- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ограда в съсобствен имот.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Ограда в съсобствен имот.
Здравейте, бих искал да ми дадете насока как да процедирам. Става въпрос за съсобствен имот в гр.София който преди 20 години е разделен между собствениците с делба и узаконено. Та оградата която дели двете части на имота е изградена от бетонни колове ( без масивна основа, вкопани в земята ), на който е закрепена мрежа с височина 160см. Проблема на втората част е че оградата е твърде висока и незаконна. От моята част на имота съм оформил зелена "ограда" от увивни разстения, не дървета с цел да скрие "гледката" ми. Съседа ми иска да се премахнат, и след посещение на служители от общината с отговор на жалбата упоменаха че не съм в нарушение стига да не оставя растителността да не навлиза в другата част от имота няма никакво нарушение на закона. Двора и всичко прилежащо към него се потдържа и не се допуска нещо от моя имот да навлиза в другата част. Вчера съседа не знайно как и защо решил да среже оградата ни вертикално от горния ръб на долу до половината, което ме притеснява тъй като след направения срез може спокойно някой да влезе в мойта собственост. Основния ми въпрос е какви правомощия имам аз за тази ограда в съсобствен имот? какъв вид може да бъде тя? колко висока и с каква плътност? Бих искал веднъж за винаги да реша този проблем за да няма недоразумения повече и притеснения.
- yasijr
- Нов потребител
Re: Ограда в съсобствен имот.
yasijr , я най- напред дайте да разберем какво пише в документа с който този "съсобствен имот" е разделен!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
В решението е упоменато че скицата е неразделна част от него. Тук са описани границите на разделение и съотвертно кой части на кой от съсобствениците са. Моя имот е между точките: 1,2,3,4,5,6,7 и 8. Както казах това е разделено законно от 14.01.1975г. Въпросната мрежа е между точките 1, 8 и 7. Та за нея ми беше въпроса какво имам право да направя по закон, като височина плътност и масивност?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- yasijr
- Нов потребител
Ако няма регулационно разделяне (отделни парцели, УПИ) през годините, или кадастрално обособяване на имоти по делбата (кадастрални номера), то това, което наричате ограда , не е точно ограда по смисъла на ЗУТ. Ако въобще стигнете до разрешение за строеж, то следва да бъде издадено по искане и на името на всички съсобственици на имота. Но не за ограда, а за декоративен паркоустройствен елемент. Дегоративна стеничка примерно. Няма ограничения във височината и, освен евентуално в триметровата зона около т.1
Най-добре си извадете нова скица от общината. Там ще проличи има ли регулационно / кадастрално разделяне. И след това ще се мисли, какво да се прави.
Най-добре си извадете нова скица от общината. Там ще проличи има ли регулационно / кадастрално разделяне. И след това ще се мисли, какво да се прави.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
yasijr В документа от т.н. от Вас "законно разделяне" пише ли че единият получава имот при граници А,б,в и пр.,а другият получава имот при граници а,б, д, е, ж и т.н. или пише, че единият ще ползва част от имота ь,б,в, и т.н, а другият ще ползва част от имот при граници а,б, д, е и т.н.
Защото и двете са законни положения.
Защото и двете са законни положения.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|