начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Паркинг на тротоар

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Паркинг на тротоар

Мнениеот driverr » 18 Окт 2011, 20:31

Здравейте,

Направих снимка в центъра на Пловдив за паркиране на тротоар - 2 бр МПС. Как може да се разбере дали Общинска охрана е направила съответните санкции на нарушителите? Опитах се да прикача снимка от 164К, но системата не я възприе.
driverr
Нов потребител

Re: Паркинг на тротоар

Мнениеот TheOldMan » 19 Окт 2011, 09:22

Няма да направи никакви санкции, тъй като вашата снимка не е доказателство. Ами ако сте я "пообработили" преди да я публикувате и сте "монтирали" МПС-то на омразния съсед върху тротоара на снимката? :)
Затова такива снимки нямат тежест на доказателство. Може само да сигнализирате, но нарушителя трябва да бъде хванат "в крачка" в момента на нарушението.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 19 Окт 2011, 12:45

TheOldMan написа:Няма да направи никакви санкции, тъй като вашата снимка не е доказателство. Ами ако сте я "пообработили" преди да я публикувате и сте "монтирали" МПС-то на омразния съсед върху тротоара на снимката? :)
Затова такива снимки нямат тежест на доказателство. Може само да сигнализирате, но нарушителя трябва да бъде хванат "в крачка" в момента на нарушението.

Споко! Винаги се намира някой " викач", който звъни по телефона на " Общинска охрана" и до 5 минути паякът пристига. Нали се обичаме един друг достатъчно, че да се намери кой да свърши тая работа. :mrgreen:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот driverr » 19 Окт 2011, 15:24

Шокиращото е, че те деликатно отказаа да се занимават със случая (!). Бяха информирани... И сега какво правим в такива случаи? Оставаме джиповете да "щъкат" по тротоарите в центъра?
driverr
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 19 Окт 2011, 21:31

Проблема е, че тротоарите са поле за изява на инспектората и общината, а те нямат "паяци". "Паркинги и гаражи" имат "паяци" и скоби, но нямат задължение по опазване на тротоарите... Така че единствено може някой от инспектората да дойде и да напише акт, който няма да бъде платен никога.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот driverr » 19 Окт 2011, 21:59

Случая не е такъв... Има вдигнати автомобили, а тези си стояха... Някой знае ли защо не мога да прикача тази снимка от 160К, която направих? Мерси!
driverr
Нов потребител

Мнениеот driverr » 22 Окт 2011, 17:51

Някой знае ли кой в Пловдив е отговорен за "опазването" на тротоарите от джиповете и защо при сигнал за нередност въпроса се отбягва?
driverr
Нов потребител

Назад към Административно право