начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Право на ползване след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Право на ползване след развод

Мнениеот vanq68 » 30 Май 2015, 11:23

Здравейте!Разведена съм от 3,5г. по взаимно съгласие.Жилището ни беше наследствено на бившия съпруг.В бракоразводното решение е описано,че холът след развода ще се ползва от бившия ми съпруг,спалнята от мен,кухнята и банята общи.Имаме едно дете,на което аз трябваше да плащам издръжка от 70лв.Въпросът ми е -какви права имам в случая-август 2014г.бившият ми съпруг сменил патрона на жилището и аз не можех да се прибера вкъщи.Извиках полиция и го предупредиха,че това е наказуемо и че трябва да ми осигури достъп.Той категорично отказа.След време ме извикаха в полицията,описаха случая и ми обясниха,че го изпращат в прокуратурата и ще бъда уведомена от техен служител...И до днес още чакам...Има ли закони в България?Моля,кажете ми как да постъпя?Изтеглих кредит,за да си закупя свое жилище,успях с полиция само да си взема част от дрехите...Обзавеждането на общото ни жилище бе закупено от родителите ми.Как трябва да се направи подялба и мога ли да получавам наем за стаята,до която ми е отказан достъп.Благодаря предварително!
vanq68
Нов потребител

Re: Право на ползване след развод

Мнениеот vanq68 » 09 Юни 2015, 23:52

Интересно,че никой няма отговор за моят проблем....Между другото разбрах,че делото срещу бившия/за смяна на патрона на входната врата,т.е. нямам достъп/е прекратено от прокуратурата,без дори да ме известят....Някой може ли да ми каже за какво става въпрос?
vanq68
Нов потребител

Re: Право на ползване след развод

Мнениеот doc03 » 10 Юни 2015, 18:36

В случая прокуратурата е отказала да образува ДП по чл.323, защото са решили, че такова няма.

Относно вещите: документи, свидетели, както и всичко възможно за доказване на собственост, и - дело.

Успоредно (но не само това) жалба в прокуратурата за обсебване на ЛИЧНИТЕ Ви вещи.

Също така, сходен казус, беше изтълкуван от съда като "домашно насилие" срещу бившата съпруга.

Пробвайте и трите. Нищо не губите. Само че, не съм убеден, че за последното ще сте в срок (август 2014, доколкото разбрах).

П.П. Нека някой компетентен напише жалбата до прокуратурата, защото, четейки Ви, се опасявам да не си навлечете набедяване.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Семейни казуси