начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Детска катерушка в частен двор- разрешителни

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Детска катерушка в частен двор- разрешителни

Мнениеот amazonka » 20 Авг 2011, 22:35

probcho написа:
amazonka написа:( относно амазонките, май има погрешно разбиране, аз съм почитателка на тези ;) http://bg.netlog.com/groups/toplina/for ... geid=33844 :mrgreen: )

Аз не видях на картинките, жените да са с изрязана гръд.... дори напротив!
Моите представи за амазонките са от беглите спомени, оставени от древногръцките легенди!(... някога се четяха)

Така де така, аз говоря точно за легендата на сайта, но ти си спрял до картинката май :wink:

Julian, те си знаят дали е било жертва, но лошото е че все повече хора са от третия пол и срещу тях никакви оръжия не действат :mrgreen:
amazonka
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Авг 2011, 05:04

Та тези от третия пол хора ли са или отпадък от жизненото развитие?!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот amazonka » 21 Авг 2011, 17:07

А де!
amazonka
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Авг 2011, 18:20

А де!
amazonka от вчера ми е тръгнало да говоря в прав текст. И така аз съм социал-дарвинист в най пещерен вариант - направо неандерталец. Не обращам внимание на никакви призиви за толерантност антиксенофобия и прочие глупотевини които се сипят от мас-медиите. Склонен съм да разглеждам толерантността като диверсионна маневра, за приспиване на бдителността ми с оглед в бъдеще да бъда нападнат. Наречете ме болен параноик - пет пари не давам.
Аз знам че сиренето е овче и отлежало най малко 80 дни при температура от 8 до 12градуса. Толкова! (ако въобще ме разбирате за какво става дума.)
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот amazonka » 22 Авг 2011, 18:18

Аз лично трудно следвам мисълта ти, в момента съм със силно намаляло IQ, но ще се оправя;)
amazonka
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Авг 2011, 18:27

Не се вълнувам!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 24 Авг 2011, 17:46

julyanvonemona написа:Аз знам че сиренето е овче и отлежало най малко 80 дни при температура от 8 до 12градуса. Толкова! (ако въобще ме разбирате за какво става дума.)

А овцата, julyanvonemona, Ваша ли е? Не събирате ли Вий плодовете от чуждото невежество?
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 24 Авг 2011, 19:02

magodeoz и Вие не разбирате за какво иде реч. Що се касае до овцата, то знайте че всички овци са мои!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот amazonka » 05 Сеп 2011, 16:10

Получих писмен отказ - причините :наредба 1 от 12.01.2009 и наредба 1 от 30.07.2003, според която била строеж кат. 5, буква а, т.6, (нова - ДВ, бр. 23 от 2011 г., в сила от 23.04.2011 г.) площадки за игра, разположени на открито;
amazonka
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 06 Сеп 2011, 07:42

amazonka, ако общинарите в отговора си до Вас са визирали новата т.6 от чл.10 (1) на въпросната наредба, то като сравните това което описвате че искате да направите и посоченият нормативен акт, само от заглавието му следва да сте ориентирате че става въпрос за строеж - следователно този наредба не е приложима. Това което описвате е преместваем предмет. Можете да обжалвате отказа на общинарите пред АС - на съответния окръг, а не пред РДНСК, защото не става въпрос за строителство и не стоите пред хипотезата на чл.216 ЗУТ.
И внимавайте! Срока е 14 дни.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот amazonka » 07 Сеп 2011, 10:48

Мерси julyanvonemona!
amazonka
Младши потребител

Мнениеот goblin » 07 Сеп 2011, 15:22

Ако amazonka планира да постави в двора си някакво изделие, което се продава в магазина (и което има съответните инструкции за употреба и сертификат за безопасност) - тогава това е просто предмет, за поставянето на който в двора законът не предвижда ограничения. Ако обаче става въпрос за съоръжение, което да бъде сглобено на място от греди, подпори и тям подобни елементи - това си е строеж, и за него трябва да има съответно проекти и разрешение. Едва ли е необходимо човек да се впуска в пространни обяснения защо това е така.
goblin
Потребител

