начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Помогнете относно АКТ за ЛК (вече НП - от 30.06)

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Помогнете относно АКТ (ЛИЧНА КАРТА) - лесен въпрос

Мнениеот Гост. » 04 Мар 2012, 18:05

:roll: :lol: докторе, стига пискал- дай номер на банкова сметка да те надаря.... :P
Гост.
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 04 Мар 2012, 18:08

emilgrigorov написа:
lexy21 написа:...Григоров, представих си те на плажа с копие на личната карта под хавлията :lol: Леко да не се намокри :wink:

Щ'се стараем (чек малко, верно да си направа копие) :D

Да не забравиш да го завериш с едно "Вярно с оригинала! П... /не се чете/" :wink:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Мар 2012, 18:11

doc03 написа:...
Е, да, правата и свободите включват разкарване без лична карта, каране без книжка, а и никъде не прочетох вместо ЛК да е представен паспорт при поискването ...

doc03, помисли малкУ, колко струва тоя Акт, и колко е похарчено за съставянето му, а? И кой е станал за смях, а после, що така, а?
И помисли малко, че е нормално в системата да взимате средно 1500 евро месечно заплата. Ама кат умножиш по бройката на числения състав, то нема толко пари в България бе!
То, при 1500 Евро заплати, и сериозни, почтени, спокойни и здравомислещи юристи (като poli_g примерно) ще се позамислят, и така, леко-полеко, нещата ще си дойдат на мястото.
Капиш?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот anhibg » 04 Мар 2012, 18:13

nk7702n, не, нямам криминална регистрация.
poli_g, благодаря ти, в понеделник пускам.

Благодаря и на останалите, изразили мнение по темата.
anhibg
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 04 Мар 2012, 18:13

REVOLUTION написа:Пише го във възражението.Не смятам , че питащия има някаква файда да лъже във форума.Дори и баща му да го е донесъл , нали се развива пред дома му.Пък и приятелите му идват и му носят портфейла с документите...

`убаво де, ще се установи тази работа, ако е така. Мен ме впечатли там, че на лична основа актОВЕ му се пишат... и се съюзяват нещо... взе да ми става странна темата.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 04 Мар 2012, 18:22

REVOLUTION написа:Пише го във възражението.Не смятам , че питащия има някаква файда да лъже във форума.Дори и баща му да го е донесъл , нали се развива пред дома му.Пък и приятелите му идват и му носят портфейла с документите.Аз като пускам еврофутбол и като ходя до супера по чехли също често съм без документи за самоличност.Какъв е проблема като обясниш , че живееш тука и тука и за 5 мин. ще слезне някой да ти донесе документа?Или не, сериозно нарушение е и трябва да се санкционира.Прекалено е.

Точно защото е прекалено, затова не ми се вярва, Революшън. Аз също често притичвам по чехли тук и там без лична карта. Ако случайно някой полицай ме спре, не вярвам да не прояви разбиране. Че и толкова души да се занимават с такава дреболия, не ми се връзва нещо. Освен ако човекът не е криминално проявен, тогава със сигурност " ще му дишат във врата".
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Мар 2012, 18:26

nk7702n написа:... Ако случайно някой полицай ме спре, не вярвам да не прояви разбиране. Че и толкова души да се занимават с такава дреболия, не ми се връзва нещо ...

Блажени са верующите :D
Ми ако иска да му обърнеш внимание, вместо да те дърпа по плитките, така с 2 патрулки, чиста работа :D :D :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 04 Мар 2012, 18:32

emilgrigorov написа:doc03, помисли малкУ, колко струва тоя Акт, и колко е похарчено за съставянето му, а? И кой е станал за смях, а после, що така, а?
И помисли малко, че е нормално в системата да взимате средно 1500 евро месечно заплата. Ама кат умножиш по бройката на числения състав, то нема толко пари в България бе!
То, при 1500 Евро заплати, и сериозни, почтени, спокойни и здравомислещи юристи (като poli_g примерно) ще се позамислят, и така, леко-полеко, нещата ще си дойдат на мястото.
Капиш?

Не му адвокатствам на доктора, обаче не се стърпях `начи :mrgreen: 1500 евра трудово възнаграждение? е-хаааа :lol: :lol: , ох- ще стане интересно да чуем и доктора.

За какво да мисля? :o Аз съм несериозна, непочтена, нездравомислеща и ....некомпетентна ( последното от вас).
Не пея в хора и не тичам по чехълки насам-натам. :lol:

п.п. все пак благодаря, че ме разсмяхте.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 04 Мар 2012, 22:17

emilgrigorov написа:
nk7702n написа:... Ако случайно някой полицай ме спре, не вярвам да не прояви разбиране. Че и толкова души да се занимават с такава дреболия, не ми се връзва нещо ...

