начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

Делба..., но как да се направи????

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба..., но как да се направи????

Мнениеот nikibol » 27 Фев 2014, 00:14

Притежавам място, което е 2 дка., съсобственост с друго лице. Мястото е с малко лице, поради което се налага израждането на топик в него. Казаха ми, че всеки един от собствениците ще притежава 1/2 ид. част от топика/частна улица/. Мястото трябва да се раздели на 2 равни имота, но със съсобственика не можем да се разберем кой, кое место да вземе. И двамата желаем да притежаваме едно от местата. При това положение.... бихте ли ме посъветвали, как да постъпя и какво да направя, за да нога да притежавам въпросната част от мястото.
Ако може да ме насочите към добър адвокат от Пловдив, занимаващ се с тази материя.
Предварително Ви благодаря.
nikibol
Младши потребител

Re: Делба..., но как да се направи????

Мнениеот bebitor » 27 Фев 2014, 12:29

Първи вариант - правите си един договор за разпределение на ползването, ако не се разберете, определяте местата със жребий.
Втори вариант - искате от съда да извърши разпределение на ползването, приготвяте си пари за такси, хонорар, експертиза, съдът Ви определя местата със жребий, късметът Ви е в ръката на съдията, и се радвате на съдебно решение.
Трети вариант- само ако мястото отговаря на определени условия- геодезист, делба.
Изборът е Ваш!
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Мар 2014, 11:24

nikibol написа:.... Мястото е с малко лице, поради което се налага израждането на топик в него.....

Предварително Ви благодаря.

При никакви условия тУпик (а не тОпик)не може да бъде елемент на делбено производство, доброволно или съдебно.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот ninap » 15 Апр 2014, 16:41

От 15 години с помощта на няколко адвоката ,на които платих няколко хиляди лева не можахме да разделим етажа ,който беше собственост на родителите ни. По наследство ни се полагат по 1/2 идеална част . Етажът е 70 кв.м. и е неподеляем . Има варианти с компенсация ! Сестра ми Ралица Панушева не е съгласна на друга делба , освен почти всичко да е за нея ! Сега там има плъхове паяжини и прах ! Мисля, че няма начин да бъде направена доброволна делба , когато единия е свикнал само да получава !
ninap
Нов потребител

Мнениеот Melly » 15 Апр 2014, 17:10

Сестра ми ........... не е съгласна на друга делба, освен почти всичко да е за нея !

Съдебна делба. Съгласието на другия съсобственик не е необходимо.
Имотът се изнася на публична продан и всеки от вас двамата си получава от продажната цена равностойността на идеалната част изразена в парични знаци.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот irina962 » 17 Апр 2014, 09:18

Няма ли вариант без да стигате до съд и публична продан да направите пазарна оценка с вещо лице, сестра Ви да Ви се наплати и да й оставите имота на нея?
Чрез публична продан е голяма вероятността и двамата да загубите много пари, имотът няма да бъде притежание на никого от Вас, пък и взаимоотношенията си ще развалите.
По-добре да си запазите относително добри взаимоотношения включително за Вашите деца.
irina962
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба