начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Статут на помещение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Статут на помещение

Мнениеот k_donchev » 17 Апр 2015, 11:17

Здравейте,

Въпреки че прегледах няколко подобни теми за статут на помещения, немога да ги приравня точно към моя казус.

От известно време по света и от скоро в България навлезе нов формат за развлечение наричан Escape Game.
Накратко какво представлява това: тематично декорирана/обзаведена стая, в която има логически задачи и загадки. Участниците имат 60 минути да ги разрешат за да излязат от стаята. Самото помещение няма да има промени по основната архитектура (къртене, доизграждане...). Работно време до 24:00ч (до полунощ)

Въпросът ми е какъв статут би трябвало да има въпросното помещение. Това, към което се ориентирам е 640 за спортна и развлекателна дейност. Понеже помещения с подобен статут са сравнително редки, а смяната на статут е тежка процедура, дали е възможно да се класифицира по различен начин.

Предварително благодаря за отговора.
k_donchev
Нов потребител

Re: Статут на помещение

Мнениеот xaoc1973 » 18 Апр 2015, 11:29

Не може да е спортна. Спортовете у нас са строго определени и няма да се занимавате с нито един от тях.
Не е правилно да е развлекателна. Този тип дейности имат друг характер, който почти никога не е силно интелектуален.
Най-удачно е да бъде с образователен характер. Това хем е най-близо до дейността (мисловната работа и решаването на загадки водят до образоване на индивида), наподобяваща тази на "Менса", хем ще има някои финансови изгоди при евентуално държавно спонсориране.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Мнениеот probcho » 18 Апр 2015, 21:07

Изпивам една бира. Гледам. Изпивам две бири. Пак гледам. Изпивам три бири... Стига глупости.
Вървете в местния представител на кадастъра и ги питайте "какъв код ще ми го турите?"...
И после си пийте едно уиски! :wink:
probcho
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 19 Апр 2015, 07:35

probcho! Изпих цяла каса бира и пак....нищо!И в кадастъра - нищо! Ако помещението за което става въпрос в питането на k_donchev е в жилищна сграда, волю неволю ще трябва да се събрази с чл.38 ал.3 и сл. ЗУТ и няма как ще трябва да се ориентира към считаното от него за неприемливо, а именно
k_donchev написа:смяната на статут е тежка процедура
Написаното в ЗКИР или подзаконовите актове по приложението му няма отношение. Няма отношение и написаното в нормативните актоове по събирането на данъци или разните видове търговски разрешителни и лицензни режими!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот probcho » 19 Апр 2015, 18:45

8)
Изпивам чаша уиски. Чета. Изпивам две чаши. Препрочитам. Изпивам три чаши.... Стига глупости.
Дали някой ще се сети, че предишния ми пост бе с насока, че не проектанта или възложителя определя тези кодове, а представителя от кадастара, който работи именно по ЗКИР.
Става ли всеки да си върши това, което му е работа?...

ПП
Не ме карайте да пише след това, че ще объркам здраво пийенето... :shock:
:)
probcho
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 19 Апр 2015, 22:27

probcho! Явно и уискито не ти помага. Кода в кадастъра ще го има едва след като помещението бъде преустроено на такова каквото го иска k_donchev
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 19 Апр 2015, 23:05

Накратко какво представлява това: тематично декорирана/обзаведена стая, в която има логически задачи и загадки. Участниците имат 60 минути да ги разрешат за да излязат от стаята. Самото помещение няма да има промени по основната архитектура (къртене, доизграждане...). Работно време до 24:00ч (до полунощ)

Това е въпросът, Емонски :idea:
Емонски написа:Кода в кадастъра ще го има едва след като помещението бъде преустроено на такова каквото го иска k_donchev

Това дето си го написал знаеш ли кога ще стане - таман никога. Кадастърът не "дава" кодове на декорирана/обзаведена стая с работно време до 24:00 часа.

П.П. probcho, спри да пиеш. :D
Аз дори и капка не съм сложила в уста, но не издържах на глупостите на Емонски. Брях, продължава ли продължава да ги ръси.....от тъпи, все по-тъпи.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Апр 2015, 07:34

k_donchev иска промяна на статута на помещение за някакъв вид търговска дейност, (а може и от алтруистични подбуди) ясно е като бял ден, при това иска да не минава по много трудният според него ред "за промяна на предназначението му" също ясно като бял ден. В момента в който той по каквито и да са причини покани някакви външни лица в тази стая постоянно да се занимават с каквото и да е вън от жилищните и функции, това деяние изисква предварителна промяна на предназначението на тази стая. Melly в твоето умозрение, може да ти изглежда че пиша глупости. Единственият извод е да се заемеш сериозно със себе си и се научиш отново да пишеш с тетрадка наклонена леко наляво, писалка в дясната ръка (макар че и дясната ти е като лявата) и нали помниш! Най- напред пишеш "тънко и дебело", после използваш написаното в тоалетната. От тебе никой не иска повече защото до тук можеш! Толкова!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация