начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Жалба срещу кметството и съсобственик на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жалба срещу кметството и съсобственик на имот

Мнениеот mobikom » 17 Дек 2014, 10:19

Добър ден , пиша Ви във връзка с куриозен случай в общ. Костинброд , обл. София. Имам имот в който живея и е със съсобственик. Имота е 1003м2. Кинта е 1 , право на строеж 40% от парцела. Нещата са следните , комшийте , защото живеем в двуфамилна къща с другия съсобственик решава да строи из целия парцел незаконни постройки. Никъде не е показал документи , подписани от нас , че сме съгласни в рамките на имота да се застроява и т.н. , а в същото време вече направи 2 гаража от по 40м2 , незаконна постройка с плоча 80м2 стъпка , пристройки из неговата половина от къщата над 100м2. Всички постройки , надстройки и т.н са направени след 2006г , така че чл.127 ал1. от ЗУТ отпада , а те се опитват по него да си узаконят постройките. В къщата има МС в която живеем и "според общината" къща на търпимост , която е неговата страна и той си я ползва правена с кал и сено , която е "устойчива" и не е нужно да се маха? Сега , получавам писмо от община Костинброд , че главния архитект , г-н Веселин Клянев ( същият , който узакони незаконните постройки на Община Панчарево и беше изгонен от там за незаконно строителство на брега на язовира ) че е узаконено всичко което няма документи в имота ни? Комшията няма никъде разписано от Наша страна , че има право да строи каквото където му изнася и никакви документи няма , учредено право на строеж , проекти и т.н. , но получава узаконяване на 300м2 постройки в имота? Посъветвайте ме какво да правя и какво може най ефективно да се случи в Община Костинброд , която явно е корумпирана цялата? Благодаря , приятен ден.
mobikom
Нов потребител

Re: Жалба срещу кметството и съсобственик на имот

Мнениеот zmeyan » 17 Дек 2014, 11:54

Принципно положение - Построеното върху земята принадлежи на собственика на земята...
Когато има съсобственост - принадлежи на съсобствениците според дяловете им.
Построеното към къщата - принадлежи на собственика/ците на къщата.
...
За всичко останало се изисква вашия подпис.

Ако строежите са законни ... честито, станали сте съсобственик :)

За повече подробности и тънкости - при адвокат.
zmeyan
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Дек 2014, 17:22

Ако има незаконно строителство обжалвайте пред кмета по чл.224а ал.5 ЗУТ, ако строежите са търпими наистина сте станал съсобственик в тях, но това е трудно за доказване.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот mobikom » 18 Дек 2014, 01:57

Благодаря за бързите отговори. Не знам вече , от замърсени управляващи се получава един анекс за някои хора да имат право , а други кой как може да се бута в стената. Не знам какво наказание трябва за тези идиоти , да им се случи същото или алчноста да ги пробие. Благодаря отново! Поздрави
mobikom
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Дек 2014, 06:04

zmeyan написа:
julyanvonemona написа:...се получава един анекс за някои хора да имат право , а други кой как може да се бута в стената.
Точно в това е цялата житейска логика."Бутанто в стената" ерозира всяко управление - от времената преди Рамзес II - до днес. Британската империя например, е направена от много ерозионно устойчив мат'рял. Там ерозията е бавна - продължава няколко десетки поколения и не се усеща, а и поддръжката на мат'ряла е солидна. У нас нещата са бързи - най-много две -максимум три поколения и системата се скапва. Късметът е у тези родили се в правилното поколение. :D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 18 Дек 2014, 12:28

zmeyan написа:......
За повече подробности и тънкости - при адвокат.

Дааааа, така си е. :D
Правото на собственост е висше благо. Законността на построеното е втора стъпка, подлежаща на изследване. Ама някои хора не го разбират това правило и си пишат ли, пишат в стил "Елате ме вижте"... :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Дек 2014, 15:21

Melly написа:Дааааа, така си е.
Правото на собственост е висше благо
Дааааатака си е! Но собствеността вече е общожитейска тегоба тя е отношение към вещта ( имот автомобил и пр.) изисква грижи. Грижите могат да бъдат възложени на друг, но все си мисля две неща:
1.Че никъде в световната легислатура вкл. и в BG няма писано правило че грижите за собствения имот следва задължително да бъдат възложени непременно на адвокат. В това отношение опитите на Melly да внушава подобни скодоумия не могат да минат дори пред юзърите на този форум. Адвокатът е просто процесуален представител и нищо повече. Той е задължителен инструмент само в съдебна зала и;
2. Всеки инструмент е стока - повече или по-малко качествена. Това се отнася и за инструмента наречен адвокат. Тук не повдигам въпроса дали конкретно Melly e качествен инструмент т.е. качествена стока. Пазил ме Господ! Само напомням че на пазара има всичко с други думи загрижения за своето "висше благо" има избор!
Нали за това да имаме избор се борихме?!
:D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация