начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Акт от НАП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт от НАП

Мнениеот discooo » 20 Окт 2012, 20:35

Здравейте, искам да попитам как да процедирам при следния случай ...

Пролетта ми идва проверка от НАП,НОИ и ... документи всичко изрядно,но имах разлика в оборота , следователно писаха акт за ... издаването на касови бележки ... Първият ми въпрос е ,откъде мога да проверя какъв е акт-а и каква му е стойността , всмисъл за колко пари е написан ? "Шефа" ми разправя , че при него е пристигнал акт за 500 лева, и спрямо това трябва да ми удържи 250 ,защото се падало от 50 % от 2-те страни :roll: но както се казва,ако не видя с очите си няма да повярвам , при положение,че повече от +5 месеца няма и дума казано по повод този акт, кажете ми как да процедирам,отделно се осигурявам на 4-часов работен ден има ли някакъв + от тази цялата работа 8)
discooo
Младши потребител

Re: Акт

Мнениеот nk7702n » 20 Окт 2012, 21:42

discooo написа:Здравейте, искам да попитам как да процедирам при следния случай ...

Пролетта ми идва проверка от НАП,НОИ и ... документи всичко изрядно,но имах разлика в оборота , следователно писаха акт за ... издаването на касови бележки ... Първият ми въпрос е ,откъде мога да проверя какъв е акт-а и каква му е стойността , всмисъл за колко пари е написан ? "Шефа" ми разправя , че при него е пристигнал акт за 500 лева, и спрямо това трябва да ми удържи 250 ,защото се падало от 50 % от 2-те страни :roll: но както се казва,ако не видя с очите си няма да повярвам , при положение,че повече от +5 месеца няма и дума казано по повод този акт, кажете ми как да процедирам,отделно се осигурявам на 4-часов работен ден има ли някакъв + от тази цялата работа 8)

А кой извърши проверка и състави акта? Нали бяхте там и го подписахте, значи трябва да знаете кой служител Ви е посетил и Ви е съставил акт.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот discooo » 21 Окт 2012, 10:01

Е Акт-а е съставен от служител на НАП, мисълта ми е ,че до момента нищо не е пристигнало на моят адрес(понеже мисля,че след като акта е написан на мое име трябва всичко да дойде по адресната ми регистрация на ЛЧ...) отделно воубще нищо не става въпрос за акт-а (до момента не ми е споменал за пари и т.н )
discooo
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 21 Окт 2012, 10:45

Проверете в НАП как стоят нещата.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот discooo » 21 Окт 2012, 11:22

А има ли вариянт след като до момента вече повече от няколко месеца нищо не е пристигнало до адресната ми регистрация да ме менти - "шефа" ... и да иска да ми вземе паричките ... :mrgreen: отделно какъв вид акт трябва да бъде този - административен :?:
discooo
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 21 Окт 2012, 12:55

discooo написа:А има ли вариянт след като до момента вече повече от няколко месеца нищо не е пристигнало до адресната ми регистрация да ме менти - "шефа" ... и да иска да ми вземе паричките ... :mrgreen: отделно какъв вид акт трябва да бъде този - административен :?:

Аз лично, след като ме мъчат някакви съмнение, бих проверила в НАП дали има издадено НП и на чие име. Административен е актът, за който питате.
П.П. Твърде вероятно е шефът да иска да Ви вземе паричките, затова да Ви говори разни неща. Най - сигурният начин да разберете как стоят нещата и докъде са стигнали :arrow: Справка в НАП . Никой няма да Ви откаже информация срещу лична карта.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот discooo » 21 Окт 2012, 13:21

Именно ... Това исках да разбера, ще си стоя тихо и кротко до 1-2 седмици приключваме трудово-правните отношения ... при положение, че и акт-а е административен( ако не ме лъже паметта по основи на правото го учех) той е с валидност няколко години и след това автоматично се ... :roll:
discooo
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 21 Окт 2012, 14:13

poli_g написа:Едно питане- кога, и при какви обстоятелства, са дали на теб, или на двой доверител, информация по административно наказателна преписка, по която не си нарушител? :)

Отделно, че има моменти, в които бездействието ползва- активното поведение се санкционира. Ако АУАН е съставен на негово име, то наказващия орган ще направи нужното, за да му връчи НП надлежно.
Няма нужда да рови в кошера.

ОК, всичко е въпрос на гледна точка. Аз имах предвид да провери на негово име дали има издадено НП и наложена глоба в НАП. За това никой няма да го санкционира човека. Не е нужно да разправя наляво и надясно кой на кого е съставил акт и за какво. Но, всеки си решава сам. Има много начини човек да се информира, без да си влоши положението.
На питащия - успех!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 21 Окт 2012, 15:49

Към питащия: Бездействието в случая ви ползва, discooo.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот discooo » 21 Окт 2012, 16:39

Melly не те разбрах ? :( :shock:
discooo
Младши потребител

Мнениеот Melly » 21 Окт 2012, 16:59

discooo написа:Melly не те разбрах ? :( :shock:

Щоооо, не съм ли ясна? :lol:

Трай си и не бъди любопитен. Не те съветвам да се явяваш и да се интересуваш за каквото и да е в НАП. (визирам постингите на nk7702n). Времето работи за теб. Поли го е казала пред мен и аз се присъединявам към нейното становище по въпроса.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот discooo » 21 Окт 2012, 17:58

съгласен съм ! Благодаря ви много за коментарите и ,че ми помогнахте :) 8)

а м/у административният акт ,след какъв период от време изтичаше ? :roll:
discooo
Младши потребител

Назад към Административно право