Здравейте,
в договор за учредяване право на строеж,в глава разваляне/прекратяване е включено:
-договора се прекратява:
1) с изпълнение на задълженията по него;
2)със споразумение по взаимно съгласие....
3)по право на учредителите в случай,че приемателят не започне строителство в опр. срок;
4)в случаите на форсмажорни обст-ва.
Ние сме учредители,консултирахме се с юрист,но нека питам и тук,това достатъчно ли е за да защити нашият интерес,защото в самия договор не видяхме клауза за едностранно прекратяване от наша страна?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
договор право на строеж
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: договор право на строеж
Ако са настъпили събитията, чрез които сте овъзмездени за отстъпеното право на строеж Вие просто нямате право на едностранно прекратяване на договора, защото е изпълнен.unlimited написа:.....защото в самия договор не видяхме клауза за едностранно прекратяване от наша страна?
.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
unlimited,
Поздравления. Получихте отговор от юзър, който няма никаква представа от правната материя. Просто си "чеше" клавиатурата.
Фактът че поставяте въпросите си във форум, в който както отбелязах може да пише всеки, говори, че подхождате твърде несериозно към осъществяване на една такава важна стъпка - учредяване право на строеж на трето лице върху собствения ви недвижим имот.
Искрено желая в предстоящата ви сделка интересите на страните да са балансирани.
Впрочем, какво казва колегата (ваша сестра) по този въпрос?
Поздравления. Получихте отговор от юзър, който няма никаква представа от правната материя. Просто си "чеше" клавиатурата.
Фактът че поставяте въпросите си във форум, в който както отбелязах може да пише всеки, говори, че подхождате твърде несериозно към осъществяване на една такава важна стъпка - учредяване право на строеж на трето лице върху собствения ви недвижим имот.
Искрено желая в предстоящата ви сделка интересите на страните да са балансирани.
Впрочем, какво казва колегата (ваша сестра) по този въпрос?
unlimited написа:... Ние сме 3 деца наследници от едни и същи родители, другата ми сестра е адвокат...
-
Melly - Старши потребител
Melly!
Изневеряваш на прокламираният от теб принцип, а именно: От една страна адвокатското тяло, хем грам фъндък* да не пуска на неадвокатите участващи тук, а от друга - приканваш сестрата на unlimited, която е адвокат да се произнася публично. Прочие не го правиш за пръви път, но само когато е на чужд гръб.
* Използваната жаргонна дума влиза в курса на обучение, който провеждам целево за теб! Доказала си че имаш нужда от такъв курс.
Изневеряваш на прокламираният от теб принцип, а именно: От една страна адвокатското тяло, хем грам фъндък* да не пуска на неадвокатите участващи тук, а от друга - приканваш сестрата на unlimited, която е адвокат да се произнася публично. Прочие не го правиш за пръви път, но само когато е на чужд гръб.
* Използваната жаргонна дума влиза в курса на обучение, който провеждам целево за теб! Доказала си че имаш нужда от такъв курс.
-
julyanvonemona написа:Melly!
Затихващ звук от ехо в празното пространство. Стон, изразяващ немощ...
Ех, Емонски, Емонски. Докога ще се буташ между шамарите ми? Не се ли умори?
-
Melly,виждам,че осъществявате непрестанно присъствие тук и се стремите към надмощие над останалите,но за съжаление това мен не ме устройва.Това е форум и е зададен въпрос.Ако не ви се отговоря,не ме подканвайте да ходя някъде си,защото аз винаги питам 5-ма различни човека за всичко,което ме интересува,а за справка само да ви кажа,че някъде имаше тема в която се изложихте незнаейки точно правната материя.Защо ме питате какво казва моята сестра и не отговорите директно на въпроса?Една помощ като не може да ви се изтръгне от сърцето и то във форум,то тогава не го правете,не коментирайте в темата ми.Разбрахте ли ме?Не желая да коментирате в темата ми.
- unlimited
- Младши потребител
В чл.87 ЗЗД е уредено как и кога се разваля договор (поради неизпълнение). Други разни причини и срокове може да си ги договорите с инвеститора както желаете. Добре, че не съм един от петимата, които питате редовно.
- barakuda
- Потребител
unlimited написа:...........
EЖК
-
Доколкото разбирам още не сте подписали договора и искате да знаете дали са ви защитени интересите като учредители?
Не са!
Ничии интереси не са защитени при разваляне на договор за суперфиция, всички са капо. Трябва да си защитите интересите в самия договор и да ги обвържете с гаранции за изпълнението му, а не с правото да го развалите.
Не са!
Ничии интереси не са защитени при разваляне на договор за суперфиция, всички са капо. Трябва да си защитите интересите в самия договор и да ги обвържете с гаранции за изпълнението му, а не с правото да го развалите.
- ivanov_p
- Активен потребител
Нали не си треторазряден ум? Защо тогава не допуснеш, че при мен е сработил садо-мазохистичен комплекс?julyanvonemona написа:......Ех, Емонски, Емонски. Докога ще се буташ между шамарите ми? Не се ли умори?
Вашият отговор е пример за уважително отношение към темата и постващите тук.barakuda написа:В чл.87 ЗЗД е уредено как и кога се разваля договор (поради неизпълнение). Други разни причини и срокове може да си ги договорите с инвеститора както желаете...
РS Към всички! 1.Уважителното отношение не се нуждае от насрещна престация!
2.С Melly се занимавам АЗ unlimited Моля Ви не ми отнемайте това удоволствие!
-
julyanvonemona написа:... Защо тогава не допуснеш, че при мен е сработил садо-мазохистичен комплекс?
Старче, старче, много си зле.
Пий си хапчетата и по-малко се бутай между шамарите.
-
Melly написа:Старче, старче, много си зле.
Пий си хапчетата и по-малко се бутай между шамарите.
Преди много време тук в този форум, дори и не помня по какъв повод, (не съм си пил хапчетата) някой беше коментирал - цитирам по памет:
"Има Баба Яга, има зла вещица собственик на захарна къщичка която пече и яде деца, има зла орисница която приспива принцесата за 100 години или дава отровна ябълка, НО! Жена мъдрец няма! Напротив! Има благ, белобрад старец разсъдлив и справедлив.Има и Касчей безсмерты създаващ права и правила" - жестоки но права и правила!Та това знам аз за старците и за бабите директно от народния епос, тук там и от братя Грим!
-
12 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|