- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Общински рекет,или ??
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Общински рекет,или ??
Може ли на основание Закона за местните данъци и такси, или решение на общинските съветници да се определят такси за ползване на уличните платна при разносна търговия в общината в размер на 200 лева?? /Както е в община Рудозем например/ Странни правила съществуват там на основание общинско решение : Еднократно влизане в града за разнос на хранителни стоки и каквото и да е- 8 лева. Зареждане на магазини със селскостопански стоки - годишна такса - 100 лева, а с промишленни стоки - царевични пръчици,лимонада, боза, пуканки и други "промишленни стоки" от този сорт 200 лева. Къде да видя и докажа на тия рекетьори, кои стоки са промишленни и кои хранителни? Много ще ви бъда благодарен ако ми помогнете.
- Доставчик
Re: Общински рекет,или ??
никой не е обжалвал решението на ОС
- donna2
- Потребител
Много благодаря за отзивчивоста Дона-2, аз съм един потърпевш доставчик.Лично аз не съм ощетен/разходите ще минат за сметка на фирмата /, но не мога да се съглася с тази откровенна простотия. Не стига, че веднъж на седмицата ходя да им нося стоката "на крака", правя оборот по около 30-тина лева, а те ми се правят на феодали. Не съм стигнал до пререкания, искам всичко да бъде възможно взаимоизгодно. Съгласих се да платя 100 лева за годишна такса и в следващия момент обявиха бозата и царевичните пръчици за промишленни стоки. Може би трябва да се обърна към някой икономист да ми разясни кои стоки какви са?
- Доставчик
къде ги обявиха за промишлени ,към решението на ОС нямаи ли някакво приложение с това кои стоки са промишлини и кои не
да си призная това сега го чувам при нас още не са се сетили за това
да си призная това сега го чувам при нас още не са се сетили за това
- donna2
- Потребител
Съжалявам, че в момента не разполагам с решението, но имам копие и утре ,или в понеделник ще ти цитирам "творението " им. Аз не съм адвокат, но се имам за достатъчно интелигентен, за да ме дразнят подобни простотии. Мисля,че е уязвимо, както и да го погледнеш, но сама ще се убедиш. Само не ми е ясно, къде може да се намери нещо за класификациите на стоките?
- Доставчик
би трябвало да има и някаква наредба но общината предполагам ,влязох на страницата на община Рудозем ама там няма нищо
не намирам класификатор на стоките ,но по мое мнение стоките следва да се разграничават по предназначение инъче промишлени стоки звучи общо то и един хляб се получава по промишлен начин както и един болт
преди време попаднах в интересна ситуация аз не знаех че водата която пия е промишлена/щото се преработва / , разликата е за какви нужди се използва едното е за питейни нужди ,другата е за промишлени нужди /разликата е в състава и /
не намирам класификатор на стоките ,но по мое мнение стоките следва да се разграничават по предназначение инъче промишлени стоки звучи общо то и един хляб се получава по промишлен начин както и един болт
преди време попаднах в интересна ситуация аз не знаех че водата която пия е промишлена/щото се преработва / , разликата е за какви нужди се използва едното е за питейни нужди ,другата е за промишлени нужди /разликата е в състава и /
- donna
- Старши потребител
Благодаря за ангажираноста Донна, Има логика като се замисля. Следователно, ако кмета на Рудозем клацифицира бозата като промишленна стока, следващия път като отида ще се сълася да му платя 200 лева , ако му доставям по 10 тона например и той да реши за каква промишленност да си я използува. Ще стане весело!
- Доставчик
така излиза , въпроса е че бозата си е хранителен продукт ,тоест се използва за тая цел ,то по логиката на ОС всичко ще е промишлена стока изключая някой от селскостопанските продукти ,които не се получават по промишлен начин ,а си растат след като ги посееш
- donna
- Старши потребител
де в кръга на майтапа де в кръга на истината аз на ваше място бих пуснала една молба до кмета и ще искам с нея разеснение какъв е критерия по които се делят стоките на промишлени и хранителни
- donna
- Старши потребител
Пак си права. Така и ще направя. Има полза от дискусията със вас и съм готов да почерпя не само боза. Така и така не ти се спи и, ако не е много нахално от моя страна да попитам за компетентен съвет. Чичо ми иска да ми завещае апартамента си. Той не е женен, няма деца, само една жива сестра и племенници, един от които съм аз. Сборих се със закона за наследствата. Доколкото разбрах в тоя случай няма запазена и разполагаема част, или не е така. Как е най-добре - има ли смисъл с покупко-продажба, или е достатъчен едно саморъчно написано завещание?
