начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Проблем с разместване на баня и тоалетна в сграда без Акт 16

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Проблем с разместване на баня и тоалетна в сграда без Ак

Мнениеот julyanvonemona » 20 Авг 2014, 21:50

Melly написа::
....Защото за твое сведение, и двамата сме възпитаници на един ВУЗ, но от различни факултети. Което ми дава основание да използвам академичните си познания по инженерните науки, вкл. надграждането им с познания и практика в областта на правните науки.
....

След като изучи принцовете на всичко каквото е необходимо за спечелването на една война, на прага на къщата си Сун Дзъ им каза: "И никога не забравяйте да мислите"
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот eliuzunova » 20 Авг 2014, 22:38

И след като посрещна руснака, Конфуций попита:

- Какво ще се случи, ако сега сложа самовара върху котлона?
- Ще заври водата и ще си направим чай! - отговорил руснакът.
- Ейййййййй, развали ми страхотната притча! - развайкал се мъдрецът.

Явно проблемът не е кой ВУЗ сме завършили, а до елементарен манталитет. В Оксфорд казваме "ИМЕ на парче от законодателство" (name of a piece of legislation) - годините на проучване в чужбина се отразяват на всеки. Когато се завърнем в родината, очакваме радостни лица, а не заядливци. Когато някой се нуждае от помощ, сме свикнали на готовност и отзивчивост (както се отнесе vdggbg към моя въпрос, за което безкрайно благодаря), а не необоснована критика, безпочвени обиди или необмислени съвети.

Нито аз, нито който и да било в този форум има правото да обижда професии, чиято функция открито не разбира. След като някой е изградил успешна кариера в рамките на закона, предизвиква усмивка и възхита, а не презрение и завист. Но - жалко, не всеки е способен да контролира чалгарския си произход.
eliuzunova
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Авг 2014, 07:34

eliuzunova написа:....Но - жалко, не всеки е способен да контролира чалгарския си произход.

Очевидно!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот eliuzunova » 25 Мар 2015, 18:20

Всъщност не завиждам - за мен не е проблем да има тоалетна където и да било в чужд апартамент. Както споменах, въпросната тоалетна е инсталирана в стената между спалнята и банята. Съответно всеки път, когато се използва, на долния етаж е абсурд да се спи. Все още нищо не е направено, за да се премахне това небрежие. Апартаментът е собственост на майка ми, така че просто си взех куфарите и се изнесох :) Някой ден ще се разправям със селските боклуци над нас, дано дотогава сме се цивилизовали.
eliuzunova
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Мар 2015, 08:11

eliuzunova написа:Всъщност не завиждам - за мен не е проблем да има тоалетна където и да било в чужд апартамент.
Само че от гледна точка на чл.40 ал.2 ЗУТ нещата не изглеждат така.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация