- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ от община
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
38 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Отказ от община
Ами да си възразява кмета на общината дали вида на кадастралната карта е такъв, какъвто плана по чл.16, когато издава заповедта. Затова му дават официално скица-проект. После когато нанасят СЛУЖЕБНО плана в кадастралната карта ли ще дебне дали е нанесен правилно? Колкото за проектните идентификатори - ама никакъв проблем! Само ще кажа браво на общината, това е редът и спирам!
- petko_a
- Потребител
Ще видим какво ще каже съответният административен съд ако на petq0123 и нахрумти да обжалва отказа на кмета на общината да издаде заповедта по чл.16 ал.5 изр.второ ЗУТ по аргумент, че не му е представена скица-проект за изменението!petko_a написа:... това е редът и спирам!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Дали ще е толкова смела след спора ни?
- petko_a
- Потребител
Зависи от нея! Аз непоколебимо ще го направя при пръв удобен случай. Жалко, че нямам собствен имот подвластен на чл.16 ал.5 изр.2 ЗУТ за да мога сам да се представлявам на делото!
petq0123 няма как да Bи пратя съобщение като нямам меил адреса ви. Функциите на този форум позволяват да си "отворите" лични съобщения вътре в него, ако искате все пак ето един от моите alfazut@abv.bg
petq0123 няма как да Bи пратя съобщение като нямам меил адреса ви. Функциите на този форум позволяват да си "отворите" лични съобщения вътре в него, ако искате все пак ето един от моите alfazut@abv.bg
-
А дали АВ ще впише заповедта без идентификатор?
Това е от Правилника за вписванията:
(3) (Нова - ДВ, бр. 69 от 2004 г., в сила от 31.07.2004 г., изм. - ДВ, бр. 67 от 2005 г.) Когато недвижимият имот се намира в район с одобрена кадастрална карта, описанията се извършват съобразно данните по чл. 60, т. 1 - 7 от Закона за кадастъра и имотния регистър. В тези случаи към акта се прилага скица-копие от кадастралната карта.
Това е от Правилника за вписванията:
(3) (Нова - ДВ, бр. 69 от 2004 г., в сила от 31.07.2004 г., изм. - ДВ, бр. 67 от 2005 г.) Когато недвижимият имот се намира в район с одобрена кадастрална карта, описанията се извършват съобразно данните по чл. 60, т. 1 - 7 от Закона за кадастъра и имотния регистър. В тези случаи към акта се прилага скица-копие от кадастралната карта.
- petko_a
- Потребител
Всъщност petko_a точно след спора ви съм по-смела в правотата си. Въпроса е необходимо ли е съдилищата да са пълни от такива случай, заради недоглеждане. Но ако по друг начин не може, явно и до съд ще се стигне.
- petq0123
- Младши потребител
petq0123 Имайте предвид че съдебната процедура е много тегава, особено ако г-да общинарите се сетят да използват разпоредбата по чл.30 ал.2 АПК по правилния начин с цел допълнително да Ви забавят въпреки че по същество не са прави. За сега Дори и НАГ при Столична община не са доизкусурили този финт, но пък община Пазарджик доста ловко го могат. Ползата от спечелване на едно такова административно дело като лице по чл.17 ЗКИР е, че след това "за винаги" се съобразяват с Вас и не си играят да Ви издават глупави указателни писма. Иначе както Ви казах при ловка съпротива могат да Ви забавят повече от година. Затова е необходимо спечелването на делото в съответния АС да го направите по възможно най-болезнения за общинарите начин. И помнете "Бит и е*ан не казват!"
Разбира се че извън от личните Ви имоти Ви трябва опитен адвокат, който да си обича работата, а това е най гоалемият проблем!
Разбира се че извън от личните Ви имоти Ви трябва опитен адвокат, който да си обича работата, а това е най гоалемият проблем!
-
Да се приготви и за битка със АГКК и АВ. Затова пък славата ще е тройна.
- petko_a
- Потребител
Битка с АГКК не се налага да се води защото просто тя по закон не е страна по дело срещу кмета на общината отказал да издаде заповед по чл.16 ал.5 т изр второ ЗУТ . Анадън му petko_a , колкото до АВ там те още по-малко са страна!
-
Анадък! АВ иска скица от СГКК за да впише акта, а СГКК иска вписан акт за да измени картата.
Ама не щеш колежката да се прославя прекалено, нещо, а?
Ама не щеш колежката да се прославя прекалено, нещо, а?
- petko_a
- Потребител
Няма смисъл да се стреля с оръдие срещу пътпадък. След като административният съд отмени отказа на кмета да издаде заповедта по чл.16 ал.5 изр второ ЗУТ и му даде задължителни указания вече топката е в него.Как той ще ще се оправя с АГКК и АВ, твоята колежка не я брига. Там вече те са страни при това са различни субекти на властта (държавно управление и местно самоуправление). Колежката ти, ако има добро сърце може да подскаже на кмета какво кога и къде да бутне та да им надвие или, като римски патриции да гледа от трибуната арената на гладиаторите.petko_a написа:....Ама не щеш колежката да се прославя прекалено, нещо, а?
Последна промяна julyanvonemona на 08 Апр 2015, 14:27, променена общо 1 път
-
Добре де, кмета й иска скица-проект от СГКК, за да спази ЗКИР, да спази ПВ, като по никакъв начин не нарушава ЗУТ, ама не - дай ще се пробваме да го ударим в съда за чест и слава, пък после ще му мислим нататък. Иначе кмета го боли фара дали СГКК ще издаде скици или АВ ще впише заповедта - нали сте му казали как да я напише, изпратил я е на СГКК и СВ, пък заинтересуваните да се оправят.
- petko_a
- Потребител
petko_a ние с теб тук разиграваме един теоретичен модел на поведение по-точно какво печели един обект на права по чл.17 ЗКИР (твоята колежка) и какво губи от него модел. Както виждаш аз споменах че съдебната процедура е тегава и има много препъни камъни, преодолими но изискващи време и усилия. Въпроса за разходите по подобна война следва тя да си го реши. Аз за разлика от тебе нея не я познавам. Може пък да се окаже лице което да надприказва радиоточката на общината, т.е. да склони кмета към правилното решение "со кротце и со благо", тук аз конкретизирам как нещата да станат "и...со молко кьотек". Моят дългогодишен опит с "общинарските негодници" от всякакъв калибър сочи че кьотекът винаги е по рационалното решение - вероятно защото освен епистоларно аз с "общинарски негодници" не разговарям устно. Губене на време е!
Последна промяна julyanvonemona на 08 Апр 2015, 14:57, променена общо 1 път
-
Ами освен и аз да се качвам на трибуната и да се правя на патриций, а колежката като истински смел гладиатор се надявам да ни информира своевременно за събитията на арената.
- petko_a
- Потребител
Маа му стара приятели сме изчакай ме на трибуната ще донеса и две кенчета "Warstainer" или ти май предпочиташ "Staropramen"petko_a написа:Ами освен и аз да се качвам на трибуната и да се правя на патриций, а колежката като истински смел гладиатор се надявам да ни информира своевременно за събитията на арената.
-
Бирата не е за патриции, а за плебеите, най-вече тези дето мъкнат тежки камъни в Египет. Вино, вино дайте!
- petko_a
- Потребител
А-ааа ама ние с бирата построихме пирамидите в Египет!petko_a написа:Бирата не е за патриции, а за плебеите, най-вече тези дето мъкнат тежки камъни в Египет. Вино, вино дайте!
-
38 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|