начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Може ли да се състави акт по показания на колеги

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли да се състави акт по показания на колеги

Мнениеот mitko19791979 » 13 Мар 2012, 22:50

Здравейте, молбата ми е за съвет - на 3 декември се прибирам с колата си, на едно кръстовище поглеждам в дясно,дали идва кола и виждам полицейска кола в дясно от мен и спряна от тях кола за проверка, нищо повече. Завивам на ляво след 200-300м виждам зад себе си полицейска кола с включени сирени , спрях полицаите твърдяха,че са ми сложили стоп-палка на въпросното кръстовище- написаха ми акт за неспиране на стоп -палка, подписах акта и написах възражение,че не съм видял полицая съсъ стоп-палката. Неми дадоха препис от акта тъй като един от полицаите обискираше колата и така мина един час. Не откриха нищо естествено и решиха да ме проверят за алкохол, викнаха КАТ тъй като те са полицаи и нямаха дрегер. Дойде КАТ полицая ми каза " духай силно" и ми показа дрегера с 1,20 промила алкохол ( не ми показаха,че дрегера е минал тест и че дрегера показва 0.00 преди пробата) дописаха и пробата от алкохола към преключелия вече АКТ .Неможах да напиша възражения по акта за алкохола,тъй като вече го бях подписал и възразил за неспирането. ВЪПРОСА МИ Е МОЖЕЛИ ПРИ СЪСТАВЕ АКТ НА 3 ДЕКЕМВРИ И ПРИКЛЮЧВАНЕ НА АКТА НА 3 ДЕКЕМВРИ ПОДПИС НА СВИДЕТЕЛИ И МЕН С ДАТА 3 ДЕКЕМВРИ ДА ДОПИСВА НАРУШЕНИЕ С ДАТА 4 ДЕКЕМВРИ (датата е 4 защото Те проверяваха колата 1 час и мина 00.00 часа). Вчера беше делото , полицаят дето е съставил акта даде показания като каза- че не е присъствал на нито едно от нарушенията и не е констатирал нищо по въпросния акт. Бил извикан от колегите си да напише акта,защото техните актова били свършили( ИМА ЛИ ПРАВО АКТОСЪСТАВИТЕЛЯ ДА СЪСТАВЯ АКТ БЕЗ ДА Е УСТАНОВИЛ НАРУШЕНИЕ , САМО ВЪРХОУ ПОКАЗАНИЯТА НА КОЛЕГИТЕ ОТ ДРУГИЯ ПАТРУЛ). Показанията на полицаите които ме спряха,бяха противоречиви - по въпроса дали са били по посоката ми на движение или не, за алкохола не стана нищо ясно,защото катаджията не беше на делото тъй като не е свидетел в акта и не е викнат в съда. Делото беше отложено за след месец , защото не предоставиха,че дрегера е минал тест. ПОМАГАЙТЕ СЪС СЪВЕТИ ИМАМ ЛИ ШАНС.
БЛАГОДАРЯ ВИ!
Последна промяна mitko19791979 на 14 Мар 2012, 20:30, променена общо 1 път
mitko19791979
Младши потребител