- Доставчик
след като чичо ви няма наследници със запазена част деца , съпруг , няма никакъв проблем да завещае апартамента си на вас , може да направи както саморъчно така и нотариално завещание негов избор ,при саморъчното е важно да се спазят изискванията в ЗН и да е написано на ръка , ако ще прави нотариално за пред нотариуса са нужне 2 свидетели ,оценка на имота , медицинско свидетелство че е вменяем
- donna
- Старши потребител
горе съм написала оценка на имота става дума за данъчна оценка на имота пропуснала съм думичката данъчна
- donna
- Старши потребител
Благодаря Донна, и аз така разбрах от закона за наследствата. В никакъв случай няма да се размина с боза:))) Приятна вечер и още веднъж - благодаря!!!
- Доставчик
Zdravej, dostav4ik. Az sam journalist i se zanimavam s takiva problemi. Moga da napravq edin interesen smehotvoren reportaj za tozi podhod na obshtina Rudozem. Ako imash interes pishi mi da si razmenim koordinati. Togava shte obsadim kakvo shte pravim.
- mediq
Реално аз съм доставчик, или по-точно шофьор, пласьор каквото искаш го кажи на боза.Ходя веднъж на седмицата в Рудозем да им нося боза.Просто ми е по маршрута не,че са ми толкова симпатични / още повече след тия волни феодални изпълнения/. За да не изпадам в подробности и за да съм съвсем конкретен ще цитирам:
НАРЕДБА
ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕТО И АДМИНИСТРИРАНЕТО НА МЕСТНИТЕ ТАКСИ ЦЕНИ НА УСЛУГИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА РУДОЗЕМ
РАЗДЕЛ II
.......
Чл. 27.За ползване на пазари с цел търговия със селскостопанска продукция таксата се определя както следва:
на един кв.м.
............
.............
.............
..............
3. за продажба с лек автомомобил на ден - 8 лева.
4. за продажба с товарен автомомобил на ден - 20 лева
5. годишна такса за разносна търговия - 100 лева.
Чл 27А. За ползване с цел търговия с промишлени стоки таксата се събира в увеличен размер 2 пъти по-висок от размера на таксите по предходния член "
А сега мислете по-умните от мен и юристи и журналисти де е смисъла на тия волни общински творения.
Нещо в много отношения не им се вързват нещата .
На заинтерисованите съм готов да им предоставя ксеро копие на цялата наредба - тя е по-интересна като цяло . Писал я е някой, който, или не му се е писало, или си е мислел, че няма кой да му я чете.
Така, че журналисте , дерзай. Ще ти предоставя материалче да се пъчиш, но ми пиши на кирилица. Ако имаш нещо лично на емеил:Miluschew_M@bitex.bg
НАРЕДБА
ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕТО И АДМИНИСТРИРАНЕТО НА МЕСТНИТЕ ТАКСИ ЦЕНИ НА УСЛУГИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА РУДОЗЕМ
РАЗДЕЛ II
.......
Чл. 27.За ползване на пазари с цел търговия със селскостопанска продукция таксата се определя както следва:
на един кв.м.
............
.............
.............
..............
3. за продажба с лек автомомобил на ден - 8 лева.
4. за продажба с товарен автомомобил на ден - 20 лева
5. годишна такса за разносна търговия - 100 лева.
Чл 27А. За ползване с цел търговия с промишлени стоки таксата се събира в увеличен размер 2 пъти по-висок от размера на таксите по предходния член "
А сега мислете по-умните от мен и юристи и журналисти де е смисъла на тия волни общински творения.
Нещо в много отношения не им се вързват нещата .
На заинтерисованите съм готов да им предоставя ксеро копие на цялата наредба - тя е по-интересна като цяло . Писал я е някой, който, или не му се е писало, или си е мислел, че няма кой да му я чете.
Така, че журналисте , дерзай. Ще ти предоставя материалче да се пъчиш, но ми пиши на кирилица. Ако имаш нещо лично на емеил:Miluschew_M@bitex.bg
- Miluschew_M@bitex.bg
16 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|