Блажени са верующите :D
Ми ако иска да му обърнеш внимание, вместо да те дърпа по плитките, така с 2 патрулки, чиста работа :D :D :D

Ти пък, Григоров, що му са две патрулки, за да му обърна внимание, достатъчно би било да разкаже някой виц или интересна история.. :lol: :lol: :lol:
П.П. Колкото и да е странна тая цялата случка, предмет на настоящата тема, смятам, че в обобщение би следвало да кажем, че нередностите някъде, в някакъв момент са изключение, а не правило. Аз поне смятам така.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 04 Мар 2012, 22:20

nk7702n написа:.....смятам, че в обобщение би следвало да кажем, че нередностите някъде, в някакъв момент са изключение, а не правило. Аз поне смятам така.

С това изявление и аз се съгласявам. Би се съгласил и всеки, който има по-близък поглед върху работата им.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kuzdov » 05 Мар 2012, 02:38

Дали пък тази тема няма нещо общо :roll: : http://www.police.ba4ka.com/viewtopic.php?f=17&t=3825
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот kuzdov » 05 Мар 2012, 03:00

emilgrigorov написа:
kuzdov написа:..."По света" собственика на паспорта необходимо ли е да ходи в банката за да тегли пари например, или може някой да покаже снимката му заедно с копието от паспорта?

Е-хеее, "колега", не ги усвоихте тия скъпи технологии :D :D :D Мъка, мъка :D
То вица току що Вие си го сътворихте :D
Има банкомати, драги :D Еволюция, какво да правиш... :D
......

:D :D Сериозно?! И ако ти трябва примерно 4000 кешовица, клечиш 10 дена пред банкомата и чакаш да ти ги нацвъка или в света на снимките банкоматите са по-щедри? Ех, "колега".... Много е хубаво, че сте така добре запознат с новите технологии, ама без акъл не могат да се ползват нито те, нито старите. Та като Ви чета писанията, май ще мина и без виц. Досатъчно смешки сътворявате в напъните си да блеснете :wink: .
Последна промяна kuzdov на 05 Мар 2012, 11:17, променена общо 1 път
kuzdov
Потребител

Мнениеот anhibg » 05 Мар 2012, 03:13

kuzdov написа:Дали пък тази тема няма нещо общо :roll: : http://www.police.ba4ka.com/viewtopic.php?f=17&t=3825

Да, това е началото на цялата дразга. :)
anhibg
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 05 Мар 2012, 12:09

kuzdov написа:... :D :D Сериозно?! И ако ти трябва примерно 4000 кешовица, клечиш 10 дена пред банкомата и чакаш да ти ги нацвъка или в света на снимките банкоматите са по-щедри? Ех, "колега".... Много е хубаво, че сте така добре запознат с новите технологии, ама без акъл не могат да се ползват нито те, нито старите. Та като Ви чета писанията, май ще мина и без виц. Досатъчно смешки сътворявате в напъните си да блеснете :wink: .

Това последното, което написа, ти препоръчвам да си го попрочетеш. А също така и моите постове. Ако срещнеш затруднения в осмислянето им, ми попитай някой, да ти ги разтълкува.
Не е в полза на честта на пагона да си показваш простотията и колко ти е багажа. Е, виж си химна и балетистите, ш'ти се изясни.
В края на краищата все ще се случи такива като тебе да ги няма в системата на МВР. А до тогава, е така ще е. Всички ще Ви се смеят на пословичната глупост. Лошото е , че има много свестни хора в полицията, дето се скъсват от работа и са се видели в чудо, ама лай.а като тебе вмирисват цялата система.
Позор!
Мисля, че приключихме темата с последното , написано от nk7702n и poli_g.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот ntguilty » 05 Мар 2012, 17:16

Как стоят точно нещата със съставения акт? Акта ви е съставен и връчен основателно, доколкото в момента на проверката вие не сте разполагали с документ. Дали ще го подписвате или не - няма никакво значение, но може да объркате актосъставителите така. Ако Началника не отчете изложените от вас обстоятелства и прецени случая като немаловажен, той ще ви издаде наказателно постановление, което може да обжалвате в седемдневен срок. Помислете си добре и изложете тези обстоятелства, които ви оневиняват или смегчават вината ви в жалбата до районния съд. Възможно е да бъдат допуснати и процесуални нарушения. Това, което вие сте писали, би ни заинтересувало с оглед на фактическата обстановка, но не е само тя. Освен нея, за да преценим нещата ни трябва акта, наказателното постановление и точно обяснение на обстановката, кой ви проверява документите, кой съставя акта, и т.н. Имате доста свидетели, това е добре, но на какво точно са свидетели? Борбата няма да е лека, въпреки, че въпроса изглежда елементарен. Най добре е да се консултирате с адвокат по административно-наказателно право.
ntguilty
Младши потребител

