начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Валидност на СУМПС

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Валидност на СУМПС

Мнениеот marto5000 » 15 Авг 2011, 14:40

Здравейте, проблемът ми е следният:
преди около 15 дни СУМПС е изтекло своята давност и сега ми се налага да го подновя! Искам да знам дали с документа 4е съм подал за подновяване и старата шофьорска книжка бих могъл да карам докато стане новата и ако не на основание кой член от ЗДВП би могло да ми бъде съставен акт? Благодаря предварително!
marto5000
Нов потребител

Re: Валидност на СУМПС

Мнениеот iva_sh » 15 Авг 2011, 15:48

административната и съдебната практика в страната по поставения от вас въпрос е различна - в някои градове се счита, че водач който управлява МПС с изтекъл срок на СУМПС е неправоспособен водач, но в други това е нарушение по Закона за българските лични документи - използване на нередовен български личен документ. Това че сте подали заявление не означава нищо - ако беше лична карта значение щеше да има само срока, но тук при СУМПС се представя и медицински документ - че сте годен да бъдете водач на МПС от съответната катерогия. Подаването на заявление с платена такса не означава задължително подновяване на СУМПС.
iva_sh
Потребител

Re: Валидност на СУМПС

Мнениеот marto5000 » 15 Авг 2011, 17:20

Ехааа в различен град различна практика! Ние сме бетер като в Щатите! А дали бихте могли да ми кажете по кой член от ЗДВП или от Закона за личните документи бих могъл да бъда санкциониран евентуално и в какъв размер? Предполагам това няма да е свързано с отнемане на контролни точки? Благодаря!
marto5000
Нов потребител

Назад към Административно право