начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Строително предприемачество за начинаещи

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Строително предприемачество за начинаещи

Мнениеот deltatur » 10 Фев 2015, 16:08

Както знаете, винаги когато правим нещо за първи път винаги правим грешки. Но тук има една голяма особеност че грешките в строителството са много, ама много скъпо платени. Те са в порядъка на десетки и стотици хиляди лева . За да се предпазим от това е най добре първо да проучим всичко на тази тема . Но това повярвайте ми няма как да стане без добронамереността на компетентен човек .
Колегите строителни предприемачи със сигурност няма да ви помогнат защото те си вадят хляба с това , те са патили много, с цената на загубата на много пари и нерви те са намерили правия път донякъде.
Е аз пък на тези години съм постигнал каквото ми е необходимо и нямам вече такава стръв за печалба така че защо да не помогна на тези които се нуждаят от това. Естествено не напълно безплатно но поне за вас съществува възможността да си платиш и да не допускаш грешки докато ние с колегите сме плащали скъпо и прескъпо, но все пак това е въпрос на личен избор за всеки
Всеки който има желание да стане строителен предприемач обезателно си задава въпросите:
- От къде да започна ?
- Как да намеря подходящ парцел ?
- След като го намеря как да проверя какво може да се построи на него?
- Мога ли да увелича застройката в парцела?
- Какво е обезщетение?
- Как се договаря обезщетение?
- Как се разпределя обезщетение?
- Какво е суперфиция?
- Как да направим така че да платим по ниски такси при суперфиция?
- Как да проектирам, че да ми излезе стойността на строителството после на разумна цена?
- Как да започна строителството?
- Как да намеря качествен изпълнител на обекта и как да строя сам?
- Какво да следя по време на строителството?
- Какви документи трябва да подготвя?
- Как да направя договора си за продажба с клиентите?
- Как да провеждам самия мениджмънт ?
- Как да продавам?
- Тънкости във воденето на счетоводство.
- И още много други въпроси които ви терзаят

Ако не ви се занимава да навлизате в тази сложна материя а предпочитате някой друг да ви ръководи мениджмънта и да сте спокойни че всичко ще е наред аз предлагам тази услуга.
stroitel.yolasite.com
https://stroitel.yolasite.com/
deltatur
Младши потребител

Re: Строително предприемачество за начинаещи

Мнениеот julyanvonemona » 10 Фев 2015, 16:49

deltatur написа:- След като го намеря как да проверя какво може да се построи на него?
- Мога ли да увелича застройката в парцела?
- Какво е обезщетение?
- Как се договаря обезщетение?
- Как се разпределя обезщетение? ..............
- Как да проектирам, че да ми излезе стойността на строителството после на разумна цена? ..........
Вие сте изключително смел човек, или дързък до оглупявяне. По горепосочените Ваши дейности мастити познавачи на договорните отношения и ЗЗД никога не биха се похвалили по този начин. да не говорим за т.н. "увеличаване застройката на парцла" :D
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот bgarch » 10 Фев 2015, 19:09

Бай Христо, толкова ли си закъсал, че си стигнал дотам, така да се излагаш в един юридически форум? Пък аз те похвалих в другия ти пост, мислейки че става дума за нещо друго, а не за брутална реклама...
Нейсе! Дано тук намериш все пак някой клиент, пожелавам ти го!
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот Melly » 10 Фев 2015, 19:24

Виж ти как се разпознавате от разстояние... с присъствието ви в този юридически форум.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 10 Фев 2015, 19:53

bgarch написа:Бай Христо, толкова ли си закъсал, че си стигнал дотам, така да се излагаш в един юридически форум? Пък аз те похвалих в другия ти пост, мислейки че става дума за нещо друго, а не за брутална реклама...
Нейсе! Дано тук намериш все пак някой клиент, пожелавам ти го!

Бай Христо е решил, вероятно, че след толкова години продажба на квадратни метри, сега може да продава и акъл. Добре де, бай Христо - дай да видим стоката... :D
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот bgarch » 10 Фев 2015, 20:44

vdggbg написа:Бай Христо е решил, вероятно, че след толкова години продажба на квадратни метри, сега може да продава и акъл. Добре де, бай Христо - дай да видим стоката...

Бай Христо просто е останал без работа, завалията. Много такива наперени строители от преди 5-6 години, когато наивни граждани им плащаха "на зелено" почти 100% от бъдещото строителство в аванс (е, после почти всички "изгоряха", ама това е друга тема), сега ходят с оклюмали носове и се молят за някаква работа.
Така че не очаквай кой- знае каква стока от бай Христо. Поне такава, каквато е описал в поста си.
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот vdggbg » 10 Фев 2015, 21:04

Истината е, че отговорите на всички поставени от бай Христо въпроси могат да бъдат намерени тук, или другаде в интернет - пространството - при това съвършено безплатно.
Така че - не ми е много ясно какво точно бай Христо се опитва да продаде.
А това, че на него му е струвало незнам-колко-хиляди-левове, за да стигне до отговорите - си е негов проблем.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Фев 2015, 21:31

vdggbg написа:.....Така че - не ми е много ясно какво точно бай Христо се опитва да продаде......
нещо което не притежава - акъл!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 10 Фев 2015, 22:55

julyanvonemona написа:
vdggbg написа:.....Така че - не ми е много ясно какво точно бай Христо се опитва да продаде......

Този дефицит е наличен и при теб. :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот tany_ivanova » 11 Фев 2015, 01:41

Този роман вече съм го написала , вкл. и как да се справим с незаконно строителство. :)
tany_ivanova
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 11 Фев 2015, 07:30

Melly написа:
julyanvonemona написа:

Този дефицит е наличен и при теб. :D

А как стои въпросът при теб моя музо Melly
.
PS. Не че се интересувам, питам само за протокола
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот deltatur » 11 Фев 2015, 13:06

И сега мислите ли че ви правят чест подобни изказвания та ме нарекохте глупак, смешник, търсещ работа с увесен нос и какво ли не.Това ли сте вие юристите??? Интелигенцията на нашето общество ??/Хората на които се доверяваме вие да защитавте нашите права??? Дано хората да прочетат тези постове да ви видят какво представлявате. Как не ви е срам. Пиша и в други форуми но никъде не съм видял такова просташко и дебелашко хулене. Жал ми е за вас.
deltatur
Младши потребител

Мнениеот Melly » 11 Фев 2015, 13:35

deltatur написа:И сега мислите ли че ви правят чест подобни изказвания та ме нарекохте глупак, смешник, търсещ работа с увесен нос и какво ли не.Това ли сте вие юристите??? ............................................. Пиша и в други форуми но никъде не съм видял такова просташко и дебелашко хулене. Жал ми е за вас.

Моля, моля. Ако забелязвате, "просташкото и дебелашко" хулене към вас е от двама юзъри, чиято мисловна способност съм оприличила на тази, проявяваща се от самоопределящите се "академици-архитекти". Те не са юристи,ясно! 8)
Възпитанието, deltatur, изисква да получа от вас публично извинение.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 11 Фев 2015, 14:31

deltatur , наистина прекалих като казах че продавате акъл какъвто нямате. Искренно Ви се извинявам. Моля приемете поведението ми както искате, но ме извинете! Аз съм архитект. Може да не съм строителен предприемач, но по някои части от обширната материя която засегнахте в първият си пост не се давам никому. Моля още веднъж извинете ме!
"Всяка коза за свой крак виси" нали така!?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 11 Фев 2015, 14:59

julyanvonemona написа:deltatur , наистина прекалих като казах че продавате акъл какъвто нямате. Искренно Ви се извинявам. Моля приемете поведението ми както искате, но ме извинете! Аз съм архитект. Може да не съм строителен предприемач, но по някои части от обширната материя която засегнахте в първият си пост не се давам никому. Моля още веднъж извинете ме!
"Всяка коза за свой крак виси" нали така!?

...., което подсказва, че трябва по-честичко "да си сменяш панперсите", защото миришат.
На мен не ми пречи да ти го напомням всеки път, когато "се изпускаш". Защото замърсяваш форумната среда с упоритостта си да демонстраш "дефицит на акъл". :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот deltatur » 11 Фев 2015, 16:23

julyanvonemona - извинени сте, разбира се
Melly - наистна само персонално към вас поднасям извиненията си
deltatur
Младши потребител

Мнениеот Melly » 11 Фев 2015, 16:28

deltatur написа:julyanvonemona - извинени сте, разбира се
Melly - наистна само персонално към вас поднасям извиненията си

Приемам извиненията ви, deltatur.
Бъдете жив и здрав!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 11 Фев 2015, 20:16

deltatur написа:.....julyanvonemona - извинени сте, разбира се....
Благодаря!
...., което подсказва, че трябва по-честичко "да си сменяш панперсите", защото миришат.
На мен не ми пречи да ти го напомням всеки път, когато "се изпускаш"....

Melly Ти разбираш от памперси и ти ред и ти се пада, пък ти идва и отръки ти да ми ги смениш!
Последна промяна julyanvonemona на 11 Фев 2015, 21:27, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 11 Фев 2015, 20:42

Без да тая никакви лоши чувства към Вас, deltatur, и, разбирайки донякъде порива Ви да споделите натрупаните познания с по-широка аудитория ("естествено не напълно безплатно ..."), а също и желанието Ви за реализация в едно "ръководно", така да го наречем, поприще ("ако не ви се занимава ... аз предлагам тази услуга") - вижте, моля, какво пише в "Правилата за ползване" - горе вдясно, точно под часа и датата - и по-специално в раздел ХІХ от същите.
Във връзка с горното - не Ви прави чест поведението на ущипана госпойца, нито меда и маслото, които потекоха отпосле... Ако имате нещо, което искате да споделите - извън откровената реклама на удивителните Ви интердисциплинарни знания и умения - сега е моментът да го направите.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 11 Фев 2015, 20:55

Браво колега! След една многоходова врява наистина вдигаш нивото!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Следваща

Назад към Строителство и регулация