Мнениеот kuzdov » 05 Мар 2012, 20:37

emilgrigorov написа:........
Това последното, което написа, ти препоръчвам да си го попрочетеш. А също така и моите постове. Ако срещнеш затруднения в осмислянето им, ми попитай някой, да ти ги разтълкува.
Не е в полза на честта на пагона да си показваш простотията и колко ти е багажа. Е, виж си химна и балетистите, ш'ти се изясни.
В края на краищата все ще се случи такива като тебе да ги няма в системата на МВР. А до тогава, е така ще е. Всички ще Ви се смеят на пословичната глупост. Лошото е , че има много свестни хора в полицията, дето се скъсват от работа и са се видели в чудо, ама лай.а като тебе вмирисват цялата система.
Позор!
Мисля, че приключихме темата с последното , написано от nk7702n и poli_g.

Ахам! В този пост лъсна интелекта ти в целия си блясък :roll: . Ако толкова са ти уменията за диалог, май нямаш място в публичното пространство. На село на къра можеш да ръсиш простотии на воля.
kuzdov
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 05 Мар 2012, 21:09

kuzdov написа:Ахам! В този пост лъсна интелекта ти в целия си блясък :roll: . Ако толкова са ти уменията за диалог, май нямаш място в публичното пространство. На село на къра можеш да ръсиш простотии на воля.

Диалог става, ако се научиш да четеш. А е видно, че ти липсват такива умения.
Ти, в Австрия ако неможеш да минеш фейс-контрола и си тръгнал да си го развяваш по улицата, с право ще те въдворят, и дано. Защото, благодарение на такива обществени отпадъци като тебе, като се каже българин в Европа, и те гледат като циганин-катунар.
Това, което съм споделил, е от опит. И "работи".
И утре действително възнамерявам да си нагледам градината, но в една друга държава, дето такива като теб не виреят.
В гьола, погледнат от страни, се виждат както разцъфналите лотуси, така и изсипаната в единия му край купчина с боклук.
Аре
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот kuzdov » 06 Мар 2012, 00:44

Чудно как разбра кой съм, какъв съм и къде живея? Мнението за българите, хората по света си го съставят от живеещите там, а не в България. Щом е лошо, явно там не е отишъл елита на нацията ни. Некадърници и лентяи, които не могат да изкарат 5 лева за хляб в България заляха Западна Европа и е естествено, че няма да ни харесват. А такива, които смятат тегленето на пари от банкомат за върхово постижение на интелекта си са само потвърждение на думите ми. Селяндурът си остава такъв дори и в кралски дворец и само л@йна му се въртят из главата, защото това е естествената му среда. Кажи на "фейсконтрола", дето те е пуснал да иде на очен лекар :wink:
kuzdov
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 06 Мар 2012, 01:07

kuzdov написа:Чудно как разбра кой съм, какъв съм и къде живея? Мнението за българите, хората по света си го съставят от живеещите там, а не в България. Щом е лошо, явно там не е отишъл елита на нацията ни. Некадърници и лентяи, които не могат да изкарат 5 лева за хляб в България заляха Западна Европа и е естествено, че няма да ни харесват. А такива, които смятат тегленето на пари от банкомат за върхово постижение на интелекта си са само потвърждение на думите ми. Селяндурът си остава такъв дори и в кралски дворец и само л@йна му се въртят из главата, защото това е естествената му среда. Кажи на "фейсконтрола", дето те е пуснал да иде на очен лекар :wink:

Никога не съм се интересувал дали си кой, какъв е ясно, и дали всъщност точната дума е "живееш". Това е очевидно. Всъщност, не се срамувай, че си продукт на някаква малфунция на човешкото общество. Живеем в толерантен свят, едва ли някой ще те настъпи, въпрос на хигиена.
А другото ти го разказах по-горе, също така и как да ти го обясни някой, защото очевидно не влиза.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот kuzdov » 06 Мар 2012, 03:55

Скучно. Липсата на доводи и отправянето на обиди демонстрират единствено безсилие и слаб характер. Но от един зидаро-мазач не съм и очаквал повече. Мъкненето на кереч не развива особено интелекта. Успех в новата ти "родина"! Все пак и там трябва някой да върши мръсната работа...
kuzdov
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Административно право