Здравейте, имаме следния проблем. Нанесохме се в новопостроената ни кооперация. Кооперацията има общо 10 апартамента и един мезонет (2 апартамента един над друг), ние притежаваме 3 апартамента и мезонета. Мезонета се намира на 3тия и 4тия етаж. На 3тия етаж имаме двама съседи а на 4тия един. Със съседа от 4тия етаж се разбрахме да направим "лека слънцезащитна конструкция" (стъклена козирка) на двете ни тераси. Кооперацията има кота корниз, който тръгва под 45% от 3тия етаж т.е. имаме скосени тавани. Едните съседите на 3тия етаж (точно до нас) видяха и решиха и те да направят подобно нещо, но с дървени плоскости (OSB) и битумни керемиди без нашето съгласие. Тази т.н. "козирка" стърчи над кота корниз. Апартаментите са със северно изложение а ние сме от лявата страна (ако гледата севера) следователно те ни хвърлят сянка след 11:30 - 12:00. Апартамента е дълбок и кухнята ни се намира на 8м навътре от прозореца а с това чудо става много тъмно вътре и трябва да сме целодневно с изкуствено осветление. Нашата "лека слънцезащитна конструкция" е узаконена, имаме писмено съгласието от повечето съседите за промяна на фасадата, съгласувано е с архитекта на сградата имаме и разрешително за монтаж а те нямат нищо.
Не искаме да се премахва изцяло, но искаме да запазиме естетиката на сградата като се направят козирките еднотипни и еднакви и същевременно да си върнем правото на достъп до слънчевата светлина.
Можете ли да ни кажете какво трябва да направим за да я премахнат или да ги сменят на стъкла ?
Благодариме предварително за отговорите.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 14:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Слънцезащитна конструкция. Проблем
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Слънцезащитна конструкция. Проблем
streetcurl написа:.....Можете ли да ни кажете какво трябва да направим за да я премахнат или да ги сменят на стъкла ?......
Може, но не си струва усилието. Гледайте да се разберете "со кротце и со благо", иначе Ви е бедна фантазията за такава щурутия какви ресурси (финансови и емоционални) ще изразходите.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Хората имат етаж от сградата, мезонет и т.н.,очевидно имат финансови възможности. Просто търсят съвет
- neutralen
- Активен потребител
neutralen написа:....и т.н.,очевидно имат финансови възможности. Просто търсят съвет
Погледнато от МОЯТА КАМБАНАРИЯ преценявам, че за да се намеся по начин да се възползвам от техните финансови възможности, в крайна сметка ще разходвам повече от колкото ще получа. Ако приемете заемете се Вие. Бих Ви асистирал безплатно, просто за да трупам полезен опит.
-
Аз не съм компетентен в тази област
- neutralen
- Активен потребител
neutralen написа:Аз не съм компетентен в тази област
Винаги има първи път
-
Ами опитай се да отговориш да видим как ще ти се получи като за първи път
- neutralen
- Активен потребител
neutralen написа:Ами опитай се да отговориш да видим как ще ти се получи като за първи път
neutralen ти си бил много готин бе, само че аз не съм!
-
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|