Мнениеот amazonka » 07 Сеп 2011, 17:43

няма инструкции и сертификат
добре де, този ЗУТ като евангелието ли се чете, всеки си го тълкува както си иска
amazonka
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Сеп 2011, 18:24

amazonka, не се травмирайте и детската люлка, която се завръзва на клон се състои от сглобяеми елементи - две въжета (ванти- на строителен език) и дъска (недеформируема диафрагма- също на строителен език), люлката може да бъде представена и като машина от гледна точка на четиризвенен механизъм. Хайде стига сте се впечатлявали на катехизиси от рода "Колко дяволи могат да се съберат на върха на една игла"
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот goblin » 07 Сеп 2011, 19:16

И такива детски люлки се продават в магазините (с разни книжки и сертификати), и по този повод ЗУТ няма нищо общо. Но, amazonka, приемете нещата така: ако организирате детско парти в двора си, и аз си доведа детето там, и, ако, недай Боже, нещо се случи, при и по повод използването на това монтирано от Вас детско съоръжение - ако сте го купили от магазина - за евентуалните телесни повреди ще бъде осъден производителят, а пък ако сте си го сглобили сама - ще бъдете осъдена Вие. Ако пък е създадено като строеж по реда на ЗУТ - ще бъдат осъдени други хора. Така стоят нещата.
goblin
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Сеп 2011, 21:26

goblin е кристално прав във далечната 1986 аз осъдих ДСО "Рила" и за счупеното краче на дъщеричката ми (от произведени от ДСО Рила ролери)взех 2437лв. направихме и влог. Адвокат ми беше Йордан Соколов който и в най смелите си сънища не е очаквал че след няколко години ще стане Председател на НС
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот amazonka » 12 Сеп 2011, 16:36

goblin добре де, по тази логика и за въжената люлка дето казва julyanvonemona трябва строително разрешение. То и в реката по тази логика, ако се удави някой пак друг ще му е виновен, че не е сложил на всеки 20 метра охрана или спасител. Ако сложа табела, ползвате съоръжението на собствен риск? :mrgreen:

julyanvonemona връзкар си ти, връзкар, още от далечната 1986 :mrgreen:
amazonka
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Сеп 2011, 19:00

amazonka :D Ubi bene ibi patria :D Ако включите личните си съобщения мога и да Ви го преведа
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот bgarch » 12 Сеп 2011, 20:33

amazonka написа:Получих писмен отказ - причините :наредба 1 от 12.01.2009 и наредба 1 от 30.07.2003, според която била строеж кат. 5, буква а, т.6, (нова - ДВ, бр. 23 от 2011 г., в сила от 23.04.2011 г.) площадки за игра, разположени на открито;

Фактът, че площадките на открито са строеж V категория още не означава, че следва да спазвате изискванията на НАРЕДБА № 1 от 12 януари 2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. За съжаление законодателят наистина не е разграничил в НАРЕДБА № 1 ОТ 30 ЮЛИ 2003 Г. ЗА НОМЕНКЛАТУРАТА НА ВИДОВЕТЕ СТРОЕЖИ площадките за игра като общественодостъпни и необщественодостъпни. Така че май няма да можете да се разминете без РС. Но затова пък можете да използвате чл. 147, ал. 1, т. 7 ЗУТ и да поискате РС само въз основа становище от инженер- конструктор (ще попитате- защо път точно от такъв, на което и аз няма да мога да Ви отговоря!).
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот goblin » 13 Сеп 2011, 12:03

julyanvonemona написа:amazonka :D Ubi bene ibi patria :D Ако включите личните си съобщения мога и да Ви го преведа

Аз ще го преведа "в ефир": "Където (ми) е добре - там (ми) е родината". Що се отнася до Наредба № 1 за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра, ще цитирам тук чл. 1 от същата:
Чл. 1. (1) С наредбата се определят условията и редът за устройството и безопасността на обществено достъпни площадки за игра, разположени на открито и на закрито, в т.ч. изискванията за безопасното им ползване, поддържането и контрола.
Дет'се казва: не сте прав, bgarch.
goblin
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация