Най-напред препишете или качете тук заповедта с който е одобрен този "план за улици". От тук нататък после ще можем да разсъждаваме какво е станало в същност.hristovv написа:....Има изготвен и приет план за улици с който ми отнеха около 20%.....
- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Преместване на ограда съгласно ПУП.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Преместване на ограда съгласно ПУП.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
julyanvonemona написа:Най-напред препишете или качете тук заповедта с който е одобрен този "план за улици". От тук нататък после ще можем да разсъждаваме какво е станало в същност.hristovv написа:....Има изготвен и приет план за улици с който ми отнеха около 20%.....
Не се опитвай дори и да разсъждаваш. Не си компетентен. И внимавай, ако ли те засърбят пръстите да понечиш да ме репликираш.
-
Melly - Старши потребител
Станало е "градоустройство"! Няма как земи извън регулацията да станат регулирани без да се отнеме от тях и 20% е нормално. Самите улици обикновено отнемат 8-10%, но има за зелени площи, някой парцел за общината и други.
- ivanov_p
- Активен потребител
Няма да те репликирам - не бой се! Не представляваш моя цел. Моите последовотели вече са се заели с теб.Melly написа:julyanvonemona написа:Най-напред препишете или качете тук заповедта с който е одобрен този "план за улици". От тук нататък после ще можем да разсъждаваме какво е станало в същност.hristovv написа:....Има изготвен и приет план за улици с който ми отнеха около 20%.....
Не се опитвай дори и да разсъждаваш. Не си компетентен. И внимавай, ако ли те засърбят пръстите да понечиш да ме репликираш.
Последна промяна julyanvonemona на 02 Мар 2015, 17:34, променена общо 1 път
-
hristovv и ivanov_p интересно е - понеже очевидно става въпрос за първа регулация - дали решението (заповедта) по чл.129 ЗУТ е по чл.16 алинеи от 1 до 6 или по ал.7 ЗУТ. От това следват различни, възможни положения. Затова докато диспозитива на заповедта е неясен няма начин да се ориентираме:
1. Дали кмета има право да разпореди преместване на оградата от към улицата и;
2. Какво трябва да бъде отразено в Кадастралната карта (план), по кой ред това да стане и кой точно следва да го осъществи.
1. Дали кмета има право да разпореди преместване на оградата от към улицата и;
2. Какво трябва да бъде отразено в Кадастралната карта (план), по кой ред това да стане и кой точно следва да го осъществи.
-
Нямам копие на решението за направата на новия ПУП, но на проекта ми за кадастъра имам написано така: Чл.129 ал2 от ЗУТ, във връзка с чл.134, ал.2, т.4, т.5 и т.6 от ЗУТ, действащ на основанието на § 6 ал.1 от ПР на ЗУТ план за регулация, одобрен с решение ...., по Протокол.... от 2011г. на общински съвет.
С този проект аз и двама мои съседи (единия е спорния съсед, а другия е общински) през 2014г. си местим вътрешните граници и не засягаме тази откъм улицата. Проекта е заверен от кадастъра. След това имам нова пазарна оценка (минал е срока за обжалването и) и чакам вече 2 месеца да се напише заповед за индивидуализиране на имота която да се подпише от кмета. Има ли законов срок в който тази заповед да бъде изготвена?
С този проект аз и двама мои съседи (единия е спорния съсед, а другия е общински) през 2014г. си местим вътрешните граници и не засягаме тази откъм улицата. Проекта е заверен от кадастъра. След това имам нова пазарна оценка (минал е срока за обжалването и) и чакам вече 2 месеца да се напише заповед за индивидуализиране на имота която да се подпише от кмета. Има ли законов срок в който тази заповед да бъде изготвена?
- hristovv
- Младши потребител
Еее само посочете точната дата на това решение дето е оцветено в червено, защото е изключено това решение да е отразеноhristovv написа:....действащ на основанието на § 6 ал.1 от ПР на ЗУТ план за регулация, одобрен с решение ....,
същевременно е изключено в допускане на проекта ви, каквото и да означава този проект, де са посочени мотиви попо протокол от2011г.
едновременно, защото тези норми касаят някои различни едно от друго условия за изменение на действащ ПУП. В началото обаче, Вие твърдите че Ви отнемат 20% от имота с план в който за първи път е урегулирана земеделска земя. Не е ясно за нов план или за изменение става дума.чл.134, ал.2, т.4, т.5 и т.6 от ЗУТ
Колкото до това какъв е срока служителя да си свърши работата по изготвяне на заповед за индивидуализиране на на имота не бих могъл да Ви кажа, защото в кашата от норми която забъркахте тук, въобще не може да се разбере на каква фаза, от коя устройствена процедура сте.Освен това какво значи
Проекта е заверен от кадастъра
-
Проекта е заверен от кадастъра означава, че след като съм дал проект за изменение на границите (през 2014), то той е приет от кадастъра и са нанесени новите граници в картата (допреди това имота ми в кадастъра фигурираше със: няма данни за собствеността).
Доколкото знам става дума за нов ПУП. Там няма улици, ток и вода, но се е водел в регулация. Сега с този ПУП правят улиците.
На един от съседите ми са му дали следната заповед подписана от кмета (която чакам и аз) през 2013г:
Заповед....
На основание чл.16, ал.1 и ал.5 от ЗУТ и във връзка с влязъл в законна сила ПУП за УПИ....одобрен с решение на общински съвет по протокол (същите като при мен като номера и дата) .... и решение на комисията по чл.210 от ЗУТ във връзка с чл.16, ал.4 от ЗУТ
Нареждам..... и се изброява кой с какъв нотариален акт прехвърля на общината въпросните 20% за изграждане на обекти на социалната инфрастуктура съгласно решението от 2011г.
И към тази заповед има издадена нова скица с новите му граници.
После той е отишъл в агенцията по вписванията с тази заповед за да нанесе промените, след това в кадастъра (защото там поради тези промени с новообразуванията на имотите са заличили името му ) да му нанесат името, и накрая е подал декларация в общината за промяна на имота. Всичко е станало за по малко от седмица след получаването на заповедтта. На практика тази заповед вече имала стойността на нотариален акт.
Аз съм стигнал до там, че чакам въпросната заповед да бъде изготвена от някой в общината и представена за подпис на кмета. Обаче 2 месеца слушам отговора: тази седмица, другата седмица. Искам да знам доколко мога да чакам и какво да направя.
Доколкото знам става дума за нов ПУП. Там няма улици, ток и вода, но се е водел в регулация. Сега с този ПУП правят улиците.
На един от съседите ми са му дали следната заповед подписана от кмета (която чакам и аз) през 2013г:
Заповед....
На основание чл.16, ал.1 и ал.5 от ЗУТ и във връзка с влязъл в законна сила ПУП за УПИ....одобрен с решение на общински съвет по протокол (същите като при мен като номера и дата) .... и решение на комисията по чл.210 от ЗУТ във връзка с чл.16, ал.4 от ЗУТ
Нареждам..... и се изброява кой с какъв нотариален акт прехвърля на общината въпросните 20% за изграждане на обекти на социалната инфрастуктура съгласно решението от 2011г.
И към тази заповед има издадена нова скица с новите му граници.
После той е отишъл в агенцията по вписванията с тази заповед за да нанесе промените, след това в кадастъра (защото там поради тези промени с новообразуванията на имотите са заличили името му ) да му нанесат името, и накрая е подал декларация в общината за промяна на имота. Всичко е станало за по малко от седмица след получаването на заповедтта. На практика тази заповед вече имала стойността на нотариален акт.
Аз съм стигнал до там, че чакам въпросната заповед да бъде изготвена от някой в общината и представена за подпис на кмета. Обаче 2 месеца слушам отговора: тази седмица, другата седмица. Искам да знам доколко мога да чакам и какво да направя.
- hristovv
- Младши потребител
Най-накрая добих представа че става въпрос за голям ПУП по чл.16 ал.1 до 6 вкл, а не по ал. 7, което трябваше да уточним. Явно говорите за заповед на кмета на общината, която се издава по чл.16 ал.5 изр. второ ЗУТ, за индивидуализирене на имота Ви. Обикновено тези заповеди се издават наведнъж веднага след влизането на плана в сила от "кметът на общината или упълномощено от него длъжностно лице" Във вашият случай най вероятно кметът е упълномощил лицето "Х" да издаде тази заповед. За нея ЗУТ не предвижда срок за издаванеето и. До колкото тази заповед е индивидуален административен акт по смисъла на чл.214 ЗУТ и до колкото в ЗУТ няма специален ред и срокове за издаването и важат общите принципи на АПК. Следва да ползвате адвокат, който да поиска издаването на тази заповед и при отказ (мълчалив или формален) да прибегне до обжалване в съответния административен съд по местонахождението на имота Ви. Сам няма да се справите!
-
Преди да започне издаването на пазарната оценка през 2014 служителя ме накара да напиша молба че искам да ми се индивидуализира имота. Не може ли да напиша втора такава молба с която да заявя издаването на въпросната заповед?
След като съм направил промяната на границите в кадастъра през 2014 и няма спор за това, означава ли че съседа не може да предяви претенции за придобиване по давност?
След като съм направил промяната на границите в кадастъра през 2014 и няма спор за това, означава ли че съседа не може да предяви претенции за придобиване по давност?
- hristovv
- Младши потребител
Не е молба а е заявление с искане за издаване на заповед по чл.16 ал.5 ЗУТ. Казах Ви сам няма да се справитеhristovv написа:... Не може ли да напиша втора такава молба с която да заявя издаването на въпросната заповед?...
Съседът Ви винаги може да предяви претеции за каквото и да било, но в случая няма условие някой да придобие каквото и да е част от УПИ по давност, независимо от може би изтеклите 10 години от влизане на ПУП в сила.hristovv написа:След като съм направил промяната на границите в кадастъра през 2014 и няма спор за това, означава ли че съседа не може да предяви претенции за придобиване по давност?
-
Благодаря Ви за помощта!
- hristovv
- Младши потребител
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|