начало

Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие

спор за граница с община(улица)...

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

спор за граница с община(улица)...

Мнениеот royalty » 29 Апр 2014, 21:29

Здравейте!
Имам следния казус и ще съм благодарен да бъда ориентиран и консултиран правилно.
Живея в с.Поленица, община Сандански.За селото има план за регулация от 1983г., като предходния е от 1956г.Няма одобрена кадастрална карта. Западната и северната граница на имота(парцела) са граничещи с улица, която по плана от '56г съвпада със сегадействащото положение. С плана от '83г. се предвижда разширение на западната част на улицата в посока парцела ни, като това разширение не е реализирано и до момента. Разполагаме с нотариални актове за собственост на Парцел, ведно с построената къща, като за граници на същия са посочени улицата.Нотариалните актове са дарение на идеална част от парцела от '88г. и за прехвърляне на друга част от същия срещу задължение за гледане и издръжка от 90'г., като и в двата става въпрос за един и същи парцел с едни и същи граници и за издаването им са използвани скици по. До '99 г. владеехме това пространство до сегадействащата улица, след това, след препирня на дядо ми с тогавашния кмет се стигна до отмъщение, чрез преместване на оградата навътре в парцела до предвиденото по новия план. Сега реших да направя няколко справки, при които техникът в общиската служба по геодезия съвсем се обърка( та и мен). Веднъж ми заяви, че старите граница е била до сегашната улица , а при последваща справка ми даде копие от скица с наложени чертежи от стария план, в която част от западната граница попада до сегашната улица, а северната граница попада в парцела ни,посочвайки ми графично изображение -знак за дере(доколкото съм запознат) като граница, казвайки ми да не се занимавам, и че може да изместят северната граница навътре в парцела ако искам западната да се върне до действителната улица. Могло някога да решат да правят улица, широка 16 м... на практика само при нас ще е широка толкова, защото надолу и нагоре от нас за целта трябва да бутат постройки...
Интересува ме: границите "улица" , "улица" посочени в НА сочат границите по новия(от 83г.) регулационен план или улицата по действителнопто положение? Какви стъпки следва да предпириема за да върна граница до сегадействащата улица и как да установя, спорния имот дали е наша собственост?
royalty
Потребител

Re: спор за граница с община(улица)...

Мнениеот julyanvonemona » 30 Апр 2014, 15:32

За да Ви се даде що годе упътване трябва да се виедят скиците отг сегашния (83) и предишния)56) г. план. Включете си личните съобщения.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот royalty » 01 Май 2014, 21:45

Как ще бъде най-удобно да ти изпратя скица? Трябва да ти кажа, че скицата ще е от справките направени сега..
royalty
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Май 2014, 13:50

royalty написа:Как ще бъде най-удобно да ти изпратя скица? Трябва да ти кажа, че скицата ще е от справките направени сега..
най- напред си включете пощата към лекс бг, по нататък ще видм.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 07 Май 2014, 13:47

@royalty: Малко са Ви объркани обясненията, но от това, което се разбира - няма проблем да поискате изменение на плана за регулация на основание чл. 134 (2), т. 1 - освен ако преместването "на оградата навътре в парцела до предвиденото по новия план" не е било съпроводено с отчуждителна процедура. Междувременно, при същото условие, можете да си възстановите оградата по имотна граница.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация