начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Строеж на гараж границата

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Строеж на гараж границата

Мнениеот yordan1 » 26 Юни 2015, 02:22

Здравейте.
Купих си нива, която опира на 3 пътя ( черни пътища ), мисля да я вкарам в регулация, и да си построя дом там.
Разбрах че къщата трябва да отстоява на 3 метра от оградата, но много странно строителство се получава, и въпросните части остават безсмислени, че дори и малко страшнички ми стоят вечерно време.
Дали би могло в това пространство от 3 метра между оградата и къщата да налея плоча и да го ползвам за гараж ?
yordan1
Младши потребител

Re: Строеж на гараж границата

Мнениеот julyanvonemona » 26 Юни 2015, 05:06

yordan1 написа:..., мисля да я вкарам в регулация, и...
Сама по себе си операцията по вкарване на земя в регулация е дейност достойна да изсмуче всичките жизнени и доста от финансовите Ви сили. След и ако успеете да го направите, това че
yordan1 написа: ...въпросните части остават безсмислени, че дори и малко страшнички ми стоят вечерно време...
ще Ви изглежда фасулска работа И!.... побързайте! След 01.01.2016г. вкарването на ниви в регулация става почти невъзможно. Вижте чл.109 ал.3 ЗУТ и ще разберете защо. След като вкарате нивата в регулация, ще обмисляме триметровата ивица до гаража дали да се бетонира , дали да се антибетонира и т.н.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот yordan1 » 27 Юни 2015, 00:17

о ! това създание чл. 109 направо ми изкара ангелите тукощо.
защо пък са приели такова нещо ?
yordan1
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 27 Юни 2015, 06:57

yordan1 написа:о ! това създание чл. 109 направо ми изкара ангелите тукощо.
защо пък са приели такова нещо ?
За да не пропусна срока до Нова година, аз самият съм на зор с няколко ПУП-а за промяна предназначението на земеделски земи и имам някаква представа защо са го приели, но тук има "блюстители", които се тръшкат, когато за да обясниш нещо, преминеш към политически разсъждения. Считат го за спам, така че мога да Ви го обясня само на халба бира.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот yordan1 » 28 Юни 2015, 00:37

Разбирам.
За нещастие явно на всички :|
yordan1
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Юни 2015, 18:27

Понеже не сте си творили личните съобщения няма как да Ви отговоря.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот yordan1 » 29 Юни 2015, 21:45

оправих ги сега.
искрени извинения, нямах си и идея че трябва да ги отворя.
yordan1
Младши потребител

Назад към Строителство и регулация