начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

обжалване НП от КАТ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обжалване НП от КАТ

Мнениеот kristiqncho » 17 Апр 2013, 19:05

Здравейте, наскоро поради мокра настилка и несъобразена скорост катастрофирах в София (без пострадали слава богу - само колата беше ударена), при което ми съставиха акт за несъобразена скорост и сега си получих наказателното постановление. Въпросът ми е при положение, че фактическата обстановка е правилно описана и други дефекти по НП няма мога ли да твърдя, че НП е издадено въз основа на незаконосъобразно издаден акт и по-конкретно липса на форма. Липсата се изразява в това, че като свидетел е посочен само другият полицай (дойдоха 2ма - един като актосъставител и другият като свидетел). Не мога да се ориентирам правилно в чл. 40 ЗАНН и да преценя дали има необходимост от минимум двама свидетеля(имам някакъв спомен от лекциите по административно право, че множественото число в чл. 40(1) следва да се тълкува именно, че са необходими минимум 2ма. Съответно правилно ли разсъждавам, че като са 2ма полицаите единият е актосъставител, а другият свидетел или и двамата имат ролята на свидетели?

Също ако това не мислите, че ще мине дали имам някакви други възможности да жаля или трябва да се примиря с глобата? благодаря предварително :)
kristiqncho
Нов потребител

Re: обжалване НП от КАТ

Мнениеот doc03 » 17 Апр 2013, 19:12

kristiqncho написа:Здравейте, наскоро поради мокра настилка и несъобразена скорост катастрофирах в София (

Не жали, бъди мъж, плати си глобата.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот kulova » 17 Апр 2013, 19:17

Ми те свидетелите са си били двама, като единия от тях си е позволил да състави акта! Един нарушител и двама полицаи - свидетели - чл. 40, ал. 1 от ЗАНН.
kulova
Потребител

Мнениеот neutralen » 17 Апр 2013, 19:23

:roll: Разбира се че имате право и можете да обжалвате издаденото срещу вас НП, но и според мен това са шмекерски номера, а както личи от написаното признаваш нарушението, макар да не съзнаваш вината си. Карай по-бавно - всеки ден по пътищата загиват такива, които карат "с несъобразена скорост". 8)
neutralen
Активен потребител

Мнениеот kristiqncho » 17 Апр 2013, 19:30

осъзнавам и нарушението и вината - въпросът е, че гледам дали мога да си спестя тия 100лв.. беден студент съм все пак :D
kristiqncho
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 17 Апр 2013, 19:39

:D Нямаш никакви шансове :D
neutralen
Активен потребител

Назад към Административно право