- Дата и час: 24 Ное 2024, 14:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Променено предназначение на земеделска земя
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Променено предназначение на земеделска земя
Въпрос. Имам земя, която досега е била извън регулация, а съгласно новия план за София вече е във вилната зона. Т.е. може да се строи. Какво да я правя? Казаха ми, че трябвало да подам молба за прилагане на плана за конкретния имот, вярно ли, и ако да, някой може ли да каже къде се подава, до кого, и какво следва от там нататък?
- lanfear
- Потребител
Re: Променено предназначение на земеделска земя
Имате земя, която попада в обхвата на ОУП на СО, в съответната устройствена зона, с установени параметри. Този план, обаче, няма пряко действие - а оттам и непосредствено отношение към възможностите за застрояване. Ще трябва да извървите пътя по допускане, изработка, съгласуване и одобряване на подробен устройствен план за имота - след това ще можете да строите (съгласно одобрен инвестиционен проект, и издадено разрешение за строеж, разбира се).
-
vdggbg - Активен потребител
Сега ако ми кажеш и къде (в Зут) да го търся този път, и в коя институция ми е старта, златен ще си.
- lanfear
- Потребител
lanfear написа:Сега ако ми кажеш и къде (в Зут) да го търся този път, и в коя институция ми е старта, златен ще си.
Ти сериозно ли смяташ, че ще се оправиш сам. Ако е така, наистина си голЕЕЕЕЕЕЕЕЕм шегаджия.
-
Melly - Старши потребител
чл. 124а (2) - мисля, че това е Вашият случай. За София институцията е НАГ - ул. Сердика № 5а. Към заявлението за допускане на устройствена процедура се прилагат копия от документите за собственост, скици (от кадастралната карта - ако има, и комбинирана), и мотивирано предложение за исканото урегулиране и застрояване. Успех!
-
Сама. Абе, не съм много сигурна, ама ще се пробвам. Сяяяя за к`во учих пет години, ако не мога да се оправя сама (с малко помощ от форума).
Е, ако я закъсам сериозно, ще прибегна до колегите по старшинство, ама, първо, че те не се занимават със земи хич и второ ... ме е срам.
Е, ако я закъсам сериозно, ще прибегна до колегите по старшинство, ама, първо, че те не се занимават със земи хич и второ ... ме е срам.
- lanfear
- Потребител
lanfear написа:Сама. Абе, не съм много сигурна, ама ще се пробвам. Сяяяя за к`во учих пет години, ако не мога да се оправя сама (с малко помощ от форума).
Не зная за какво сте учила пет години - но ако не е за архитектура - нека за т. нар. "мотивирано предложение" да Ви помогне някой, който е учил за това. Останалите неща не са голяма философия - поне до заповедта за допускане.
-
Уви, не е архитектура. Скромен и силно начинаещ юрист, с лошия навик да се захваща с неща, от които не винаги разбира..
- lanfear
- Потребител
И защо "уви"? Дайте да видим някаква скица - все някой ще Ви помогне.
-
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|