- Дата и час: 28 Ное 2024, 10:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Детска катерушка в частен двор- разрешителни
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
77 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Детска катерушка в частен двор- разрешителни
Здравейте, архитекта ми отказа да ми издаде разрешително за сглобяема детска площадка в частен двор. Както четох тя би трябвало да е преместваем обект, тъй като е направена от дървени греди захванати за земята. Правилника за детските площадки е само за обществено достъпни такива.
Искам да я направя според закона, но нямам никакво съдействие от кметството и не знам какво трябва да направя, той просто отказва да ми каже, а не е ли там затова?
Искам да я направя според закона, но нямам никакво съдействие от кметството и не знам какво трябва да направя, той просто отказва да ми каже, а не е ли там затова?
- amazonka
- Младши потребител
Re: Детска катерушка в частен двор- разрешителни
amazonka дързък ник имате. Я го накарайте (главния архитект) това кето Ви е разправял в канцеларията да го напише и изпрати на Вашия адрес.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
julyanvonemona написа:amazonka дързък ник имате. Я го накарайте (главния архитект) това което Ви е разправял в канцеларията да го напише и изпрати на Вашия адрес.
Това е страхотна идея, ще го накарам
А за ника, отдавна се отказах да се оповавам на мъжете, в повечето случаи не помагат, а само пречат (като този архитект). Добре, че са сътрудничките в техническия отдел, че да може въобще да се свърши нещо. НО и те не знаят какво да я правят моята детска площадка, ето затова всеки си прави каквото си иска, защото ако иска да е в мир със закона ще се види в чудо.
А сега, ако може и някой мъж ( изключение, което да потвърди правилото) да помогне със съвет
- amazonka
- Младши потребител
Ами, далият отговора на въпроса Ви потребител също е мъж. Не губете изцяло вяра в мъжете. Просто в общините трябва да сте настоятелна, да изисквате всички отговори и откази да Ви ги дават в писмен вид като се обосноват достатъчно подробно, за да можете след това да обжалвате незаконосъобразните действия.
- nk7702n
- Старши потребител
Да, благодаря, това ще го направя още първия работен ден, да видим тогава.
- amazonka
- Младши потребител
Можете даже отново да идете в канцеларията и да му (на главния архитект)заявите, че писменият отговор Ви е необходим с оглед на това да го обжалвате пред компетентния по закон орган. Така де! Нали сте amazonka! Уверявам Ви ще си смени маската на лицето поне три пъти! А и отношенито към Вас вече ще е съвсем друго. Със сигурност няма да Ви заобича, ама предполагам,че неговата любов не Ви е нужна!
-
Така така, той е ясен, аз вече съм ФлИбена в него .
Но има ли въобще някакви нормативни актове касаещи детски съоръжения за игра в частни дворове, защото според мен той не знае да има такива, тъй като измънка нещо за Правилника за обществените площадки за деца, който изчетох от край до край и там не пише нищо за моя случай. Дано междувременно да се е допитал където трябва.
Но има ли въобще някакви нормативни актове касаещи детски съоръжения за игра в частни дворове, защото според мен той не знае да има такива, тъй като измънка нещо за Правилника за обществените площадки за деца, който изчетох от край до край и там не пише нищо за моя случай. Дано междувременно да се е допитал където трябва.
- amazonka
- Младши потребител
amazonkaЗа работата която преследвате да Ви бъде свършена, Вашето отношение към него не е от значение. От значение е неговото отношение към Вас! А що се касае до нормативни изисквания за детски катерушки. До колкото разбирам става въпрос за някакъв предмет, макар и по-толям, който искате да разположите в собствения си двор. Имате пълно право да го направите без да питате никого, стига този предмет да не застрашава съседи или други трети леца. Ако се отнася до някакъв вид търговска дейност (например частна детска градина) нещата значително се усложняват.
-
.
Последна промяна probcho на 16 Окт 2011, 11:37, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
probcho написа:julyanvonemona написа: До колкото разбирам става въпрос за някакъв предмет, макар и по-толям, който искате да разположите в собствения си двор. Имате пълно право да го направите без да питате никого, стига този предмет да не застрашава съседи или други трети леца. Ако се отнася до някакъв вид търговска дейност (например частна детска градина) нещата значително се усложняват.
