начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Относно съобщение от НАП за доброволно изпълнение

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно съобщение от НАП за доброволно изпълнение

Мнениеот scorpio13 » 16 Яну 2013, 20:57

Здравейте!
Днес получих съобщение от НАП за доброволно изпълнение на задължение във връзка с наказателно постановление издадено от РУ МВР на 02.12.2009г. Досега не съм бил уведомяван за съществуването на това НП и като направих проверка в НАП ми показаха документацията и там пише, че не са ме открили на домашния ми адрес и са отбелязали, че съм уведомен съгласно чл.58 от ЗАНН. В къщата има достатъчно хора, на които е могло да бъде предадено да ме известят , че съм бил търсен, а и не е оставяно някакво писмено известие в този смисъл. Отделно от това актът, въз основа на който е издадено НП беше съставен съвсем неоснователно и още същия ден аз го обжалвах в административния съд, който обаче с определение е прекратил делото тъй като липсва издаден индивидуален админстративен акт. Така аз останах с впечатление ,че не е издавано НП по този случай и едва след три години научавам за съществуването на такова. Има ли възможност сега да оспорвам наложената ми глоба?
scorpio13
Младши потребител

Re: Относно съобщение от НАП за доброволно изпълнение

Мнениеот neutralen » 16 Яну 2013, 22:26

:shock: Правото не е художествена самодейност - как така сте обжалвали Акта(АУАН). Подлежат на обжалване наказателните постановления(НП), а не актовете(АУАН) 8) .
Ако глобата не е сериозна, плащай и не се занимавай, щото процедурата по отмяна на влязло в сила НП ще ти струва много време нерви и пари. :idea: :!:
neutralen
Активен потребител

Мнениеот scorpio13 » 17 Яну 2013, 21:08

Благодаря за отговора , neutralen! Глобата не е голяма - 100 лв. - и днес вече я платих. Вътрешното ми несъгласие :) беше - веднъж,че АУАН беше съставен неоснователно - и второ - поради това, че фактически не съм уведомен за издаване на НП. Изобщо това нещо - чл.58 ал.2 от ЗАНН - е много странно. Нито бележка, че някой е идвал да връчи НП, нито каквото и да е уведомление...Не съм намерен на адреса - това може да значи както, че действително не живея там, така и че просто съм бил на работа или на почивка за няколко дни. Както и да е, благодаря отново!
scorpio13
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 17 Яну 2013, 22:59

:D Постъпили сте много разумно :!:
neutralen
Активен потребител

Назад към Административно право