начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

проблем с незаконен строеж

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: проблем с незаконен строеж

Мнениеот nk7702n » 31 Дек 2012, 18:07

emilgrigorov написа:Е държа де, държа ... утре ще броим :lol: Веселбата :lol:
Щастлива баклава и всичко останало през новата година :lol:

ОК, весело посрещане на Новата година и на теб! Утре ще видим кой какъв късмет е изтеглил.. :wink:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 31 Дек 2012, 18:13

Наде, нека и за теб Новата 2013 да бъде успешна - в личен и професионален план! Пожелавам ти го от сърце.
Имам един сериозен "дефект", който ти възприемаш неправилно.
Строга съм, но... справедлива. :D

Весело посрещане на празника!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 31 Дек 2012, 18:16

Melly написа:Наде, нека и за теб Новата 2013 да бъде успешна - в личен и професионален план! Пожелавам ти го от сърце.
Имам един сериозен "дефект", който ти възприемаш неправилно.
Строга съм, но... справедлива. :D

Весело посрещане на празника!

Аз също никога не съм ти желала злото, но предпочитам да не те коментирам или съдя, без дори да съм те виждала реално / за разлика от теб/. Интернет- коминикацията понякога създава лъжлива представа за хората. Дано през Новата година да се опиташ да бъдеш както строга, така и справедлива! Весело посрещане на Новата година и много успехи на теб също! :P
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот probcho » 31 Дек 2012, 22:52

Melly написа:Аре, че заливката на баклавата ми изстина. :lol: :lol: :lol:

Весело посрещане на Новата 2013!

Ейййййййййййййййййййййййййййййййй, и аз врътнах една баклава!
Айде да си ги менкаме! :lol:
Весело посрещане в празничната нощ и Щастлива нова 2013г.!
(тук трябваше да има шампанско и фоерверки, но модераторите не са включили такива емотикони)
probcho
Активен потребител

Мнениеот harley1 » 08 Апр 2013, 21:20

Здравейте,

Аз съжалявам, ако българската писменост по-долу не е много добра. Надявам се някой може да помогне.

През 2006 г. си купих къща на Golf Country Club & Spa развитие в Долна Баня, България. Golf Club Ибър е да бъде първият, Джак Никлаус проектирана PGA голф игрище в Източна Европа и местни здравни заведения трябва да бъде конструирана. За съжаление, комплексът е далеч от приключване, на голф игрището е изправена забрава и много инвеститори нямат нищо за парите си.
Целта на този имейл е да ви помоля, който може да ми помогне принуди общината да издаде съгласие планиране на голф игрището.

Изграждане на Голф клуб Ибър стартира през 2005 г. с пълната подкрепа на българското правителство. Напредъкът бе в продължение на 3 години, а след това през 2008 г., не дълго след избирането на новия кмет на Долна баня, г-н Владимир Джамбазов, започна проблеми. За повече от 4 години се появи г-н Джамбазов, че са направили всичко възможно да се спре напредъка. През август 2011 г. г-н Джамбазов съобщи, че голф игрището не е имал строителство Регулация и че е била отстранена от градоустройствения план. Това решение не обърна внимание на факта, че изграждането на голф игрището е започнало преди българското законодателство за планиране голф игрища. Голф-игрището е основната причина, поради която аз и много други са инвестирали. Знаех, че няма да има рискове, но аз бях уверен, защото развитието е подкрепена от община Долна Баня община, които са с 30% акционерите, и от правителството с първото си схема Инвеститор клас Сертификат. Знам, че много други инвеститори също видях го по този начин. Ние със сигурност не мисля, че на кмета на общината от Европейския съюз държава би могло да унищожи развитие, които отдавна били одобрени от неговия предшественик.

Последното значително събитие, което ще спомена, е от 2008 г. когато по-нататъшно осигуряване на подкрепа беше предоставена под формата на декларация от членовете на Общинския съвет на Община Долна баня. То гласеше - "Днес, 26 юни 2008, ние, членовете на Общинския съвет на община Долна баня, по отношение на съществуващото социално напрежение, декларирам, че като акционер в" Голф клуб Ибър "АД са подкрепили и ще продължи да подкрепи изграждането на Голф клуб Ибър 1 и всяка друга инициатива за инвестиции в община Долна баня по съществуващите си правни процедури и действия на инвеститорите, предвидени в законодателството. Ние ще работим заедно за успешното приключване на проекта, за да утвърди общината като туристическа дестинация привличане на бъдещи инвестиции, които ще гарантират поминъка и качеството на живот на хората от Долна Баня" (http://www.golfclubibar.com/bg/news.html). Туризъм действително е било заложено като общата визия за развитие на община Долна баня, но аз съм все още, за да видите никакви доказателства за това.

Това, което е очевидно е, че не е имало никаква подкрепа, и това твърдение изглежда като просто още една лъжа, за да въведе в заблуждение инвеститорите. Както бе посочено по-горе, напротив е взел място, тъй като е невъзможно да има "успешното приключване на проекта" без голф игрище!

