начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

незаконни къщи

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

незаконни къщи

Мнениеот pharmasist » 14 Юли 2014, 19:32

днес гледах бтв новините. Ставаше въпрос за незаконните къщи в кв. Аспарухово и един от представителите на общината каза , че няма как да бутнат незаконните къщи , защото обитателите на тези [color=#FF0000]незаконни къщи ще осъдят общината в Страсбург[/color] Вярно ли е това или общината просто хвърлят прах в очите
pharmasist
Младши потребител

Re: незаконни къщи

Мнениеот probcho » 14 Юли 2014, 20:05

На мен ми се стори....., че този.... дет каза това не е от общината....
Моето мнение е, че не е вярно... но да кажат тези с опита в СтрасТбург... :D
probcho
Активен потребител

Мнениеот pharmasist » 14 Юли 2014, 21:07

пише се Страсбург .. от бързане съм забравил най-важното ... понеже им е единствено жилище .. ми то ако е така , да взема да си бодна една къщичка на средата на морската градина във Варна
pharmasist
Младши потребител

Мнениеот todorst » 20 Юли 2014, 13:29

Забравяте,че след месец,два има избори. Трябва да си ...... за да почнеш да събаряш. Стига и една да събориш, докато трае процедурата виж, че и ти си СЪБОРЕН!
todorst
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Юли 2014, 21:13

По този въпрос Страсбург въобще няма и не може да има думата. А колкото до изборите ще пропуснат да събарят преди тях, а след това новото правителство има 4 години време да се прави на спазващо закона, докато наближат следващите избори :D :D :D .
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот n_ikito » 20 Юли 2014, 21:21

julyanvonemona написа:По този въпрос Страсбург въобще няма и не може да има думата.

http://legalworld.bg/29756.jordanova-sr ... sburg.html
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 20 Юли 2014, 22:45

Добре де, аз ако си продам панелката и побия един вигвам тамън пред главния вход на Съвета на Европа - дали ще ми дадат една гарсониерка в Страсбург? Нямам претенции, може да е в краен квартал, даже на северно изложение съм съгласен?
Да ги ... у бюрократите... Гонят циганите от Шан-з-Елизе и от парковете на Берлин, обаче ако тук някой ги пипне - съдят го. Простотии... ми да земат да си ги осиновят у Европата тия цигани бре. Да им дадат по едно общинско жилище и да си ги взимат.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Юли 2014, 22:53

n_ikito написа:
julyanvonemona написа:По този въпрос Страсбург въобще няма и не може да има думата.

http://legalworld.bg/29756.jordanova-sr ... sburg.html

Не измествайте центъра на тежестта. Стразбург не се е произнесъл относно заповедта за премахване на незаконните строителства, а е поискал на незаконните строители преди това да им бъде осигурен подслон.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот n_ikito » 21 Юли 2014, 08:04

Не защитавам бюрократите :idea: и не измествам тежеста. 'Онези' цигани не ги събориха, въпреки заповедите. За самото решение, с две думи, щом са живели 20+ години на публична собственост, не може така... :D и от там и разликата, никой няма да те остави да си 'побиеш един вигвам тамън пред главния вход на Съвета на Европа' и да живееш там дълго, ще дойдат и ще те разкарат :arrow: това трябва да правят общините, държавата ежедневно
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот probcho » 21 Юли 2014, 08:53

n_ikito написа: :arrow: това трябва да правят общините, държавата ежедневно

А като е спала 15 год.?
А като е имало политически чадър?
А като е имало ....

Дай да видим от тук нататък как ще е .... !

ПП
Изместен център - така както кой закон е определящ; така както кой ще решава изборите; така както "защо да не си живее до гората..."; така както кои са основните принципи... и т.н.
probcho
Активен потребител

Мнениеот todorst » 21 Юли 2014, 17:14

Какви ти ЦИГАНИ, бе. Не обиждай! Ние сме РОМИ. Произход ромски, разбирай от Рома, демек РИМ. И ние сме потомци на ромеите или римляните. И сме много по-отгоре от тях. Затова не ни искат в ромските държави.
todorst
Потребител

Мнениеот vdggbg » 21 Юли 2014, 18:36

Доколкото ми е известно, осъдителните присъди от страна на съда в Страсбург се базират на това, че на тези представители на вида Homo Erectus не са били предложени алтернативи за настаняване - това било в разрез с всеобщо обзелата ни хуманност... Едва ли, обаче, някой общинар се е сетил, че тези същества вървят комплект с кон и каруца (които, естествено, няма къде да бъдат разквартирувани - общината не разполага с нужните площи и съоръжения). Освен това, циганите сигурно имат юридически съветници, които им казват, че не е хубаво къщата ти да е законна - първо, няма как тогава да е на територията на природен парк с безплатни дърва за огрев (от онези, които се "берат"...), второ - ще трябва да плащаш данъци, да имаш партиди за ток и вода - все такива едни досадни подробности..., трето - ще има какво да ти вземе съдия - изпълнителят, ако те осъдят - и тям подобни, нека така да ги наречем, неудобства.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация