Здравейте!
Имота е с обща площ от 525 кв.м. 25 -те м.кв са придобити на основание Заповед на Кмета,за доплатените по реда пар 4 з,ал 2 от ПЗР на ЗСПЗЗ
Необходимоли е да се вади Нот.акт за общата площ от 525 м.кв ?
Заповедта (Протоколът за въвод във владение) Има ли силата на документ за собственост ?
Благодаря
- Дата и час: 24 Ное 2024, 14:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имот по пар 4
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Имот по пар 4
Всеки документ, който подлежи на вписване в АВ, може да бъде противопоставен на нечии претенции за материално право. Обикновено общината продава нещо си на гражданите с договор по ЗУТ или по ЗОС, не със заповед и протокол за въвод във владение. Консултирайте се с адвокат, и, евентуално - с нотариус.
-
vdggbg - Активен потребител
vdggbg написа:....с договор по ЗУТ или по ЗОС....
Не помня в двата закона да съм прочел нещо за договорите освен задължителни указания:
1. относно участниците в строителството или пък;
2. лицето с което следва да се сключи сделката.
Иначе май договорите се сключват по ЗЗД.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
vdggbg написа:Консултирайте се с адвокат, и, евентуално - с нотариус.
Преди да пусна темата бях при адвокат Виждате какъв изчерпателен отговор съм получил че се налага да питам във форума
- gridiron
- Потребител
gridiron не упреквайте колегата vdggbd , а вижте какво сте написал/а
Сега отворете §4 ал.2 ЗСПЗЗ Там не пише ли: "§4 (2) (Нова - ДВ, бр. 68 от 1999 г., в сила от 30.07.1999 г.) Създават се селищни образувания по реда на глава трета, раздел II от Закона за административно-териториалното устройство на Република България върху земите по ал. 1, когато не по-малко от две трети от разположените в тях имоти са застроени." или може би пише нещо друго а? За какво придобиване става въпрос и къде въобще става въпрос за заповед?
gridiron написа: ....25 -те м.кв са придобити на основание Заповед на Кмета,за доплатените по реда пар 4 з,ал 2 от ПЗР на ЗСПЗЗ....
Сега отворете §4 ал.2 ЗСПЗЗ Там не пише ли: "§4 (2) (Нова - ДВ, бр. 68 от 1999 г., в сила от 30.07.1999 г.) Създават се селищни образувания по реда на глава трета, раздел II от Закона за административно-териториалното устройство на Република България върху земите по ал. 1, когато не по-малко от две трети от разположените в тях имоти са застроени." или може би пише нещо друго а? За какво придобиване става въпрос и къде въобще става въпрос за заповед?
-
julyanvonemona написа:gridiron не упреквайте колегата vdggbd , а вижте какво сте написал/аgridiron написа: ....25 -те м.кв са придобити на основание Заповед на Кмета,за доплатените по реда пар 4 з,ал 2 от ПЗР на ЗСПЗЗ....
Уважавам Ва за това че, сте активен участник и помагате на хората.Въпреки
това ,немога да сформирам ясен отговор и да цитирам основанието на придобиването. Същноста на въпроса ми беше В полза ли е , евентуално в бъдъще ,за доказване правото на собственост на 25 кв .м изплатени на общината и на основание издаденият документ от общината,да се направи нот акт за 25-те кв.м или преиздаване на нов .нот.акт за всичките кв.м 525 ?
Благодаря предварително
- gridiron
- Потребител
Ех, изядохте питащия! Той, точно е посочил основанието - параграф 4з от ПЗР на ЗСПЗЗ...и в тази хипотеза няма договор, а само заповед за оценка и плащане. Това е достатъчно за придобиване правото на собственост. Имал съм случаи на общини, които в последствие търсят НА за целия имот под предтекст - акт за собственост при деклариране или за вписване като собственик в съответния план. НА е не необходим. Въпрос е на желание и възможност /финансова/. По принцип констативките са оборими и следва да се пазят основанията за издаването им. Пазете заповедта и особено плащането
УСПЕХ!
УСПЕХ!
- n_ikito
- Активен потребител
С/амо дето е посочил точно §4, но буквата "з" не е посочена нито в темата нито в питането.(за което веднага му се извинявам, ако се интересува от това)n_ikito написа:Ех, изядохте питащия! Той, точно е посочил основанието - параграф 4з.......
А Вие n_ikito защо не направите постъпки да станете омбусман?
-
gridiron написа:Здравейте!
пар 4 з,ал 2 от ПЗР на ЗСПЗЗ
Как да не е посочено? Малко интервалите не са където трябва , но...
julyanvonemona написа:А Вие n_ikito защо не направите постъпки да станете омбусман?
Защото омбудсмана се предлага от народните представители, не става с 'постъпки'!
- n_ikito
- Активен потребител
n_ikito написа:Как да не е посочено? Малко интервалите не са където трябва , но...
n_ikito Браво! Дори и АЗ се случва да греша!
-
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|