Аз много оценявам отделеното време и внимание по този въпрос и съм благодарен за всяка информация или съвет, който може да осигури.

С уважение
harley1
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Апр 2013, 06:03

harley1 написа:..... Ние със сигурност не мисля, че на кмета на общината от Европейския съюз държава би могло да унищожи развитие, които отдавна били одобрени от неговия предшественик....
С уважение

Не вярвам също така да мислите, че Европейския съюз е казал нещо против законодателството на суверенната Република България. Така както описвате нещата, голф игрището няма регламентиран режим именно спрямо това законодателство, независимо от количеството на инвеститорите - риби захапали въдицата. Кмета - г-н Владимир Джамбазов има много малко общо с това - да следва същото това законодателство.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот harley1 » 10 Апр 2013, 00:32

Здравейте,

Благодаря ви за вашите коментари.

Аз съжалявам, но ще се опитам да обясня този момент по друг начин. Моля, вижте следните два параграфа и въпросите, които следват:

По време на церемония през септември 2005 г., предишният кмет на Долна баня, г-н Иванов и управител на област София, започнал да копае към голф игрището и първите вили (http://golfclubibar.com/en/news.html # 18). Със сигурност не е нещо, което би станало, ако голф игрището не беше одобрен.

През юни 2005 г. Ибър директорите подписаха голф споразумение за дизайн на курса с дизайн Никлаус. Тази церемония бе уважено от присъствието на Н.Пр. Петър Стоянов - президент на България 1997-2002, г-н Тодор Иванов - тогава кмет на Долна баня, всички членове на Общинския съвет на Долна Баня, членове на дипломатическия Corp, както и 420 видни гости. Със сигурност сановници, които са присъствали на тази церемония се съгласи да построи голф игрище?

От самото начало доказателствата сочат, че голф игрището е одобрен от областния управител на Софийска област и кмета на Долна Баня. Дълго време след това г-н Джамбазов казва, че всичко е незаконно, защо? Може ли той да игнорира решението на предишните държавни служители? Какво ще кажете за инвеститорите, които са платили на игрище за голф? Какво прави българското и европейското законодателство се каже за тази промяна? Ще инвеститори вече ще могат да съди общината? Не забравяйте, че през 2005 г. няма законодателство за голф игрища в България.

Моля, помогнете ми да разбера логиката на това положение и как ситуацията може да се подобри.

Всички мнения са много оценявам.

благодаря
harley1
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Апр 2013, 05:27

Моля, помогнете ми да разбера логиката на това положение и как ситуацията може да се подобри.
]facili dicto deficili facto
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот harley1 » 11 Апр 2013, 21:57

Знам, че е трудно, но трябва да има отговор. Моля, някой може да се опита да обясни как това може да се случи? Аз не разбирам български практики.
harley1
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Апр 2013, 08:21

Обяснението е съвкупност от два аспекта.
1. Изясняване на противоречията на започнатото като нов обект голфигрище с действащите в РБългария закони.
2. Изясняване нагласите на участващите в процеса играчи (включително и лица заемащи управленчески длъжности).
За изясняване фактите по т.1 е необходимо да има подробна картина от документи планове и инвестиционни проекти, което в този форум е невъзможно да се публикува, а за изясняване на нагласите по т.2 е необходим сериозен разрез, направен чрез съвременни методи на социологическите науки, което дори и да можех, не бих го направил заради Вас, най-малкото защото сте чужденец.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 12 Апр 2013, 08:22

Корупционни политически интриги. Какво още не ти е ясно?
За това България излезе на улиците, а Вие в Англия си мълчите и гледате телевизия.

Емонски, гледах едно от делата за това голф-игрище, по 225. За събаряне на цяла многофамилна къща там, поради обединяване на два апартамента в един, неотразено в преработка. Това - преди Акт 15 ?!?!?!?!?!?
Смешна история.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Апр 2013, 08:27

emilgrigorov написа:Корупционни политически интриги. Какво още не ти е ясно?
За това България излезе на улиците, а Вие в Англия си мълчите и гледате телевизия.

Много сте смел, а вероятно и малко прибързан. Не бих казал че подобието на метеж от преди месец и половина има за основа само причините които Вие изтъквате, но това е друга бира!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 12 Апр 2013, 08:29

Дочети, дописах по-горе. Говоря конкретно, то ачик - ачик. Направо гадно ти става, толко прозрачна голотия.
(да пусна малко сленг, па да видиме как ще се справи гугъл - транслейтъра :wink: :lol: :lol: :lol: )
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Апр 2013, 08:34

emilgrigorov написа:Дочети, дописах по-горе. Говоря конкретно, то ачик - ачик. Направо гадно ти става, толко прозрачна голотия.
(да пусна малко сленг, па да видиме как ще се справи гугъл - транслейтъра :wink: :lol: :lol: :lol: )

Имаш конкретни впечатления, а аз не, затова дописването може да се приеме като обяснение.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 12 Апр 2013, 08:42

Именно. Цялото дело, от кора - до кора съм чел. НеАм думи.
Ама и тия , в Англия, са като овце. Когато са корумпирали на държавно ниво - доволни и щастливи. А после, като не са дали на следващите - плачат. Селска история. Тарикатско :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:, бананарама :lol: :lol: :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Апр 2013, 09:30

emilgrigorov , много съм дребен за да давам оценка дали и до колко системата в Обединеното кралство е просмукана от корупция, а и мен това "хич не ме брига" както казва нашият приятел дългоушко. По важното е поданиците на Нейно величество да не търсят тук у нас под вола теле! С още по-голяма сила това се отнася до поданиците на Всеяя Русь!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 12 Апр 2013, 13:57

+1
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот harley1 » 13 Апр 2013, 18:25

Благодарим Ви, julyanvonemona.

julyanvonemona wrote:
1. Изясняване на противоречията на започнатото като нов обект голфигрище с действащите в РБългария закони.

Не мога да намеря копие на новото законодателство. В състояние ли сте да публикувате линк към него? Нормално ли е за ново законодателство, като това да се прилага със задна дата?

julyanvonemona wrote:
2. Изясняване нагласите на участващите в процеса играчи (включително и лица заемащи управленчески длъжности).

Ибър и кметът вече не говорят помежду си. Кметът отказва да се премести напред. Кметът има много слаби резултати с много инвеститори в Долна Баня, а не само Ибър. Изглежда, че кметът не иска подобрение в Долна Баня. Са ми казвали, че "Долна Баня Хотел" е собственост на кмета, или от член на неговото семейство. Може ли това да обясни поведението на кмета към инвеститорите? Г-н Недев каза още, че кметът го попита за пари, но той отказва да плати. Не знам със сигурност защо кметът попита за пари. Преди 2 години представителите на кмета попитах моя жителите асоциация за 200000 евро, очевидно толкова Долна Баня градоустройствен план могат да бъдат произведени. Нямам доказателства на този разговор.

julyanvonemona wrote:
фактите по т.1 е необходимо да има подробна картина от документи планове и инвестиционни проекти, което в този форум е невъзможно да се публикува

Адвокатът действа от името на нашата неправителствена организация е позволено да видите документите, държани от Ибър, но какви са най-важните документи?

julyanvonemona wrote:
фактите по т.1 е необходимо да има подробна картина от документи планове и инвестиционни проекти, което в този форум е невъзможно да се публикува

Не мисля, че квалификация по социология ще ми помогне. Кметът не изглежда да бъдат мотивирани от логиката. emilgrigorov каза: "корумпиран политически интриги", това правилно ли е? Как да успеем, ако корупцията е в сърцето на това? Да, аз съм чужденец, но аз все още съм човек като вас. Можете ли да предложите начин за подобряване на отношението на кмета и г-н Недев? Това може да бъде едно прекрасно развитие по много начини и за много хора, включително местните хора, аз само питам за вашата помощ, за да се движат нещата напред. Дали е твърде късно за това развитие да бъде спасен?

Аз наистина оценявам всички вашите коментари.

Поздрави
harley1
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Апр 2013, 19:24

harley1 написа:Благодарим Ви, julyanvonemona.

.......................................................
Не мога да намеря копие на новото законодателство.
................................................................
Адвокатът действа от името на нашата неправителствена организация е позволено да видите документите, държани от Ибър, но какви са най-важните документи?

Адвокатът Ви следва да знае "документите от законодателството" иначе за какво Ви е?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот harley1 » 13 Апр 2013, 19:46

emilgrigorov написа:Корупционни политически интриги. Какво още не ти е ясно?

Емонски, гледах едно от делата за това голф-игрище, по 225. За събаряне на цяла многофамилна къща там, поради обединяване на два апартамента в един, неотразено в преработка. Това - преди Акт 15 ?!?!?!?!?!?
Смешна история.

Може би сте прав, но какво прави кмета надяваме да постигнем? Не мога да видя какво е постигнала кмета, освен от лоша репутация сред местните хора. Ако корупцията е част от това, тогава защо не г-н Недев играят по правилата, особено ако това е разпространена практика в България? За съжаление, много къщи бяха разрушени преди 2 години поради неправилно одобрения планиране. Очевидно главният архитект подписва всички тези документи по време на последния си ден на работа, преди да бъде уволнен.

Какво е вашето разбиране на делото, че си видял?Какви аргументи бяха представени?Какви са вашите заключения?Какво е логиката зад решението да се вземе Ибър в съда?Ако Ибър е в несъстоятелност, общината ще загубят 30% инвестиция!Това прави абсолютно никакъв смисъл за мен.

Оценявам вашите коментари. Въпреки че моля ви спести жаргон за кръчмата! Google признава поражението. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
harley1
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация