi_alex
Ami po edno vreme sama si biah advokatka po edno delo za naem vazbudeno ot bivshia mi saprug, koeto oshte ne e svarshilo no mai e navtora instancia- toku shto polu4ih prizovka, no ne pishe v koi sad e a samo Grajdanska Kolegia IV-B otdelenie- tova Gradski sad li e( i kiade po to4no) , poneje na miasto No na sad pishe "2" samo- kakvo zna4i tova?
4akam otgovor indi - iavno ve4e ne moga sama da se spraviam:)
Belal
4akam otgovor indi - iavno ve4e ne moga sama da se spraviam:)
Belal
- Belal
Те българските мъже все едно са от калъп вадени. Хем пари не дава, хем детето не пуска в чужбина. Моят бивш викаше: няма да давам пари, за да не ги харчи тя. Добре, че се омъжих за чужденец, за да разбера какво е да си жена в Европа. Но въпросът с издръжката е принципен, не стига че българският съд е толкова либерален към такива простаци, като им присъжда издръжки дето можеш да си умреш от смях. На Ганьото му е кеф да те гледа как се мъчиш, да те види смачкана, унижена и затруднена ... че зависиш от неговите левчета на месец, и то когато той благоволи да ги даде ...
Във форума "Българи в Америка" на дир.бг четох как един простак, неплащал напук с години 30 лева издръжка, се притеснаваше и питаше дали неговата бивша не може да го осъди в американски съд да плаща доларчета и то повече. Та и там да се покрие, ако може вдънземя да изчезне. И естествено го попитаха толкова ли много му се виждат 15 долара да праща на месец на сина си. Той отговори, че не ще, щото бившата по цял ден стояла по кафенетата и не работела. Ми може пък да не работи щото му гледа детето бе! Простаци колкото щеш на таз земя!
Във форума "Българи в Америка" на дир.бг четох как един простак, неплащал напук с години 30 лева издръжка, се притеснаваше и питаше дали неговата бивша не може да го осъди в американски съд да плаща доларчета и то повече. Та и там да се покрие, ако може вдънземя да изчезне. И естествено го попитаха толкова ли много му се виждат 15 долара да праща на месец на сина си. Той отговори, че не ще, щото бившата по цял ден стояла по кафенетата и не работела. Ми може пък да не работи щото му гледа детето бе! Простаци колкото щеш на таз земя!
- kukla
Моите поздравления за ИНДИ също!
Благодаря че се отзовавате с такава готовност, благодаря Ви и за предложената ми помощ по отношение на поставената тема за личните данни, извинете, че не Ви писах, но не посмях да конкретизирам данни, не посмях да се доверя.
Благодаря че се отзовавате с такава готовност, благодаря Ви и за предложената ми помощ по отношение на поставената тема за личните данни, извинете, че не Ви писах, но не посмях да конкретизирам данни, не посмях да се доверя.
- kukla
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|