начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

ново строителство - неизмазана калканна стена

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ново строителство - неизмазана калканна стена

Мнениеот suzy_4 » 25 Юни 2014, 10:26

Зравейте, ако знаете къде в кой закон е отбелязано, че калканната стена [b]НЕ[трябва да се измаже с външна мазилка??/b], ще съм Ви безкрайно благодарна за посоченото :roll: Или обратното: задължително измазване на всички стени на обекта
suzy_4
Младши потребител

Re: ново строителство - неизмазана калканна стена

Мнениеот vdggbg » 25 Юни 2014, 18:37

Как и с какво трябва да се измаже калканната стена - това го пише в архитектурния проект. А в ЗУТ пише:
Чл. 178 (3) Строежите не се въвеждат в експлоатация, когато:
...
4. не са завършени фасадите на сградите и постройките съобразно одобрения инвестиционен проект;
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 25 Юни 2014, 18:39

Уважаема suzy_4. Външните ограждащи стени (калканни или други) трябва да достигнат определени в специалните нормативни актове показатели (топлопроводимост, капилярна влажност и др.). При това тези показатели са различни за различните видове обекти. За жилищни сгради е едно, за сушилня за тютюн друго за спортен център трето и ectr и ectr. В зависимост от тези изисквния и от мат'ряла от който са изпълнени с инвестиционния проект се предвижда (или не) измазване на съответната стена в т.ч. и калканната такава. Слава Богу нормотворците не са се сетили да забият някаква задължителна норма за измазване на калканната стена.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот suzy_4 » 26 Юни 2014, 10:16

Благодаря на всички. Много ми помогнахте за експертизата :D
suzy_4
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Юни 2014, 10:39

suzy_4 написа:Благодаря на всички. Много ми помогнахте за експертизата :D
Дано, макар че постовете и на двама ни имат смисъл само на общи напътствия! Ако темата е създадена с цел да си помогнете в СТЕ, пазете се от някой който да не Ви измъчи с конкретни въпроси, на които да сте принудена да отговаряте с "да" или с "не".
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот suzy_4 » 26 Юни 2014, 12:20

Благодаря Ви за предупреждението. Вярно е - крещели са ми лицето, без основание. Успях тогава да си защитя мнението. Дано и сега се справя.
suzy_4
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 27 Юни 2014, 17:42

suzy_4 защо не отворите личните си съобщения
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация