А па нема нужда! Колко пъти ще опитваш?probcho написа:Пробвай ме!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 14:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Построиха къща за гости без да питат никой от съседите?!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Построиха къща за гости без да питат никой от съседите?!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
julyanvonemona написа:Колега vdggbg чл.39 (2) ЗУТ визира промяна предназначението на заварена сграда, а според,което отпраща въпроса към ново строителство, така че probcho дори и да иска не може да изпие тази ракия на екс.agilar написа:Съсед на село събори старата си къща и на нейно място построи къща за гости на 2 етажа.
Прав си, ама кой знае как точно е направено... Има много случаи, в които новото строителство се "маскира" като преустройство с пристрояване и надстрояване - нали знаеш каква "врата в полето" е чл. 134 (6) от ЗУТ.
-
vdggbg - Активен потребител
И ти си прав! Туй пък никой не знай!vdggbg написа:....Прав си, ама кой знае как точно е направено...
P.S. Извън този тъп казус, разпоредбата на чл.134 (6) ЗУТ си е много готина. Тя дава възможност на общинарският главен архитект, най-после и той да свърши нещо, за парите които му дават, като заплата. Ако зависеше от мен от цитираната разпоредба аз бих премахнал текста "начинът и характерът на застрояването и", а накрая на разпоредбата бих добавил, "която се обявява на лицата по чл.131(2) разглежда се и влиза в сила със заповед, по реда съответно на чл.чл. 128 (3) и 129 (2).". Считам че това е малка стъпка към премахване на административния разгул стабилизиран, чрез нищоправенето по чл.135 (1-4) ЗУТ. Ако дай Боже някога на някои им уврат главите да премахнат или рационализират и глупостите в чл.чл.124а (2),124б и 125, нещата ще придобият един по-приличен вид. В същност най-голямата глупост още не е на дневен ред, но след като от 01.01.2016г. алинея (3) на чл.109 влезе в сила, всички ще я почувстват, .
-
http://novini.zahotelite.com/209
Както и "Приложение № 2 - Таблица 2 (кодове 1600) и Таблица 3 (кодове 150, 160, 170, 310):
http://www.cadastre.bg/sites/default/files/documents/regulation/Naredba3KKR_2011/naredba_3_kkr_2011_cadastre.pdf
Както и "Приложение № 2 - Таблица 2 (кодове 1600) и Таблица 3 (кодове 150, 160, 170, 310):
http://www.cadastre.bg/sites/default/files/documents/regulation/Naredba3KKR_2011/naredba_3_kkr_2011_cadastre.pdf
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov! Категоризацията на хотелите в т.ч. и къщата за гости, дали имат отношение към обявяването на съседите?
-
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|