Много трудни въпроси за ВАС адвокати по Административно нака

Мнениеот mitko19791979 » 13 Мар 2012, 22:59

Здравейте, молбата ми е за съвет - на 3 декември се прибирам с колата си, на едно кръстовище поглеждам в дясно,дали идва кола и виждам полицейска кола в дясно от мен и спряна от тях кола за проверка, нищо повече. Завивам на ляво след 200-300м виждам зад себе си полицейска кола с включени сирени , спрях полицаите твърдяха,че са ми сложили стоп-палка на въпросното кръстовище- написаха ми акт за неспиране на стоп -палка, подписах акта и написах възражение,че не съм видял полицая съсъ стоп-палката. Неми дадоха препис от акта тъй като един от полицаите обискираше колата и така мина един час. Не откриха нищо естествено и решиха да ме проверят за алкохол, викнаха КАТ тъй като те са полицаи и нямаха дрегер. Дойде КАТ полицая ми каза " духай силно" и ми показа дрегера с 1,20 промила алкохол ( не ми показаха,че дрегера е минал тест и че дрегера показва 0.00 преди пробата) дописаха и пробата от алкохола към преключелия вече АКТ .Неможах да напиша възражения по акта за алкохола,тъй като вече го бях подписал и възразил за неспирането. ВЪПРОСА МИ Е МОЖЕЛИ ПРИ СЪСТАВЕ АКТ НА 3 ДЕКЕМВРИ И ПРИКЛЮЧВАНЕ НА АКТА НА 3 ДЕКЕМВРИ ПОДПИС НА СВИДЕТЕЛИ И МЕН С ДАТА 3 ДЕКЕМВРИ ДА ДОПИСВА НАРУШЕНИЕ С ДАТА 4 ДЕКЕМВРИ (датата е 4 защото Те проверяваха колата 1 час и мина 00.00 часа). Вчера беше делото , полицаят дето е съставил акта даде показания като каза- че не е присъствал на нито едно от нарушенията и не е констатирал нищо по въпросния акт. Бил извикан от колегите си да напише акта,защото техните актова били свършили( ИМА ЛИ ПРАВО АКТОСЪСТАВИТЕЛЯ ДА СЪСТАВЯ АКТ БЕЗ ДА Е УСТАНОВИЛ НАРУШЕНИЕ , САМО ВЪРХОУ ПОКАЗАНИЯТА НА КОЛЕГИТЕ ОТ ДРУГИЯ ПАТРУЛ). Показанията на полицаите които ме спряха,бяха противоречиви - по въпроса дали са били по посоката ми на движение или не, за алкохола не стана нищо ясно,защото катаджията не беше на делото тъй като не е свидетел в акта и не е викнат в съда. Делото беше отложено за след месец , защото не предоставиха,че дрегера е минал тест. ПОМАГАЙТЕ СЪС СЪВЕТИ ИМАМ ЛИ ШАНС.
БЛАГОДАРЯ ВИ!
mitko19791979
Младши потребител

Re: Много трудни въпроси за ВАС адвокати по Административно

Мнениеот mitko19791979 » 13 Мар 2012, 23:48

явно няма шанс и затова няма коментари.............
mitko19791979
Младши потребител

Re: Много трудни въпроси за ВАС адвокати по Административно

Мнениеот mitko19791979 » 14 Мар 2012, 00:21

кажете моля ви какво мислите.............
mitko19791979
Младши потребител

Re: ..................

Мнениеот kuzdov » 14 Мар 2012, 01:15

За да получавате ЛС трябва да ги активирате от потребителския панел.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Re: Може ли да се състави акт по показания на колеги

Мнениеот mitko19791979 » 14 Мар 2012, 20:30

Здравейте, молбата ми е за съвет - на 3 декември се прибирам с колата си, на едно кръстовище поглеждам в дясно,дали идва кола и виждам полицейска кола в дясно от мен и спряна от тях кола за проверка, нищо повече. Завивам на ляво след 200-300м виждам зад себе си полицейска кола с включени сирени , спрях полицаите твърдяха,че са ми сложили стоп-палка на въпросното кръстовище- написаха ми акт за неспиране на стоп -палка, подписах акта и написах възражение,че не съм видял полицая със стоп-палката. Неми дадоха препис от акта тъй като един от полицаите обискираше колата и така мина един час. Не откриха нищо естествено и решиха да ме проверят за алкохол, викнаха КАТ тъй като те са полицаи и нямаха дрегер. Дойде КАТ полицая ми каза " духай силно" и ми показа дрегера с 1,20 промила алкохол ( не ми показаха,че дрегера е минал тест и че дрегера показва 0.00 преди пробата) дописаха и пробата от алкохола към преключелия вече АКТ .Неможах да напиша възражения по акта за алкохола,тъй като вече го бях подписал и възразил за неспирането. ВЪПРОСА МИ Е МОЖЕЛИ ПРИ СЪСТАВЕ АКТ НА 3 ДЕКЕМВРИ И ПРИКЛЮЧВАНЕ НА АКТА НА 3 ДЕКЕМВРИ ПОДПИС НА СВИДЕТЕЛИ И МЕН С ДАТА 3 ДЕКЕМВРИ ДА ДОПИСВА НАРУШЕНИЕ С ДАТА 4 ДЕКЕМВРИ (датата е 4 защото Те проверяваха колата 1 час и мина 00.00 часа). Вчера беше делото , полицаят дето е съставил акта даде показания като каза- че не е присъствал на нито едно от нарушенията и не е констатирал нищо по въпросния акт. Бил извикан от колегите си да напише акта,защото техните актова били свършили( ИМА ЛИ ПРАВО АКТОСЪСТАВИТЕЛЯ ДА СЪСТАВЯ АКТ БЕЗ ДА Е УСТАНОВИЛ НАРУШЕНИЕ , САМО ВЪРХУ ПОКАЗАНИЯТА НА КОЛЕГИТЕ ОТ ДРУГИЯ ПАТРУЛ). Показанията на полицаите които ме спряха,бяха противоречиви - по въпроса дали са били по посоката ми на движение или не, за алкохола не стана нищо ясно,защото катаджията не беше на делото тъй като не е свидетел в акта и не е викнат в съда. Делото беше отложено за след месец , защото не предоставиха,че дрегера е минал тест. ПОМАГАЙТЕ СЪС СЪВЕТИ ИМАМ ЛИ ШАНС.
БЛАГОДАРЯ ВИ!
mitko19791979
Младши потребител

Мнениеот kuzdov » 15 Мар 2012, 10:05

Бях ти отговорил на ЛС, ама явно не искаш да си ги активираш. По основният ти въпрос - има право. За другото можем само да гадаем, а в случая е безсмислено. Не намирам съществени пропуски в АУАН по описаното от теб така, че най-вероятно съдът ще го потвърди. Така или иначе той е компетентният орган, който ще се произнесе.
П.П. Не е необходимо по 3 пъти да постваш едно и също нещо за да ти отговори някой. Ако не го направи след първия път, най-вероятно няма да го направи и след третия или тридесетия :wink: ...
kuzdov
Потребител

Мнениеот mitko19791979 » 15 Мар 2012, 13:11

Благодаря ви за отговора,относно ЛС незнам как да го активирам но наказанието е 12 месеца за алкохола и 2 месеца за неспирането, ако се призная за виновен мислиш ли че ще го намалят?????? и без теста за дрегера пак ще загубя така ли ??????? благодаря ви много
mitko19791979
Младши потребител

Мнениеот mitko19791979 » 15 Мар 2012, 13:31

мисля че го активирах ЛС
mitko19791979
Младши потребител

Мнениеот kuzdov » 15 Мар 2012, 16:45

Дрегера най-вероятно си е заверен от метрология. Не споменаваш нищо за кръвна проба - значи не си дал. Което може да означава само 2 неща според мен - наистина си бил пиян или не са ти дали талон за кръвна проба (номера му се отбелязва върху акта, а върху талона - номера на акта). Ако е второто имаш шанс, но се съмнявам, че катаджия ще направи такъв пропуск. Остава да се надяваш да стане чудо и дрегера да не е имал заверен стикер.
kuzdov
Потребител

Мнениеот mitko19791979 » 15 Мар 2012, 17:07

пак благодаря, дадоха ми талон за кравна проба но не съм ходил в спешното... могат ли да го искарат този тест сега със стара дата????? и не каза ништо ако се призная за виновен садията ще намали ли наказанието а иначе бях пил малко не ми личеше те затова проверяваха колата а и ми обясниха че е добре 1,20 лошо било 1,21 затова не дадох кръв
Благодаря ви
mitko19791979
Младши потребител

Мнениеот mitko19791979 » 15 Мар 2012, 17:16

много си в час приятел и хиляди благодарности.......... и още един вапрос имам ли шанс с датата на пробата е от 4 декември а датата на акта като приключен е от 3 декември имат ли право да пишат нарушехие след като акта е приключен????? Благодаря ви
mitko19791979
Младши потребител

Мнениеот kuzdov » 16 Мар 2012, 09:13

Акта не е приключен с никаква дата. В него се отбелязва на 4 места дата на съставяне, на извършване на нарушението, на подписа в графата за възражения и на разписката за получен екземпляр. Това, че си тестван един час след спирането и датата се е сменила не променя нищо. Ако си имал възражения е можело също да ги допишеш, а щом не си ходил на кръвна проба все едно си се съгласил с показанията на дрегера. Мисля, че обжалването е било безсмислено, но все пак това е само по мои разсъждения. Изчакай решението на съда и не карай пил. Лишаването от правоуправление е най-малката беля, която може да ти се случи.
kuzdov
Потребител