Така, така... Едва ли домочадието на amazonka е толкова голямо (но нищо чудно предвид ника ), но ако става въпрос за достъп на външни хора - ето ти застрашени "трети лица"! Макар че осигуряването на безопасност не е обвързано с вида "лица"!
Не съм чувал някой да е искал документ за разполагане на парково оборудване в собствения си имот, но може да Ви е като вариант при евентуален отказ - 56!
Вижте добре, става дума за " сглобяема детска площадка в частен двор", ако не сте чувал, сега доста семейства си купуват къщи с дворчета и си слагат пластмасови сглобяеми пързалки и катерушки да си играят спокойно децата им, така че не е ясно дали става дума за частна детска градина или за обикновено семейство, което създава условия за игра на собствените деца.
- nk7702n
- Старши потребител
.
Последна промяна probcho на 16 Окт 2011, 11:38, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
Тезата че "съмнението е улика" е авторски принос на доктора по право Йозеф Гьобелс и основополагащо в правораздаването на...Третия райх. Така че драги ми probcho позамисли се над
, освен ако не си фен.Но от факта, че авторката е ходила до гл.архитект, явно не става въпрос за "обикновено семейство, което създава условия за игра на собствените деца"!
-
Има действаща наредба за детските площадки, обърнете внимание на главния архитект, че тя се отнася само за обществено достъпните площадки. В този смисъл- няма значение, дали площадката е в частен имот или не, от значение е дали тя е обществено достъпна. Ако е така, трябва да спазите изискванията на въпросната наредба, а те никак не са малки. Ето текста от Наредбата:
"С наредбата се определят условията и редът за устройството и безопасността на обществено достъпни площадки за игра, разположени на открито и на закрито, в т.ч. изискванията за безопасното им ползване, поддържането и контрола"
"С наредбата се определят условията и редът за устройството и безопасността на обществено достъпни площадки за игра, разположени на открито и на закрито, в т.ч. изискванията за безопасното им ползване, поддържането и контрола"
- bgarch
- Потребител
Както писах по-горе, наредбата я четох от А до Я, но вие как тълкувате обществено достъпни? Свободно достъпни за всеки, който желае да я посети нали?
В случая се касае за вила(къща) с ограден двор, който не е достъпен за "обществото" само за гости и собственици. Съоръжението е разглобяемо, от дървени трупи, еко стил.
пример: http://www.domigradina.com/uploads/2011 ... ki-kut.jpg или малко по-сложно
В случая се касае за вила(къща) с ограден двор, който не е достъпен за "обществото" само за гости и собственици. Съоръжението е разглобяемо, от дървени трупи, еко стил.
пример: http://www.domigradina.com/uploads/2011 ... ki-kut.jpg или малко по-сложно
- amazonka
- Младши потребител
Не ви е необходимо разрешение за поставяне от никого.
п.п. "обществено достъпно" не е относимо към конкретния случай.
п.п. "обществено достъпно" не е относимо към конкретния случай.
- Гост...
- Потребител
А, това вече е добра новина, но има ли нормативен документ, който казва, че нямам нужда или от общината да ми издаде такъв на база скицата на съоръжението?
( относно амазонките, май има погрешно разбиране, аз съм почитателка на тези http://bg.netlog.com/groups/toplina/for ... geid=33844 )
( относно амазонките, май има погрешно разбиране, аз съм почитателка на тези http://bg.netlog.com/groups/toplina/for ... geid=33844 )
- amazonka
- Младши потребител
но има ли нормативен документ, който казва, че нямам нужда или от общината да ми издаде такъв на база скицата на съоръжението?
amazonka, не се занимавайте с глупости и аз и Letola достатъчно ясно ви казахме необходимото.
По повод линка който сте публикували нека да обсъдим дали жертвата да отрежеш едната си гърда си заслужава точността на стрелбата, ако нямаш идея защо и по кого да стреляш
-
Днес стреляме с други оръжия, не е нужно да жертваме гърдите си
- amazonka
- Младши потребител
.
Последна промяна probcho на 16 Окт 2011, 11:39, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
Днес стреляме с други оръжия
И пак ако не знаеш защо и по кого всичко е всуе!
amazonka съмнявам се дали амазонките са съзнавали, че отрязаната гръд представлява т.н. "планирана загуба" с оглед конкретна военна необходимост, гарантираща победата
-
77 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Назад към Строителство и регулация
|
|