Мнениеот mitko19791979 » 16 Мар 2012, 11:56

В акта пише дата съставяне, дата на подписване от мен и двамата полицаи свидетели 3 декември и най-отдолу дата на приключване 3 декември..(не получих акта той си остана в тях) след това дописаха и пробата от алкохола към преключелия вече АКТ с дата 4 декември и ми го дадоха (нямаше как да напиша възражение) .Неможах да напиша възражения по акта за алкохола,тъй като вече го бях подписал и възразил за неспирането.
ако се призная за виновен садията ще намали ли наказанието ??????
mitko19791979
Младши потребител

Мнениеот mitko19791979 » 16 Мар 2012, 12:26

точно така е.... най-отдолу в дясно пише подпис и под него пише:дата на получаване препис от акта 3 декември..
как тогава пише че около 00.20 на 4 декември съм тестван с дрегер??????
ако се призная за виновен садията ще намали ли наказанието ??????
и пак благодаря
mitko19791979
Младши потребител

Мнениеот kuzdov » 16 Мар 2012, 15:59

Ако беше тестван на 3-ти и беше дал кръвна проба, пак щеше да е с дата 4-ти, а щеше да си получил акта на 3-ти. Тогава пробата невалидна ли щеше да е? Гледа се времето между действията. Имал си и 3 дни за възражение пред АНО, в което си можел да възразиш срещу всяко действие на актосъставителя, дори и нищо да не беше отбелязал в графата на бланката. За това ако се признаеш за виновен, не знам дали ще има смекчаване на наказанието. Предполагам, че не. Както си описал ситуацията, в най-добрия случай ще ти отменят наказанието за неподчинение. Но пак казвам, това е чисто теоретично заключение.
kuzdov
Потребител

Мнениеот mitko19791979 » 16 Мар 2012, 16:48

значи, аз съм написал възражения на другия ден в кат....имам и свидетел не бях въпросната вечер сам в колата ще потварди думите ми в съда.......а за датата-значи няма значение така ли???? на 3 ми е дал преписа от акта в него пише днес на 4 декември ................. бе изпробван с техническо 7510 и т.н и на 15 декември да пише все тая така ли ??????? от всичко което каза ви имам доверие затова те питам ако свидетеля потварди казаното от мен че не съм ги видял и съм пил 20-30грама мислиш ли че ще имам шанс???????? много благодаря
mitko19791979
Младши потребител

Мнениеот mitko19791979 » 16 Мар 2012, 20:53

много смешно
mitko19791979
Младши потребител

Мнениеот kuzdov » 17 Мар 2012, 00:01

mitko19791979 написа:значи, аз съм написал възражения на другия ден в кат....имам и свидетел не бях въпросната вечер сам в колата ще потварди думите ми в съда.......а за датата-значи няма значение така ли???? на 3 ми е дал преписа от акта в него пише днес на 4 декември ................. бе изпробван с техническо 7510 и т.н и на 15 декември да пише все тая така ли ??????? от всичко което каза ви имам доверие затова те питам ако свидетеля потварди казаното от мен че не съм ги видял и съм пил 20-30грама мислиш ли че ще имам шанс???????? много благодаря

Датата има значение, но както казах се гледа времето между действията. А това за 20-30 грама е неуместно. Досега не съм чул някой да заяви, че е пил повече от 1-2 бири :roll: . Ако беше така и беше дал кръвна проба всичко щеше да се изясни и нямаше да водим този диалог. Аз лично не ти вярвам, предполагам няма да убедиш и съда.
kuzdov
Потребител

Мнениеот mitko19791979 » 17 Мар 2012, 21:50

здравей, имах впредвид ,че имам свидетел който беше с мен в колата който ще потвърди моите и на един от полицаите думи че са били 10-15 метра в страни от мен на кръстовището, това означава, че не са били в посоката ми на движение и не съм спрян по образец за спиране със стоп-палка.... въпроса с датата ми беше, имат ли право, след като са ми предали препис от акта на 3 декември, в него да има нарушения с дата 4 декември, този акт не става ли незаконен????.... по алкохола свидетеля ми ще потвърди думите ми, че не съм бил пиян (дрегерите бъркат показват от цигари антибиотици и т.н) И по основния въпрос- датата, аз мога да кажа, че на 3 към 23.15ч са ми предали акта и съм се прибрал в къщи при жена ми и на 4 към 00.20ч съм си бил в къщи- тя ще го потвърди......................
Водим този диалог и благодаря за това, и не е въпроса дали ми вярвате вие , а да ми повярва съдията, затова водим този диалог и отново благодарности!!!!!
mitko19791979
Младши потребител

Следваща

Назад към Административно право